CRNA KRONIKA

Jedanaest prometnih nesreća u zadnjih 24 sata

Alkohol je "kumovao" nesrećama, ako piješ ne vozi! Danas je taxi zaista povoljan, a i uvijek slijedeći dan možete otići po automobil.

    Objavljeno 06.12.2022
    Matija Ivanković

    JEDANAEST PROMETNIH NESREĆA U 24 SATA

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je jedanaest prometnih nesreća od kojih je u dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede dok je ostalih devet prometnih nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu.

    Šest prometnih nesreća dogodilo se na području Osijeka, tri na području Belog Manastira te po jedna na području Donjeg Miholjca i Belišća.

    UPRAVLJAO AUTOM S 1,67 PROMILA

    Jučer, 5. prosinca na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 3 vozača osobnih automobila, 1 vozač teretnog automobila i 1 vozač bicikla koji su bili pod utjecajem alkohola.

    Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 19,20 sati u Belišću, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 68-godišnjak iz Belišća. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,67 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

    Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 prekršajnih bodova.

    U 23,20 sati u Osijeku, u Frankopanskoj ulici, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 30-godišnjak iz Daruvara uslijed nepropisnog obilaženja udario je u parkirani osobni automobil i napustio mjesto događaja. Vozač je naknadno pronađen i alkotestiran kojom prilikom mu je utvrđena prisutnost od 0,94 promila alkohola u krvi. Isti je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

    Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 14.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 prekršajnih bodova.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, 175 prometnih prekršaja, prometnih nesreća...

    Tijekom vikenda evidentirano 38 alkoholiziranih vozača + još 175 različitih prekršaja u prometu!

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Više…

    U jednoj prometnoj nesreći četiri osobe zadobile su lake tjelesne ozlijede dok je u devet prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

    Tijekom protekla 24 sata deset prometnih nesreća

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći četiri osobe Više…

    Tijekom vikenda na području PU osječko-baranjske evidentirano je čak 200 prekršaja i 26 alkoholiziranih vozača

    Rezultati vikend-akcije prometne policije

    Tijekom protekla 24 sata pet prometnih nesreća U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Nepoznati počinitelj je 30. travnja 41-godišnjaku putem SMS-a poslao link lažne stranice dostavne službe u koji je upisao svoje osobne podatke i podatke bankovne kartice nakon čega je s njegovog računa skinut iznos veći od 1.200 eura.

    Netko vam pošalje link putem SMS poruke i vi uplatite tisuće eura!? Pa zar je to moguće?

    Počinitelj je tijekom listopada 2023. godine stupio u kontakt s 33-godišnjakinjom te joj predložio ulaganja putem Interneta kako bi zaradila. Putem interneta je napravila nekoliko uplata, a ukupno 4500 eura...

    Otkriven prevarant

    Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 47-godišnjak počinio kazneno djelo „Izbjegavanje carinskog nadzora“ te protiv njega slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu

    “Pao” s 1.920 kutija cigareta