ŽIVOT

Kakve se mjere poduzimaju u vezi sa zaleđenim površinama u Osijeku?

Jučerašnja je vremenska nepogoda mnoge Osječane oborila s nogu...

Objavljeno 14.01.2020
Ivona Amidžić

Razgovarali smo s Vjeranom Marijaševićem, glasnogovornikom osječkog Unikoma u vezi situacije koja je mnoge Osječane jučer pomela s nogu. Radi se o visokoj količini vlage koja je, unatoč tome što nije bilo kiše, uz pad temperature zaledila sve površine.

Podsjećamo, jučer je više od 50 Osječana zbog pada i ozljeda potražilo pomoć u KBC-u Osijek, a do 11.00 sati njih desetero je primljeno na hitnu operaciju. O tome više pročitajte ovdje.

Iz Unikoma nam je rečeno kako su jučer rano ujutro, upravo zbog vremenskih neprilika, bačene četiri tone soli. Takva se radnja ponavlja svake noći kad se temperatura približi nuli.

Ekipe iz Unikoma prate situaciju na svim dionicama koje su dužni održavati pa su tako sinoć oko 22.30 njihovi kamioni pobacali 30-ak tona soli na 180 kilometara cesta koje održavaju.

Situacija na nogostupima, biciklističkim stazama, vanjskim javnim stepeništima, nathodnicima i pothodnicima je drugačija, gdje konstantan prolaz ljudi zahtjeva dosoljavanje, a koje tada Unikom obavlja ovisno o potrebi mjesta.

“Naše ekipe prate situaciju, posebno ceste, a posebno nogostupe i ostala mjesta koje smo spomenuli. Grtalice i ralice zasad nisu potrebne jer snijega još nema, ali je sve spremno ako ih situacija zatraži.”

Snijega još nema, iako ovih dana, ovisno o tome koju prognozu gledate, neke spominju snijeg, mogućnost kišnog ili snježnog pljuska, susnježicu i ledenu kišu.

Iz Unikoma su se pobrinuli za ulice i staze, a vi pripazite na mjestima na kojima njihova sol ne dopire: vašim balkonima, dvorištima, vlastitim stepeništima, ulazima u kuće i zgrade i slično. Hodajte oprezno i nikud ne žurite jer ne treba vam da i vi postanete dio spomenute statistke.

foto: pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Trajalo je samo nekoliko minuta, ali smo led skupljali lopatama..."

(VIDEO) Doslovno iz vedra neba: Led zabijelio Retfalu!

Zadnja dva tjedna vrijeme je izuzetno neodlučno, dva dana oblačno i kiša, dva dana sunce… Normalno, rekli bi neki, ipak Više…

Nisu samo kazališta pogođena, promjene se događaju i u ZOO vrtu!

Dječje kazalište i HNK u Osijeku zatvaraju vrata do daljnjega

Dječje kazalište Branka Mihaljevića po preporuci Ministarstva kulture Republike Hrvatske od 13. ožujka do daljnjeg odgađa sve planirane predstave i Više…

Rastite, ljepotice! :D

Unikom sa 100 novih sadnica ruža opskrbio Promenadu za tople dane

“Naše su djelatnice jučer posadile novih 100 ruža, donaciju Lions cluba Mursa, u žardinjerama na Promenadi kod Vodenice”, napisali su Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Jedan od rijetkih primjera socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj... Jeste li ga već posjetili? :D

Otvoren Buba-bar, kafić u kojem rade osobe s invaliditetom, većinom Downovim sindromom

Volonteri su im potrebni za poziciju Suradnika u pripremi i provedbi aktivnosti iMOS (Informiranje mladih Osijeka)

Info-centar za mlade Osijek traži volontere

Na kampovima će djeca istraživati, eksperimentirati s vodom, ledom, bojama, balonima i brojnim drugim sredstvima i pomagalima

Još malo i kreću STEM kampovi u DOKKICI