ŽIVOT

Hrvatski reprezentativci: Jel možemo? NARAVNO DA MOŽEMO! – piše Tea Pakšec

Uz osvrt naše novinarke Tee Pakšec nakon polufinala i objave naših reprezentativaca na društvenim mrežama gledamo prema - FINALU!

Objavljeno 12.07.2018
Tea Pakšec

Slavilo se noćas, jutros, slaviti će se danas, ali slavimo do nedjelje, u nedjelju i nakon nedjelje! I to sve zahvaljujući našim reprezentativcima koji su odigrali povijesnu utakmicu i izborili finale Svjetskog prvenstva u Rusiji. Put do finala nije bio nimalo lagan zadatak za naše Vatrene, ali to smo mi, pokazali smo cijelom svijetu da vrijedimo i da možemo doći do vrhunca ovog prvenstva. Nismo se predali ni u jednom trenutku utakmica, bez poraza sletjeti ćemo s oblaka u finale!

DVIJE NAJBOLJE MOMČADI U FINALU: HRVATSKA, TO SMO MI!

Svjetsko prvenstvo broji 62 odigrane utakmice i 32 ekipe, ali ostale su samo 2 najjače, najupornije, najbolje momčadi svijeta i jedna od njih naša je mala Hrvatska! Svladali smo Nigeriju, Argentinu, Island, Dansku, domaćina prvenstva Rusiju i u polufinalnoj utakmici pobijedili Englesku 2-1.

Dok su Englezi još prije samog početka utakmice već gotovo uvjereno zapisali pobjedu i ulazak u finale, Hrvatska je ubacila u “puni gas” i pokazala još jednom svima koliko je moćna i da se ni u teškim trenucima ne predaje! U kriznom periodu utakmice “proradio” je Ivan Perišić koji je golom u 68. minuti vratio Hrvatsku u utakmicu nakon čega ništa više nije bilo isto, gorilo je u igračima, gorilo je u navijačima, diljem Lijepe naše priželjkivali smo da se mreža gola Jordana Pickforda ponovno zatrese i da vrata Danijela Subašića ostanu netaknuta u nastavku utakmice! Mario Mandžukić u 109.minuti zabio je pogodak s kojim Hrvatska piše povijest!

Živimo snove, o ovome smo mogli samo maštati jer po “pravilima”, o finalu Svjetskog prvenstva mogu opravdano priželjkivati velike, utjecajne i moćne države ili nogometne velesile, no opet smo srušili predrasude i dokazali da to možemo i mi! Jedna mala Hrvatska, prepuna želje, volje, ljubavi prema svojem, bez podcjenjivanja tuđeg, bez ružnih komentara upućenih protivnicima, bez skandala, uz prepune tribine, uz prepune ulice glavnih gradova, manjih mjesta, sela, prigradskih naselja, od Slavonije do Dalmacije svi za jednog i za jedno, za zlato na Svjetskom prvenstvu!

USPJEH JE POSTIGNUT, OVO JE POVIJESNI PLASMAN

Ne treba napominjati koliki je uspjeh što smo uspjeli doći do ovog povijesnog plasmana, ali treba vjerovati da možemo stati na prijestolje i nositi boje naše države na tronu, na 1.mjestu u svijetu! Vjerujemo u naše dečke, vjerujemo u pobjedu, vjerujemo da možemo živjeti i dalje snove koje želimo pamtiti za cijeli život!

Ovo je generacija zlatnih Vatrenih koji uz Zlatka Dalića mogu napraviti čudo i završiti ovo prvenstvo sa šlagom na torti! Igrači su nakon odlične utakmice sinoć preplavili društvene mreže objavama uz koje prenose ludu atmosferu koju ne proživljavaju samo navijači, nego i oni, uz objave šalju svoje pozdrave svim navijačima, ljubiteljima, obožavateljima, simpatizerima hrvatske nogometne reprezentacije koji su rašireni diljem svijeta, od Lijepe naše do dijaspore. Svaki pojedinac s naše klupe pobjednik je i jednako zaslužan za ovu pobjedu, a mi im svima od srca čestitamo i šaljemo podršku u Rusiju te neka nas vode krila pobjede po zlatno odličje.

Prenosimo vam nekoliko objava naših Vatrenih, s ponosom pogledajte, jer zaslužili smo ovo… Nogometaši su podijelili i fotografije njihovih najbližih koji su na stadionu u Moskvi uživali u trenucima povijesti.

 

.. #Manu 🇭🇷 #Leo 🇭🇷 #David ..

A post shared by Ivan Perišić (@ivanperisic444) on

.. 💪🏼4️⃣🇭🇷🙏🏼 .. #OnEstEnFinale

A post shared by Ivan Perišić (@ivanperisic444) on

My everything! 👶🏼🇭🇷 #Croatia #Russia2018 #WorldCup #Finals #Family

A post shared by Domagoj Vida (@domagojvida.official) on

HRVATSKA 🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷 FINALEEEEE ⚽️❤️

A post shared by Ante Rebić (@anterebic) on

Bilo je i suza radosnica, opravdanih! Samo hrabro dečki!

HRVATSKAAAAAAA ZAUVIJEK AJMOOO NEKA GORIII SVE ❤️❤️❤️

A post shared by Dejan Lovren (@dejanlovren06) on

Hvala Ti Bože!!!!🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 #hrvatska🇭🇷

A post shared by Josip Pivarić (@josip_pivaric19) on

HRVATSKA🔴⚪️🔵!!!#iznadsvihhrvatska #ponos #finale #beproud #wolrdcup2018

A post shared by Lovre Kalinić (@lovre_kalinic91) on

OVO JE SLIKA KOJU ŽELIMO DA CIJELI SVIJET VIDI!

Ljubav ❤️❤️❤️❤️❤️

A post shared by Sime Vrsaljko (@simevrsaljko2) on

Zadarska “dica” upotpunila su naše redove, svaki kraj Hrvatske doprinijeo je kvalitetnoj momčadi kakvu smo imali priliku pogledati na ovom prvenstvu!

Ipak, treba se zahvaliti i nebu i zemlji na snovima koje živimo, upravo to potvrdio je i Mateo Kovačić…

Hvala ti Boze moj ❤️🇭🇷#bogihrvati

A post shared by Mateo Kovacic (@mateokovacic8) on

“Malo veselja, malo pivica..” kažu naši dečki koji su zaslužili odmor, ali tek nakon nedjelje!

Prenosimo i video naših dečki koji su, kao i uvijek uz pjesmu proslavili pobjedu…

Budi ponosan, moto je kojim smo se vodili tijekom cijelog prvenstva, a sada s ponosom možemo reći: ” DA, ponosni smo na nastupe, ponosni smo na ulazak u finale!”… U nedjelju, 15. srpnja u 17 sati kreće naša nova utrka za zlatom, iz te utakmice svakako izlazimo kao pobjednici, ali s velikom željom čekamo pobjedu!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Upozorenje State Departmenta na razini 4 povezano je s najnovijom procjenom situacije američkog Centra za kontrolu i sprječavanje bolesti (CDC)

State Department Amerikancima: Izbjegavajte putovanja u Njemačku, Dansku, Hrvatsku…

Američki State Department upozorio je da se ne putuje u Njemačku zbog trenutnog ubrzanog širenja koronavirusa u toj zemlji, a Više…

Beroš: "U crvenom smo. Rezultat je to dijelom necijepljenja i nepridržavanja epidemioloških mjera"

Objavljena je nova “koronakarta”, cijela Hrvatska je u crvenom

Objavljena je nova “koronakarta” na stranicama ECDC-a (European Centre for Disease Prevention and Control), cijela Hrvatska je u crvenom. Osim Više…

Ekipa hrvatskih reprezentativaca sastojala se od Antona i Josipa Glasnovića te Giovannija Cernogoraza...

EPSO 2021: Hrvatska na zadnjem finalu timskog trapa osvojila broncu!!

Jučer su predvečer na streljani “Pampas” odigrana zadnja finala u muškom i ženskom ekipnom trapu. Hrvatska je sudjelovala u muškom Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Radionicom se želi potaknuti građane i građanke na odgovornije, informiranije i aktivnije korištenje interneta i medijskog sadržaja. Na radionici će se razgovarati o važnosti informiranja, prepoznavanju dezinformacija i AI sadržaju kao i o primjeni medijske i političke pismenosti u superizbornoj godini

Radionica u Osijeku: Navigiranje morem (dez)informacija

I ove su godine objedinjene pojedinačne uskrsne aktivnosti pod zajedničkim programom „Uskrs u Osijeku” te će svojim sugrađanima i dragim gostima ponuditi zanimljiv sadržaj

[NAJAVA] Uskrs u Osijeku – program događanja

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi