SPORT

Juniorke Karate Akademije Osijek brončane na ekipnom Državnom Prvenstvu

Karate Akademija Osijek nastupila je u borbama ekipno sa  svojih 9 ekipa te osvojila jednu brončanu medalju, jedno peto mjesto i dva sedma mjesta

    Objavljeno 19.12.2022
    Matija Ivanković

    Dana 17.-18.10.2022. Đakovo je bilo domaćin Državnog prvenstva u karateu za mlađe uzraste u katama pojedinačno i ekipno, te u borbama ekipno  13,14 godina, kadete, juniore i seniore. Karate Akademija Osijek nastupila je u borbama ekipno sa  svojih 9 ekipa te osvojila jednu brončanu medalju, jedno peto mjesto i dva sedma mjesta.

    Juniorke u sastavu KARLA KARAČIĆ, PETRA VUKMANIĆ I NIKA BRKIĆ osvojile su brončanu medalju zlatnog sjaja.

    U prvom kolu pobijedile su  ekipu K.K 10. dan iz Zagreba, te u polufinalu tijesno izgubile rezultatom 2:1 od predstavnica  K.K IPPON Zagreb u dramatičnoj odlučujućoj borbi koju je radila KARLA KARAČIĆ  pri rezultatu 4:4 i prednosti prvog boda za KARLU, čudnom odlukom dva pomoćna sudca pet sekundi pred kraj borbe, protivnica zadaje KARLI  nepostojeći udarac rukom, te protivnica dobiva poen, i pobjeda odlazi na stranu ekipe iz Zagreba.

    Velika brončana medalja za  juniorsku ekipu Karate Akademije Osijek.

    Korak do medalja ostale su  ekipe Juniora u sastavu KRSTANOVIĆ GABRIJEL, MATEJ POTKOVAC I ANDREJ BARKIĆ, koja se plasirala na 5.mjesto izgubivši od predstavnika Kastava iz Rijeke.

    Ekipa kadetkinja u sastavu KARAČIČ, ČORNOK, POTKOVAC, IVEZIĆ, koja se morala zadovoljiti sa 7. mjestom.

    Ekipa kadeta u sastavu ŠKRIPIĆ, MIKOLIN, KLANAC, ŽIŽANOVIĆ, uz nedostatak sportske sreće zauzimaju 7. mjesto na Državnom prvenstvu.

    Još su nastupile ekipe mlađih kadetkinja u sastavu ( KURILJ, KOŠČAK, BAŠIĆ PALKOVIĆ, TERNER, BALIĆ, te mlađih kadeta u sastavu (ŽIŽANOVIĆ, ILJKIĆ, VRDOLJAK, BOBAN, koji su zbog nedostataka iskustva zaustavljeni u prvom kolu ekipnog Državnog prvenstva.

    Ekipu na natjecanju vodili su glavni trener GORAN MESIĆ i pomoćni trener DOMAGOJ MATKOVIĆ.

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama

    U Zagrebu je u subotu 13. 4. 2024. održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u katama. KK Esseker su Više…

    Djevojke su bez obzira na debitantski nastup prikazale sigurnu izvedbu i najavile da se od njih može očekivati sve respektabilniji nastupi

    Srebro na Prvenstvu Hrvatske za seniore KK Esseker

    U Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske za seniore u katama i borbama i veterane u katama. Karate klub Esseker je Više…

    Natjecatelji Essekera su u nedjelju 24. 3. 2024. sudjelovali na natjecanju u Banja Luci koje je ujedno bilo i zadnje kontrolno natjecanje pred nastupajuća Prvenstva i Kup Hrvatske.

    Tri medalje za Karate klub Esseker u Banja Luci

    Natjecatelji Essekera su u nedjelju 24. 3. 2024. sudjelovali na natjecanju u Banja Luci koje je ujedno bilo i zadnje Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu