ŽIVOT

Kakve se mjere poduzimaju u vezi sa zaleđenim površinama u Osijeku?

Jučerašnja je vremenska nepogoda mnoge Osječane oborila s nogu...

Objavljeno 14.01.2020
Ivona Amidžić

Razgovarali smo s Vjeranom Marijaševićem, glasnogovornikom osječkog Unikoma u vezi situacije koja je mnoge Osječane jučer pomela s nogu. Radi se o visokoj količini vlage koja je, unatoč tome što nije bilo kiše, uz pad temperature zaledila sve površine.

Podsjećamo, jučer je više od 50 Osječana zbog pada i ozljeda potražilo pomoć u KBC-u Osijek, a do 11.00 sati njih desetero je primljeno na hitnu operaciju. O tome više pročitajte ovdje.

Iz Unikoma nam je rečeno kako su jučer rano ujutro, upravo zbog vremenskih neprilika, bačene četiri tone soli. Takva se radnja ponavlja svake noći kad se temperatura približi nuli.

Ekipe iz Unikoma prate situaciju na svim dionicama koje su dužni održavati pa su tako sinoć oko 22.30 njihovi kamioni pobacali 30-ak tona soli na 180 kilometara cesta koje održavaju.

Situacija na nogostupima, biciklističkim stazama, vanjskim javnim stepeništima, nathodnicima i pothodnicima je drugačija, gdje konstantan prolaz ljudi zahtjeva dosoljavanje, a koje tada Unikom obavlja ovisno o potrebi mjesta.

“Naše ekipe prate situaciju, posebno ceste, a posebno nogostupe i ostala mjesta koje smo spomenuli. Grtalice i ralice zasad nisu potrebne jer snijega još nema, ali je sve spremno ako ih situacija zatraži.”

Snijega još nema, iako ovih dana, ovisno o tome koju prognozu gledate, neke spominju snijeg, mogućnost kišnog ili snježnog pljuska, susnježicu i ledenu kišu.

Iz Unikoma su se pobrinuli za ulice i staze, a vi pripazite na mjestima na kojima njihova sol ne dopire: vašim balkonima, dvorištima, vlastitim stepeništima, ulazima u kuće i zgrade i slično. Hodajte oprezno i nikud ne žurite jer ne treba vam da i vi postanete dio spomenute statistke.

foto: pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Dovoljno je da otvorite i-Račun u svojoj poslovnoj banci

Plaćajte Unikom račun na ekološki prihvatljiv način

Tvrtka Unikom d.o.o. obavještava korisnike da će račune za odvoz komunalnog otpada moći dobivati u elektroničkom obliku. Riječ je o Više…

Ružna stvarnost otapanja Grenlandskog leda - Temperature zraka i mora neuobičajeno visoke za ovo doba godine!

Zapanjujuća fotografija – Umjesto po ledu psi vuku sanjke po vodi!

Brzo otapanje leda na Grenlandu predstavljalo je neuobičajenu opasnost za istraživačke timove u potrazi za svojom oceanografskom opremom. Fotografija koju Više…

Prva kompa nazivala se "Osijek" i prevozila je putnike od vodovodne crpke na Solarskom trgu u Gornjem gradu do Tvrđavice

Kompa – tradicija duga 101 godinu

Prva kompa nazivala se “Osijek” i prevozila je putnike od vodovodne crpke na Solarskom trgu u Gornjem gradu do Tvrđavice Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Istina da nemamo snijeg, ali se zadnjih nekoliko dana ipak sve bijeli...

(FOTO) Osječka zimska idila

Odlazak u kino ili na sajam, fiš paprikaš i pivo, kobasice i vino, tamburaši... Vikend prepun sadržaja za sve ukuse :D

Ovog vikenda osječka događanja ne staju ni sekunde!

Sindikat prometa i veza Hrvatske: “Ranjive skupine nisu ‘balast koji se baca u vodu’ bilo kojeg poduzeća"

Zračna luka Osijek donijela akt i dala otkaz trima radnicama socijalno najugroženijih skupina