SPORT

Kalkulacije uoči utakmice Hrvatska – Portugal

"Vatreni" za ostanak u najvišem razredu Lige nacija ne smiju u utorak ostvariti lošiji rezultat od Švedske.

    Objavljeno 17.11.2020
    Darija Kovačić

    Nakon poraza u Švedskoj, hrvatska nogometna reprezentacija ugrozila je ostanak u elitnom razredu Lige nacija. Međutim, “Vatreni” još uvijek imaju realne izglede za ostanak u Ligi A.

    U zadnjem kolu svjetski doprvaci će na Poljudu ugostiti Portugal, dok će Francuska i Švedska igrati na Stade de Franceu.

    Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja u skupini 3 Francuska je sa 13 bodova osigurala prvo mjesto i plasman na završni turnir, Portugal ima 10 bodova i sigurno je drugi, dok Hrvatska i Švedska imaju po tri boda.

    Prvi kriterij za određivanje pozicije na ljestvici je broj bodova, a Hrvatska i Švedska su trenutačno izjednačene sa po tri boda.

    Nakon toga gleda se broj bodova osvojen u međusobnim susretima, obje su ekipe osvojile po tri boda, zatim se gleda gol razlika u međusobnim susretima, ona je također izjednačena (3-3). Jednak je i broj golova (3) koje su momčadi zabile u međusobnim susretima, kao i broj golova postignut na gostovanju (1) u međusobnim ogledima.

    Idući kriterij je ukupna gol razlika u skupini, i po tome su Hrvatska i Švedska izjednačene, obje imaju -6.

    Tek sedmi kriterij, ukupan broj postignutih golova, gura Hrvatsku ispred Šveđana. Hrvatska je zabila sedam, a Švedska samo tri gola.

    “Vatreni” za ostanak u najvišem razredu Lige nacija ne smiju u utorak ostvariti lošiji rezultat od Švedske.

    U slučaju da utakmice u Splitu i Saint Denisu završe bez pobjednika, Hrvatska bi zadržala treće mjesto dok bi Švedska ispala u B razred Lige nacija. Izuzev u slučaju da utakmica u Splitu završi 0-0, a u Francuskoj sa minimalno 5-5, jer bi Švedska tada bila bolja zbog većeg broja postignutih golova.

    U slučaju da obje reprezentacije upišu pobjedu ili obje izgube, odlučivat će ukupna razlika pogodaka u skupini.

    LJESTVICA:
    1. Francuska   5  4  1  0  8-3   13
    2. Portugal    5  3  1  1  9-2   10
    3. HRVATSKA    5  1  0  4  7-13   3
    4. Švedska     5  1  0  4  3-9    3
    
    Posljednje kolo - 17. studenog:
    HRVATSKA - Portugal (Split)
    Francuska - Švedska (Saint Denis)

    (Hina)

    Foto: arhiva

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    „Bilo je ponuda da odem na brod, ali nisam još sve rekao u gimnastici. Kad nakon parterne staze u Rijeci dođem u pravu gimnastičku dvoranu, osjećam se kao u svemirskom brodu“

    Predstavljanje hrvatske reprezentacije za DOBRO World Cup u Osijeku – MARKO JOVIČIĆ

    Prije godinu dana imao je premijeru na Svjetskom kupu u Osijeku, a priliku da nastupi još jednom na velikoj sceni Više…

    U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest medalja.

    Marija Sajter prvakinja Hrvatske!

    U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest Više…

    „Natjecatelji su ostvarili odlične rezultate, oborili svoje rekorde, a bilo je i medalja kako u općoj kategoriji tako i u pojedinoj klasi u kojoj se natjecatelji natječu“ poručuje trenerica Doris

    Plivački klub osoba s invaliditetom, “Delfin Osijek” na otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju u Splitu

    Plivački klub osoba s invaliditetom Delfin Osijek ovog vikenda (27. – 28.1.2024.) nastupio je na otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Samo nekoliko dana prije početka Svjetskog kupa u Osijeku za koji se trenutno sprema, jednog od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena ulovili smo na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

    Filip Ude – “Osjećam se bolje nego prije 10 godina, novi gimnastički pravilnik produžit će mi karijeru”

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu