SPORT

Karataši Hrvatskog sokola sa 7 odličja odlični na 12. Kupu Osijeka

12. KUP OSIJEKA je ujedno bio i bodovno-izborni kup za kategorije kadeta/kinja, juniora/ki i mlađih seniora/ki U21. u disciplinama kata i kumite, za nastup na Prvenstvu Europe 2023. na Cipru

    Objavljeno 21.11.2022
    Petar Tauković

    U subotu 19.11.2022. u dvorani Gradski vrt Osijek održan je 12. KUP OSIJEKA u organzaciji Osječkog karate saveza, koji je ujedno bio i bodovno-izborni kup za kategorije kadeta/kinja, juniora/ki i mlađih seniora/ki U21. u disciplinama kata i kumite, za nastup na Prvenstvu Europe 2023. na Cipru.

    Katia Šegavčić nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Turskoj odlučila je nastupiti na ovom kupu u svojoj kategoriji kadetkinja s namjerom ostvarenja najboljeg plasmana i osvajanja najvećeg broja bodova.

    Katijina konkurencija nije bila bezazlena te je morala sve kate odraditi na najvišoj razini, što je i uspjela osvojivši prvo mjesto i najveći broj bodova. Katiju očekuje nastup na drugom bodovno-izbornom turniru u još većoj konkurenciji u slovenskom mjestu Trbovlje 3.12.2022.

    Ugodno je iznenadio naš kataš Fran Seligman koji je u listopadu ove godine ušao u kategoriju kadeta, osvojivši u vrlo zahtjevnoj konkurenciji 3. mjesto.

    Fran se okušao u još zahtjevnijoj juniorskoj kategoriji i osvojio solidno 5. mjesto.

    Ugodno iznenađenje je priredila i naša Ema Alšić osvojivši  1. mjesto u kategoriji U13 i 3. mjesto u kategoriji U12. Kataši su osvojili ukupno 4 odličja – 2 zlatna i 2 brončana.

    Na natjecanju su nastupile i naše 4 mlade kumitašice Elena Šegavčić U 10, Katarina Žurga U11, Barbara Žurga U 12 i Petra Erić U13.

    Uspješne su bile Elena osvojivši 3. mjesto, Katarina 3. mjesto i Petra također 3. mjesto. Barbara je imala vrlo zahtjevnu skupinu te je ostala bez odličja. Kumitašice su osvojile 3 brončana odličja.

    Čestitke svim natjecateljima i treneru Zvonku Biondić, koji je bio u njihovoj pratnji, a u sudačkom zboru bio je trener Tomislav Nikić.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Natjecatelji Essekera su u nedjelju 24. 3. 2024. sudjelovali na natjecanju u Banja Luci koje je ujedno bilo i zadnje kontrolno natjecanje pred nastupajuća Prvenstva i Kup Hrvatske.

    Tri medalje za Karate klub Esseker u Banja Luci

    Natjecatelji Essekera su u nedjelju 24. 3. 2024. sudjelovali na natjecanju u Banja Luci koje je ujedno bilo i zadnje Više…

    Na natjecanju je nastupilo 765 natjecatelja iz 97 klubova i 7 država, a natjecatelji i natjecateljice Karate akademije su ostvarili odlične rezultate

    6. medalja za članove Karate Akademija Osijek u Rijeci !!

    U subotu 23.3.2024. članovi Karate Akademija Osijek nastupili su na međunarodnom karate natjecanju TAD CUP Rijeka te ostvarili odlične rezultate. Više…

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Rijeka je u subotu 23.3.24. bila organizator memorijalnog turnira, prvi puta s novčanom nagradom za kataše/ice u kata disciplini. U kategoriji juniorki Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!