ŽIVOT

Kako da produljite trajanje svoje ljetne preplanulosti?

Iskoristite nekoliko jednostavnih trikova i naglasite svoju brončanu put još malo...

Objavljeno 10.09.2019
Ivona Amidžić

Iako ljeto još nije gotovo, i čeka nas još toplih dana, male su šanse da ćete opet imati mira, vremena i prilike sunčati se kao što ste imali na moru ili godišnjem odmoru. Umjesto da idete u salone i pokušavate pojačati svoju preplanulost “na brzinu”, pokušajte sačuvati ovo što imate sada njegujući kožu i služeći se malim trikovima.

  1. Tuširajte se hladnijom vodom

Vruće kupke mogu dehidrirati vašu kožu, što dovodi do bržeg ljuštenja kože. Držite se hladne vode i koristite hidratantno ulje za tuširanje kako biste produljili svoju boju.

  1. Hidratacija je najvažnija

Nema boljeg načina da zadržite seksi ljetnu boju od korištenja losiona. Nakon praznika svaki dan koristite maslac za tijelo ili losion koji će vašoj koži dati potrebnu hidrataciju te se pobrinuti da dulje ostanete preplanuli.

  1. Ne zaboravite na piling

Može vam se činiti kao posljednje što biste trebali napraviti, ali važno je napraviti tjedni piling kako bi se uklonile stare i oštećene stanice s površine kože. No, nemojte pretjerivati! Jednom tjedno je sasvim dovoljno.

  1. Krema za samotamnjenje lica

Lice je prvo što ljudi primijete na vama, a preplanulost na obrazima učinit će da izgledate kao da ste se tek vratili s plaže. Često preplanulost lica prva počne blijediti zbog učestalog umivanja, čišćenja i skrivanja od sunca. Preparati za samotamnjenje lica ujednačit će ton lica s ostatkom tijela.

  1. Koristite bronzer

Upotrijebite matirani bronzer kako biste izgledali kao da dolazite direktno s plaže. Trik je u tome da ga nanesete tamo gdje nam sunce češće obasja lice: po čelu, sljepoočnicama, nosu i jagodicama. Nikako ga ne nanosite na cijelo lice jednako.

  1. Unosite beta-karotene u organizam

Razne studije su pokazale da prehrana bogata beta-karotenima (vrsta crveno-narančastog pigmenta) može stvoriti sjaj preplanule kože “iznutra”. Najbolji prirodni izvori su batati, marelice, mango i posebno mrkva. Zato obavezno obogatite svoje obroke ovim sunčano obojenim voćem i povrćem.

  1. Pijte vodu

Ne zaboravite piti vodu samo zato što niste na suncu ili temperaturi od 30 °C. Hidratacija produžuje život svih stanica (uključujući i preplanule koje su na površini vaše kože), a također i zaglađuje kožu.

  1. Nosite bijelo

Ovo je isprobani trik za stvaranje iluzije tamnije kože: jednostavno nosite bijelu ili svjetliju nijansu odjeće. Svijetle pastelne nijanse su jednako tako pun pogodak. Prozračna bijela košulja, bronzer i crveni ruž na usnama jedna su od najboljih kombinacija za poboljšavanje raspoloženja koju znamo.

foto: pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Uz mnoge zabavne sadržaje, osigurana je i zdravstvena zaštita te spasilačka služba, kao i rad redarske i blagajničke službe. Poznate su i cijene ulaza za ovu sezonu

[FOTO] S novim sadržajima osječka Copacabana od danas spremna za novu kupališnu sezonu

Nakon prošlogodišnje prve temeljite rekonstrukcije, osječka Copacabana i ove je godine uređena te s novim sadržajima spremna za novu sezonu. Više…

Ljeto je doba kada smo posebno inspirirani i itekako spremni započeti s pozitivnim promjenama i odlukama!

City fitness – Preko ljeta ko raketa!

Ljeto je doba kada smo posebno inspirirani i itekako spremni započeti s pozitivnim promjenama i odlukama! City Fitness je pripremio Više…

"Ove godine, zbog najave lošeg vremena, odlučili smo se Osječku ljetnu noć preseliti sa zadnjeg vikenda, na zadnji dan kolovoza, kako bi ljeto ispratili pod vedrim nebom"

Večeras u Osijeku zadnja Osječka ljetna noć

Danas, posljednjeg dana kolovoza, održat će se treća Osječka ljetna noć, kojom će Osječani ispratiti ljeto. Iz Turističke zajednice grada Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.

Bogat izbor ornamentalnih i tropskih biljaka, proizvoda i opreme za hortikulturu i florikulturu, cvijeće, ukrasno bilje, vrtne sadnice, med i slično tome kao i zanimljive radionice i gastro ponuda vas očekuju na Proljetnom festivalu u Čepinu

[NAJAVA] Proljetni festival u Čepinu

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka