ŽIVOT

Još jedan odličan event za vikend: Bajsom u Azil

Azil i GSSR Osijek smislili su dvostruko bolju biciklijadu nego što je ikada bila...

Objavljeno 15.09.2021
Ivona Amidžić

Dvije pune godine apstinencije od velikih evenata učinilo je da su Azil i GSSR Osijek smislili dvostruko bolju biciklijadu nego što je ikada bila, a ako izuzmemo prošlogodišnju rupu u organizaciji iste, onda njihov zajednički event pod nazivom “Bajsom u Azil” ima već i status tradicije.

Objavu o eventu “Bajsom u Azil” prenosimo u cijelosti:

“A ako i vi volite pse i volite biciklirati onda je 18. rujna vaš dan jer tu subotu imate priliku doći do Azila za pse u Nemetinu organizirano i to biciklom i to u svim pratnjama koje su uobičajene za takve evente što znači da će na vas paziti i policijska i servisna i medicinska pratnja.

Start će biti u 10 sati na Trgu V. Lisinskog, tj. kod stare pekare gdje će okupljanje GSSR Osijek i njihova maskota Zdravko otpočeti već u 9:30 i tako vam dati pola sata fore za osvježenje i nabavku majica Azila.

Po dolasku u Azil dočekat će vas osvježenje i kerovci kojima ste obećani za šetnje taj dan a zauzvrat će vas organizatori počastiti najfinijim veganskim kotlićima na ovim prostorima.

I to nije sve!

Volonterke će napeći zavidnu količinu kolača koju ćete moći pojesti cijelu al u zamjenu za donacije za kerovce u Azilu, i tako skupiti energije malim slatkim bombama jer je baš tu subotu World Clean Up Day što čini savršen trenutak da se taj dan, uz šetnje i uživanje u klopi, cugi i odličnom društvu, očisti i azilska šetnica, sve što je potrebno za čišćenje osigurao je Grad Osije, a a Decathlon je obećao da će ukoliko se napuni kontejner ovu zimu volonterke obuti i obući u radnu odjeću dostojnu slavonskih zima kako bi kerovcima bile još radišnije.

I to je otprilike to za BAJSOM U AZIL, ovu subotu.

Organizirani povratak za biciklistice i bicikliste biti će u 14 sati a vi možete, naravno ostati koliko vam srce želi, i naravno ne morate doći biciklom do Azila, možete kako god želite, al kad je već biciklijada, pa što ne biste. Sve kalorije potrošene na pedaliranje, šetnju i čišćenje šetnice nadoknadit ćete kolačima i kotlićima u Azilu.

A kerovci će vam napuniti srcem takvom zahvalnošću da ćete se kući vratiti i umorni i siti i sretni, što je zapravo cilj ovoga eventa.”

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Osijek je već prepoznat kao predvodnik među velikim gradovima u području zbrinjavanja otpada, a kada završi izgradnja Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Orlovnjak - sanirat ćemo i jedino aktivno odlagalište otpada u Osijeku - Lončaricu Veliku"

Ministar Ćorić: Nastavljaju se projekti RCGO Orlovnjak i korištenja geotermalnih izvora

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i župan Ivan Anušić sa suradnicima 8. listopada 2021. godine u Osijeku su održali radni sastanak Više…

"Sve pozivamo u šetnje, a po povratku pripremili smo tombole koje su sve dobitne i jednu malu Čil-zonu gdje ćete moći sjesti, podružiti se, popiti kavu, sokić, pojesti sendvič i sebi i našim kerovcima uljepšati dan”

Na Svjetski dan zaštite životinja počeo “Povratak otpisanima”

Cijeli ovaj tjedan (do 10. listopada) u Azilu za pse u Nemetinu trajat će drugi po redu „Povratak otpisanima”. Iz Više…

Da bi se što više šetali, lukavi kerovci smislili su da će baš svi koji dođu šetati ih biti nagrađeni za svaku šetnju u koju ih povedu...

U osječkom Azilu priprema se još jedno veliko druženje

Azilska (dvonožna i četveronožna) ekipa poziva na drugi po redu “Povratak otpisanima”, događaj koji je prošle godine u Azilu okupio Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Dizalica je simbol gospodarske lučke aktivnosti, ovdje će biti svojevrsna atrakcija, a nadam se u budućnosti i spomenik industrijske baštine"

Osijek za Dan grada dobio novu atrakciju – lučku dizalicu

"Preko 10 kilometara lampica ukrasit će Osijek i ući ćemo u ono pravo blagdansko, božićno ruho, najljepši dio godine"

Podizanjem stijega započela proslava Dana grada: Danas počinje Adventiranje

Vozni park Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije poboljšan je sa sedam novih vozila za sanitetski prijevoz

Još sedam novih vozila za sanitetski prijevoz pacijenata u OBŽ