SPORT

Kalkulacije uoči utakmice Hrvatska – Portugal

"Vatreni" za ostanak u najvišem razredu Lige nacija ne smiju u utorak ostvariti lošiji rezultat od Švedske.

    Objavljeno 17.11.2020
    Darija Kovačić

    Nakon poraza u Švedskoj, hrvatska nogometna reprezentacija ugrozila je ostanak u elitnom razredu Lige nacija. Međutim, “Vatreni” još uvijek imaju realne izglede za ostanak u Ligi A.

    U zadnjem kolu svjetski doprvaci će na Poljudu ugostiti Portugal, dok će Francuska i Švedska igrati na Stade de Franceu.

    Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja u skupini 3 Francuska je sa 13 bodova osigurala prvo mjesto i plasman na završni turnir, Portugal ima 10 bodova i sigurno je drugi, dok Hrvatska i Švedska imaju po tri boda.

    Prvi kriterij za određivanje pozicije na ljestvici je broj bodova, a Hrvatska i Švedska su trenutačno izjednačene sa po tri boda.

    Nakon toga gleda se broj bodova osvojen u međusobnim susretima, obje su ekipe osvojile po tri boda, zatim se gleda gol razlika u međusobnim susretima, ona je također izjednačena (3-3). Jednak je i broj golova (3) koje su momčadi zabile u međusobnim susretima, kao i broj golova postignut na gostovanju (1) u međusobnim ogledima.

    Idući kriterij je ukupna gol razlika u skupini, i po tome su Hrvatska i Švedska izjednačene, obje imaju -6.

    Tek sedmi kriterij, ukupan broj postignutih golova, gura Hrvatsku ispred Šveđana. Hrvatska je zabila sedam, a Švedska samo tri gola.

    “Vatreni” za ostanak u najvišem razredu Lige nacija ne smiju u utorak ostvariti lošiji rezultat od Švedske.

    U slučaju da utakmice u Splitu i Saint Denisu završe bez pobjednika, Hrvatska bi zadržala treće mjesto dok bi Švedska ispala u B razred Lige nacija. Izuzev u slučaju da utakmica u Splitu završi 0-0, a u Francuskoj sa minimalno 5-5, jer bi Švedska tada bila bolja zbog većeg broja postignutih golova.

    U slučaju da obje reprezentacije upišu pobjedu ili obje izgube, odlučivat će ukupna razlika pogodaka u skupini.

    LJESTVICA:
    1. Francuska   5  4  1  0  8-3   13
    2. Portugal    5  3  1  1  9-2   10
    3. HRVATSKA    5  1  0  4  7-13   3
    4. Švedska     5  1  0  4  3-9    3
    
    Posljednje kolo - 17. studenog:
    HRVATSKA - Portugal (Split)
    Francuska - Švedska (Saint Denis)

    (Hina)

    Foto: arhiva

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Na tom jakom turniru su nastupile su i dvije članice taekwondo kluba „Osijek“, juniorke Dora Dragovan (-49kg) i Nina Vicković (-68kg)

    Taekwondo klub Osijek na turniru “Galeb trophy – Serbia open 2024“

    U petak 12.04. (kadeti), subotu 13.04. (juniori) i nedjelju 14.04.2024. (seniori) u „Hala Ranko Žeravica“ u Beogradu održao se turnir Više…

    „Bilo je ponuda da odem na brod, ali nisam još sve rekao u gimnastici. Kad nakon parterne staze u Rijeci dođem u pravu gimnastičku dvoranu, osjećam se kao u svemirskom brodu“

    Predstavljanje hrvatske reprezentacije za DOBRO World Cup u Osijeku – MARKO JOVIČIĆ

    Prije godinu dana imao je premijeru na Svjetskom kupu u Osijeku, a priliku da nastupi još jednom na velikoj sceni Više…

    U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest medalja.

    Marija Sajter prvakinja Hrvatske!

    U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu