ŽIVOT

Kako je završila akcija ”Mir i dobro”?

Policijski su službenici oduzeli ukupno dva komada oružja i devetnaest komada raznog streljiva, ali niti jedna osoba nije ozlijeđena zbog korištenja pirotehnike.

Objavljeno 10.01.2019
Antonela Verković

Za akciju ”Mir i dobro”, vjerujemo, svi već znate. Cilj joj je smanjiti neželjene posljedice, prvenstveno ozljeđivanje djece i mladih te nastanak materijalne štete posebice uslijed korištenja pirotehničkih sredstava.

Akciju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova od 1993. godine.

Na području Policijske uprave osječko – baranjske provodila se od 15. prosinca 2018. do 8. siječnja 2019. godine.

”U vrijeme provođenja akcije nismo evidentirali niti jedno ozljeđivanje osoba uslijed rukovanja i od posljedica eksplozije pirotehničkih sredstava” – obavijestila je policija.

Policijski su službenici oduzeli ukupno dva komada oružja i devetnaest komada raznog streljiva.

Tijekom trajanja akcije, zbog počinjenog prekršaja, nadležnom državnom odvjetništvu prijavljena je jedna punoljetna osoba.

FOTO: Pixabay

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU osječko – baranjske jučer su u Novoj Ljeskovici obitelji uručili pomoć u vidu odjeće, obuće, školskog pribora, hrane, igračaka...

Policijski službenici pomogli obitelji kojoj je izgorjela kuća u Novoj Ljeskovici

U požaru koji je izbio u noći sa 6. na 7. siječnja u Novoj Ljeskovici na području Požeštine u potpunosti Više…

OK, itekako smo svjesni činjenice kako je ovo najluđe razdoblje u godini, a u to je uključena i pirotehnika... Ali ipak, upozoravamo, smanjite što je više moguće!

Oprezno s petardama: One su za nas zabava, ali za kućne ljubimce noćna mora

OK, itekako smo svjesni činjenice kako je ovo najluđe razdoblje u godini, slavi se svakodnevno, na sve moguće načine – Više…

Policijski službenici PU osječko – baranjske danas će provesti preventivnu akciju pod nazivom „Alkohol u krvi, krv na cesti“.

Želite li imati vlastiti alkotest kako bi uvijek znali ‘kako stvari stoje’? Policija ih danas dijeli!

Danas, 27. prosinca 2018. godine s početkom u 11,00 sati u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku (kod Getroa), policijski službenici PU osječko – Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

''Znači umirem.... ne vjerujem da ću dočekati jutro... i nemojte mi sad pričat o bolovima pri porodu jer od ove boli ne postoji jača!!!!'' - napisao je Prnjat na svojem Facebook profilu uz fotografiju toplomjera koji pokazuje 37,8...

Je li Alen Prnjat dočekao jutro?

Treći ponedjeljak u siječnju još od 2005. ustanovljen je kao 'plavi ponedjeljak' ili najdepresivniji dan u godini. Kako se vi osjećate danas?

Danas je najdepresivniji dan u godini

Najavljuje DHMZ malu mogućnost za tračak sunca, ali dan će uglavnom biti oblačan uz najvišu dnevnu temperaturu do 2°C.

Vrijeme za ponedjeljak: Pretežno oblačno