KULTURA

Jazz za Halloween u kinu Urania

Puno toga se događa u novom kino tjedu u kinu Urania. 31. nastupaju Space Tigers, originalni jazz-punk trio, očekuju nas i dani Austrijske kulture...

Objavljeno 25.10.2023
Darija Kovačić

U nastavku Serije koncerata novog hrvatskog jazza Analognog ureda u utorak 31. listopada u kinu Urania s početkom u 21:00 h nastupit će Space Tigers. Ovaj originalni jazz-punk trio dolazi iz berlinskog undergrounda, a osnovali su ga 2015. u Berlinu saksofonist Grgur Savić i gitarist Vanja Kevrešan, na čijim kompozicijama najvećim dijelom počiva materijal koji izvode. Ono što nije i nikada neće moći biti zapisano ispunjavaju improvizacijom. Osijek je šesti po redu grad u kojem sviraju u sklopu sedmodnevne turneje po Srbiji, Mađarskoj, Austriji i Hrvatskoj, nakon koje snimaju svoj drugi studijski album, što znači da u Osijek dolaze u beskompromisnoj tigrovskoj formi. Tigrovu postavu čine: Grgur Savić, alt saksofon, elektronika; Vanja Kevrešan, el. gitara, efekti; Quentin Cholet, bubnjevi. Ulaz je slobodan, možete se i maskirati!

Kao dio europskog projekta Cinema4YOU(th) i Erasmus programa Green Cinema udruge Culture Clash Croatia, Dane austrijske kulture u Osijeku otvara se u petak 27.10. u 15:00 h projekcijom filma „Izvan prostora i vremena“ u kinu Urania. Film će biti prikazan uz engleski titl, a ulaz je za gledatelje slobodan. Smeće na plažama, smeće na planinama, na morskome dnu i duboko pod zemljom. Ovo je film o našem otpadu, koji dospijeva sve do najzabačenijih zakutaka ove Zemlje. Redatelj Nikolaus Geyrhalter slijedi smeće diljem planeta i pritom prikazuje beskrajnu borbu čovjeka da ovlada tim golemim količinama otpada.

U četvrtak 26.10. s početkom u 20 h na rasporedu melodrama A. R. GurneyaLjubavna pisma“ u izvedbi Kazališta Planet Art – najizvođenija kazališna ljubavna priča na svijetu, nominirana i za prestižnu Pulitzerovu nagradu za dramu. Dopisivanje Andrewa (Marko Torjanac) i Melisse (Slavica Knežević) započinje slanjem poruka u školi za vrijeme nastave što se nastavlja cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama. Kamo ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Je li moguć popravni iz ljubavi? I jesu li, nakon toliko godina, njih dvoje iste osobe kao one iz pisama?

U novom filmskom tjednu na program kina Urania dolaze 2 nova naslova.

Stiže nam novo i sjajno putovanje svijetom glazbe, šljokica i magije s trećim nastavkom animiranog hita o muzikalnim trolovima – Trolovi 3: Bend na okupu. Nakon dva filma o pravom prijateljstvu i tajnim simpatijama, Poppy i Granko sada su i službeno, konačno, par. No kako se zbližavaju, Poppy otkriva da Granko ima tajnu prošlost.

Radnja filma Broker kojeg je režirao renomirani redatelj Hirokazu Koreeda prati dvojicu ilegalnih preprodavača tek rođene siročadi parovima koji ne mogu imati vlastitu djecu te koji na taj način zaobilaze birokraciju legalnog posvojenja.

Ne propustite pogledati ni sinkronizirani crtić Psići u ophodnji: Moćni Film, novi hit film kultnog Martina Scorsesea Ubojice cvjetnog mjeseca, novi film vizionarskog redatelja Luca Bessona Dogman, film nominiran za LUX nagradu publike Europskog parlamenta Palo lišće, komičnu dramu Bosanski lonac i biografsku dramu Caravaggiova sjena.

Glasaj za prestižnu europsku filmsku nagradu LUX Audience Award i osvoji putovanje u Europski parlament na dodjelu nagrade. Glasati  možeš putem LINKA.

Iskaži svoju ljubav prema europskom filmu – GLEDAJ i OCIJENI filmove te OSVOJI nagradu:

  1. 20,000 VRSTA PČELA (Estibaliz Urresola Solaguren)
  2. PALO LIŠĆE (Aki Kaurismäki)
  3. ON THE ADAMANT (Nicolas Philibert)
  4. SMOKE SAUNA SISTERHOOD (Anna Hints)
  5. THE TEACHERS’ LOUNGE (Ilker Çatak)

Ovaj program zajedničkim snagama promiču Europski parlament, LUX nagrada publike, Kreativna Europa – MEDIA program, Europska komisija, Europska filmska akademija i Europa Cinemas.

Nastavljamo i s VR Game Room-om, gdje možete istražiti VR svijet pomoću naših Occulus Quest naočala te isprobati neke od najpopularnijih VR igrica.

Pronađite nešto za sebe i s našeg kazališnog i stand up popisa.

U goste nam ponovno dolazi Marko Torjanac sa svojim Kazalištem Planet Art: u četvrtak 9.11. s početkom u 20 h ne propustite pogledati kombinaciju crne komedije i burleske D. R. SandersonaTko je ovdje lud?“, koja je 2023. godine na 20. Međunarodnom festivalu komedije Mostarska Liska u Mostaru osvojila čak tri nagrade za najbolju komediju u regiji. Kroz šest zabavnih isprepletenih psihoterapeutskih seansi, postavlja ozbiljna pitanja o životu danas preispitujući standarde „normalnoga“ u svijetu punom eksplozija, pobijenih vlada, stvarnih zečeva iz virtualnog svijeta, zagorenih kobasica u bijelom sosu i susreta s Bogom.

Premijernu izvedbu najnovijeg stand up showa jednog od začetnik stand up scene na Balkanu Neše BridžisaŠifra F40.01.” u kinu Urania možete pogledati u utorak 7.11. s početkom u 20 h. Predstava je zapravo Nešina dijagnoza, a koja je naša dijagnoza saznat ćemo dolaskom na predstavu, gdje će upravo Neša pokušati razbiti strahove i učiniti da na njih gledamo iz jednog potpuno novog kuta i da s predstave odemo s totalno drugačijim pogledom na strah.

Komičari SplickeScene nastavljaju sa gostovanjima u Osijeku, a nakon što vas je u listopadu u solo izdanju nasmijao Josip Škiljo stiglo je vrijeme za još jedno grupno druženje uz cijelu postavu splitskog komičarskog kolektiva na njihovom novom showu „Dvorske lude“ – četvrtak 23.11. u 19:00 h. Tomislav Primorac, Ivica Lazaneo, Ante Travizi i Josip Škiljo su spremni oplest po svemu šta ih okružuje kako bi pronašli humor u svakodnevnici, sebi i svima nama kroz sat i pol najboljih novih baza.

Je li uvijek na početku veze prvo strast, pa onda krah? Koliko brak mijenja ljude i samu vezu? Jeste li u braku ili u mraku? – sva ta, ali i mnoga druga pitanja, otvorit će Dragan Marinković Maca u autorskoj predstavi „Kakva ti je žena, takav ti je život“, koju možete pogledati u utorak 28.11. u 19:00 h.

ULAZNICE su u prodaji na blagajni kina Urania: ponedjeljak do srijeda u vremenu od 12:00- 21:00 sati, četvrtak i petak od 16:30 do 21:00 sati, a vikendom od od 10:30-12:00 sati i od 16:30-21:00 sati. Za ostale informacije nas možete kontaktirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)
➡ inbox poruka na Facebooku ili Instagramu kina Urania.

Program Kina Urania 26.10.-… by OsijekNews

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Imamo nova sjajna imena programu ovogodišnjeg izdanja festivala koji će se pod pokroviteljstvom Grada Osijeka održati od 15. do 17. kolovoza na popularnoj lokaciji-Katakombe u Osijeku

[NAJAVA] Pannonian Rock Festival

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek