ŽIVOT

Jauzna food festival sutra u prijepodnevnim satima na platou Eurodoma

Kuhat će se, jesti i raspravljati o hrani, o prehrambenim navikama i njenom značaju za ljudsko tijelo, ali i zajednicu. Fenomen jauzne, užine ili gableca puno je više od obroka

Objavljeno 16.10.2023
Darija Kovačić

Sutra, u utorak 17. Listopada, na platou Eurodoma priprema se gastronomski spektakl. Riječ je o sajmu strukovnih zanimanja „Jauzna fest“ Ugostiteljsko – turističke škole koji će zajedno s Ekonomskim fakultetom u Osijeku u sklopu EU projekta VirtuOS dovesti pravi mali gastro-show u prijepodnevnim satima, a otvoren je za sve posjetitelje.

Kuhat će se, jesti i raspravljati o hrani, o prehrambenim navikama i njenom značaju za ljudsko tijelo, ali i zajednicu. Fenomen jauzne, užine ili gableca puno je više od obroka.
On nam je izrazito bitan da prebrodimo radni dan, a o tome će nam dodatno govoriti kuhari, nutricionisti, influenceri te ljudi iz struke koji će nam objasniti iz čega crpe inspiraciju za jela te kako iskoristiti maksimalno od namirnica da ne bismo bacali hranu.

Osim poučnih panela, učenici i mentori Ugostiteljsko-turističke škole demonstrirat će svoje vještine kuhanja dok gosti u istima uživaju. Osim već navedenoga, u sklopu
Jauzna festivala održat će se i B2B natjecanje u pripremanju Jauzne, u formi televizijski kulinarskih emisija, no ovog puta imat ćemo priliku sve to gledati uživo.

Cijeli događaj bit će uveličan dolaskom proslavljenih kuhara kao što su Mario Mandarić, Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović, Tomica Đukić, Ivan Đukić, Igor Vlatković i još mnogi drugi, od kojih će jedni kuhati, drugi pričati, a treći mentorirati i ocjenjivati timove u natjecanju.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Završen drugi krug natjecanja METRO Junior Top Chef, Filip Viljevac iz Turističko-ugostiteljske škole Osijek u finalu!

[FOTO] Filip Viljevac iz Turističko-ugostiteljske škole Osijek u finalu METRO Junior Top Chefa

U drugom krugu natjecanja METRO Junior Top Chef, održanog u petak, 8. ožujka, u METRO centru u Zagrebu, svoje mjesto Više…

Škola od 1956. godine obrazuje učenike u sektoru turizma i ugostiteljstva, a kroz povijest je poslovala na više lokacija, od one u Radićevoj ulici do današnje adrese u Ulici Matije Gupca...

66. obljetnica djelovanja Ugostiteljsko-turističke škole Osijek

Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek proslavila je u srijedu, 9. ožujka 2022. godine Dan škole, nizom aktivnosti kojima su predstavili stečena znanja Više…

Učenici Ugostiteljsko turističke škole Osijek u sklopu ovogodišnje akcije "Posadi stablo, ne budi panj" posadili su sadnicu tise u Sakuntala parku

Nove sadnice tise u Sakuntala parku

U sklopu ovogodišnje akcije “Posadi stablo, ne budi panj”, učenici Ugostiteljsko turističke škole Osijek posadili su sadnicu tise u Sakuntala Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Smijeh ima snažnu moć širenja pozitivne energije, zašto ove jeseni ne bismo poklonili upravo to? Pokloniti osmijeh nije tek beznačajan čin – to je dar koji ima trajan učinak, a još je ljepše ako dolazi u obliku nezaboravnog iskustva

Pokloni zadivljujuće jesensko iskustvo, pokloni osmijeh

Radionica je namijenjena mladima koji žele steći nova znanja, inspirirati se i aktivno sudjelovati u stvaranju pozitivnih promjena

Srce za promjenu – Poziv mladima

Ova neobična pekarska delicija, koja je već neko vrijeme glavna zvijezda svjetskih društvenih mreža, nije samo oku privlačna, već obećava i pravu eksploziju okusa

Probali smo cube kroasan: Viralni hit koji je osvojio svijet, stigao je u Mlinar!