CRNA KRONIKA

Jučerašnjom akcijom Policijskih uprava zaplijenjeno 700,12 grama kokaina

Jučer je provedena završna akcija uhićenja 40 osumnjičenih osoba zbog počinjenja kaznenog djela zločinačkog udruženja, nedozvoljene trgovine drogom...

    Objavljeno 20.10.2022
    Iven Jurić

    Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske su, u koordinaciji s Ravnateljstvom policije i Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te u suradnji s policijskim službenicima PU zagrebačke, PU virovitičko-podravske, PU vukovarsko-srijemske i PU požeško-slavonske dovršili višemjesečno kriminalističko istraživanje nad tri skupine, svaka za sebe povezana u zločinačka udruženja, s ukupno 39 osoba hrvatskog državljanstva i jednom osobom slovenskog državljanstva, a zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa droga u sastavu zločinačkog udruženja.

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su organizatori jednog zločinačkog udruženja okupili i povezali unutar svoje organizacije ukupno 18 osoba zbog kontinuirane nabave, rezanja, prijevoza, skladištenja, skrivanja i daljnje preprodaje velikih količina duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske te su u vremenskom razdoblju od sredine siječnja 2022. godine do danas neovlašteno nabavili više od 13 tona sitno rezanog duhana, čime su oštetili državni proračun za više od 11 milijuna kuna.

    Isto tako, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je jedan član toga zločinačkog udruženja s područja Zagreba, zajedno sa četiri osobe s područja Zagreba i Vinkovaca, sudjelovao u neovlaštenoj nabavi 1,8 kilograma marihuane, koju su potom prodavali kupcima na području Zagreba, Osijeka i Vinkovaca. U sklopu ovog postupanja policijski službenici su zaplijenili 278,8 grama droge marihuane.

    Nadalje, u sklopu drugog zločinačkog udruženja, organizator je okupio i povezao 14 osoba zbog nabave, rezanja, prijevoza, skladištenja, skrivanja i daljnje preprodaje velikih količina duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, tako da su od sredine 2022. godine do danas neovlašteno nabavili više od 1,9 tona sitno rezanog duhana. Osumnjičeni su opisanim radnjama oštetili državni proračun za više od 1,6 milijuna kuna.

    Organizator trećeg zločinačkog udruženja povezao je osam osoba s područja Osijeka, Đakova, Vinkovaca i Zagreba, radi kontinuirane kupoprodaje kokaina. Prilikom postupanja policijskih službenika tijekom lipnja i listopada ove godine zaplijenjeno je ukupno 700,12 grama kokaina kod pripadnika te grupacije. Procijenjena nabavna cijena droge je oko 200.000,00 kuna, dok je vrijednost te droge u uličnoj prodaji preko milijun kuna.
     
    Dana 19. listopada 2022. godine provedena je završna akcija uhićenja 40 osumnjičenih osoba, od kojih je jedna u bijegu i za njom se poduzimaju mjere traganja. Prilikom obavljenih pretraga tijekom jučerašnjeg dana pronađeno je i privremeno oduzeto više desetaka mobilnih uređaja i SIM kartica, 15,5 kilograma sitno rezanog duhana, 35 grama marihuane, jedna precizna digitalna vaga, jedan manji improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane, manja količina streljiva, 200 australskih dolara, 6.350 eura te 230.000,00 kuna, za koje se sumnja da potječu od kaznenih djela.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Nepoznati počinitelj je 5. ožujka stupio u kontakt s 55-godišnjakom, kojeg je lažnim prikazivanjem činjenica oko ulaganja doveo u zabludu Više…

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra koji osniva nepostojeća ''Nacionalna udruga za gluhe i tjelesno potlačene ljude i siromašnu djecu''

    Prijevare na kućnom pragu – savjeti građanima

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra Više…

    Provaljivali su u razne objekte, a oštećenim pravnim i fizičkim osobama nastala je ukupna materijalna šteta veća od 4.600 eura

    Evidentirane provale na području četiri policijske postaje

    Nepoznati su počinitelji od 23. do 29. siječnja na području četiri policijske postaje (I. PP Osijek s ispostavom Čepin, PP Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Poradi zarade u trgovanju s dionicama nepoznatoj osobi je u više navrata putem Interneta uplatio gotovo 10.000 eura i na taj način je umjesto zarade novac izgubio.

    Sedamdesetjednogodišnjak prevaren za gotovo 10.000 eura

    Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

    U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila