ŽIVOT

Kampanja “JAKO JAKO BITNO” Dječjeg kreativnog centra Dokkica

Podržite razvoj novog regionalnog centra za djecu s teškoćama u razvoju

Objavljeno 20.01.2022
Ivona Amidžić

Dječji kreativni centar DOKKICA, dobitnik Nagrade za promicanje prava djeteta u 2021. godini Ministarstva rada, mirovinskoga sustava i socijalne politike, prepoznao je iznimnu potrebu pružanja usluga za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji.

U tijeku je kampanja pod nazivom “JAKO JAKO BITNO” kojom Dječji kreativni centar DOKKICA poziva tvrtke i pojedince da se uključe s donacijama, kako bi se prikupila sredstva za razvoj Integrativnog centra za savjetovanje i podršku u sklopu kojega će se pružati usluge za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji.

Do sada je osigurano zapošljavanje četiri stručnjaka i certificirana američka edukacija za terapijski rad na području senzorne integracije. Pokretanje usluga zahtjeva opremanje senzorne sobe za terapijski rad s djecom i nabavu automobila za mobilni tim koji će provoditi terapijski rad i u domu djeteta.

Istraživanja na području Republike Hrvatske pokazuju da su usluge za djecu s teškoćama u razvoju nedostatne, neravnomjerno razvijene i ne prate suvremene pristupe i metode.

Postoji velika potreba za ovim uslugama na području istočne Hrvatske, ali i šire. Terapijski rad s djecom različitih razvojnih teškoća i usluge senzorne integracije biti će u fokusu rada prvog ovakvog centra u regiji.

Tvrtke zajedno za Dokkicu

Iz DOKKICE pozivaju tvrtke na ostvarivanje statusa zlatnog donatora u kategoriji 100 zlatnika. 100 zlatnika označava 100 renomiranih tvrtki iz Hrvatske koje bi svojim doprinosom pomogle DOKKICI ostvariti cilj. Status zlatnog donatora stječe se donacijom u vrijednosti 10 000 kuna. Stjecanjem statusa zlatnog donatora ostvareno je pravo na zlatnu plaketu, naziv tvrtke bit će predstavljen u medijima tijekom promocije, a logo tvrtke istaknut na web–stranici i u prostoru Dječjeg kreativnog centra DOKKICA. Predstavnik donatorske tvrtke zlatnu plaketu preuzet će u sklopu medijski popraćene svečane dodjele zlatnih plaketa.

Također, zlatni status stječu tvrtke koje su u mogućnosti donirati didaktiku i senzorne elemente.

Zainteresirani za status u kategoriji dijamantnog donatora ostvarit će pravo donacijom u vrijednosti 100 000 kuna. Stjecanjem statusa dijamantnog donatora DOKKICA dodjeljuje dijamantnu plaketu, originalnu nagradu u obliku statue, logo tvrtke istaknuti će na web–stranici, međunarodnoj konferenciji u lipnju ove godine i u prostoru Centra. Predstavnik donatorske tvrtke bit će počasni gost na svečanom otvorenju senzorne sobe na kojemu će preuzeti dijamantnu plaketu i nagradu.

Tko želi može podržati DOKKICU i na drugi način ili uplatom donacije u iznosu koji odgovara željama i mogućnostima donatora.

Podaci za uplatu:

  • DOKKICA O. Keršovanija 4, 31 000 Osijek
  • OIB: 42873283969
  • IBAN: HR04 2500 0091 1013 4468 1
  • Za uplate iz inozemstva: SWIFT
  • adresa/ BIC Addiko Bank d.d.
  • Zagreb: HAABHR22
  • Opis plaćanja: Donacija

“JAKO JAKO BITNO je na vrijeme pružiti stručnu podršku djeci s teškoćama u razvoju, ali i njihovim obiteljima i zato želimo stvoriti jedinstveni centar u kojemu će obitelji djece s teškoćama u razvoju imati siguran oslonac., poručuju iz DOKKICE.

Za više informacija i prijavu kontaktirajte ih na e-mail [email protected] ili telefonski Tel. 031/ 782 454 Mob. 091/ 1565 922.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Prema željama najmlađih i ove godine HŽ je odlučio organizirati veselo blagdansko putovanje na kojemu će se djeca družiti, pjevati i zabavljati se, a uskrsni Zeko razveselit će ih i darivati

Uskoro kreće Zeko-express

HŽ Putnički prijevoz od 16. ožujka ponovno organizira vožnje dječjih uskrsnih vlakova Zeko-express. U Zeko-expressu bit će organiziran zabavni program, Više…

Osim teoretskih predavanja, mladi planinari će proći razne vježbe koje će im pomoći ne samo za planinarstvo i odlazak u prirodu već i u samom budućem životu. 

HPD “Bršljan-Jankovac” poziva u Dječju planinarsku školu

Planinarskog društva HPD “Bršljan-Jankovac” poziva mlade u Dječju planinarsku školu. Školi je namijenjena za djecu u dobi od 7-15 godina. Više…

Građanska dužnost je prijaviti bilo koji oblik nasilja, a svojim postupanjem dokazujemo da je Grad Osijek ali i Osječko-baranjska županija mjesto nulte tolerancije na nasilje, a ovakvim postupanjem možemo unaprijediti život u lokalnoj zajednici

U Osijeku održana plesna kampanja protiv nasilja nad ženama – “Milijarda ustaje”

Kampanja “One Billion Rising” ili „Milijarda ustaje“ započela je na Valentinovo 2012. kao inicijativa za podizanje svijesti o uznemirujućoj statistici Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)