SPORT

Još jedan fantastičan nastup Mije Wild!

Opet se vraćamo na priču koja nas čini osobito ponosnima, a to je spoznaja da Mia trenutno ima drugi rezultat u svijetu u kategoriji U-20, a prvi u Europi!

    Objavljeno 18.05.2024
    Matija Ivanković

    Samo nekoliko dana nakon odličnog nastupa u Grazu, naša preponašica i hrvatska reprezentativka Mia Wild sjajno je odradila svoje utrke na još jednom natjecanju u Austriji! Ovaj puta u St. Poltenu gdje je u kvalifikacijama na 100 metara prepone ponovno istrčala hrvatski rekord za juniorke koji sada iznosi 13,10! To je deset stotinki brže od vremena kojeg je ostvarila prošloga vikenda, kada je također postala rekorderka. I opet se vraćamo na priču koja nas čini osobito ponosnima, a to je spoznaja da Mia trenutno ima drugi rezultat u svijetu u kategoriji U-20, a prvi u Europi! Zvučni nevjerojatno, no tako je realno i istinito.

    U finalu je ovoga petka na Liese Prokop Memorijalu zauzela treće mjesto i osvojila brončanu medalju, ostvarivši vrijeme 13,16. Ispred Wild su bile iskusna Austrijanka Strametz (12,97) koja je slavila i u Grazu i drugoplasirana Njemica Sneider (13,08). Zapravo je fascinantna lakoća s kojom trči uzdanica Slavonije-Žito u svakoj utrci, bez obzira što su joj konkurentice među seniorkama s puno više odrađenih međunarodnih natjecanja. Inače, najbolji juniorski rezultat u svijetu trenutno drži Jamajčanka Habiba Harris – 12,95. Naša Mia zaslužuje sve pohvale i čestitke, baš kao i njezin trener Saša Šešum. I kako bi upravo on znao reći, samo je nebo granica…

    Foto: Olaf Brockmann

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Odlične je rezultate u sastavu naše nacionalne vrste ostvarila članica AK Slavonija-Žito Mia Wild, a ovaj puta se posebno iskazala u utrci na 100 metara, postavivši novi hrvatski rekord u ovoj konkurenciji s vremenom 11,65! 

    Mia Wild nova juniorska rekorderka na 100 metara!

    U češkom je Brnu održan peteromeč juniorskih reprezentacija Češke, Hrvatske, Mađarske, Poljske i Slovačke. Odlične je rezultate u sastavu naše nacionalne vrste Više…

    Neponovljiva kombinacija sporta, druženja, učenja i zabave u Ljetnom sportskom kampu „AKSO“!

    Ljetni sportski kamp Atletskog kluba “Slavonija-Žito” Osijek

    ŠTO NA LJETO? SVI U „AKSO“ KAMP! Bliži se omiljena kombinacija svih školaraca: ljeto i školski praznici! I što tada? Više…

    Izbornik nacionalne vrste Mladen Katalinić među one koji će predstavljati našu državu na tom natjecanju uvrstio je i troje članova AK Slavonija-Žito.

    Troje naših natjecatelja na Prvenstvu Balkana u atletici za seniore

    Hrvatska atletska reprezentacija sudjelovat će predstojećeg vikenda, dakle 25. i 26. svibnja, na Prvenstvu Balkana za seniorke i seniore kojemu je domaćin Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Prvenstvo Hrvatske u 3X3 košarci održati će se u Osijeku. To je jedan od 10 turnira koji će se održati u cijeloj Hrvatskoj.

    Raspored Prvenstva Hrvatske u 3×3 košarci – Osijek

    Ukupno je osvojeno13 medalja, što je zaista odličan učinak i svi koji su se našli na postolju zaslužuju naše čestitke

    Odlični rezultati Slavonije-Žito na kadetskom PH, Nikola Šešum osvojio tri zlata i dva srebra

    Odlične je rezultate u sastavu naše nacionalne vrste ostvarila članica AK Slavonija-Žito Mia Wild, a ovaj puta se posebno iskazala u utrci na 100 metara, postavivši novi hrvatski rekord u ovoj konkurenciji s vremenom 11,65! 

    Mia Wild nova juniorska rekorderka na 100 metara!