Jauzna food festival sutra u prijepodnevnim satima na platou Eurodoma
Kuhat će se, jesti i raspravljati o hrani, o prehrambenim navikama i njenom značaju za ljudsko tijelo, ali i zajednicu. Fenomen jauzne, užine ili gableca puno je više od obroka
Sutra, u utorak 17. Listopada, na platou Eurodoma priprema se gastronomski spektakl. Riječ je o sajmu strukovnih zanimanja „Jauzna fest“ Ugostiteljsko – turističke škole koji će zajedno s Ekonomskim fakultetom u Osijeku u sklopu EU projekta VirtuOS dovesti pravi mali gastro-show u prijepodnevnim satima, a otvoren je za sve posjetitelje.
Kuhat će se, jesti i raspravljati o hrani, o prehrambenim navikama i njenom značaju za ljudsko tijelo, ali i zajednicu. Fenomen jauzne, užine ili gableca puno je više od obroka.
On nam je izrazito bitan da prebrodimo radni dan, a o tome će nam dodatno govoriti kuhari, nutricionisti, influenceri te ljudi iz struke koji će nam objasniti iz čega crpe inspiraciju za jela te kako iskoristiti maksimalno od namirnica da ne bismo bacali hranu.
Osim poučnih panela, učenici i mentori Ugostiteljsko-turističke škole demonstrirat će svoje vještine kuhanja dok gosti u istima uživaju. Osim već navedenoga, u sklopu
Jauzna festivala održat će se i B2B natjecanje u pripremanju Jauzne, u formi televizijski kulinarskih emisija, no ovog puta imat ćemo priliku sve to gledati uživo.
Cijeli događaj bit će uveličan dolaskom proslavljenih kuhara kao što su Mario Mandarić, Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović, Tomica Đukić, Ivan Đukić, Igor Vlatković i još mnogi drugi, od kojih će jedni kuhati, drugi pričati, a treći mentorirati i ocjenjivati timove u natjecanju.
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?