SPORT

Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama

KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

  Objavljeno 16.04.2024
  Matija Ivanković

  U Zagrebu je u subotu 13. 4. 2024. održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u katama.

  KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno.

  U pojedinačnim nastupima je samo Paula Šviglin kroz repasažne borbe ušla u borbu za medalju te na kraju zauzela 7, dok su Lara Gudelj i Lucija Lacković izgubile u drugom krugu i nisu dobile priliku za repasažne borbe.

  U ekipnim nastupima je ekipa juniorki (Dora Andrić, Lara Gudelj, Martina Skulić, Nikolina Horvatović)  osvojila 3. mjesto. Nakon poraza od prošlogodišnjih prvakinja su u repasažnoj borbi uspjele osvojiti broncu.

  U istoj dvorani je slijedeći dan održan KUP Hrvatske za mlađe uzraste u katama i borbama, što je ujedno i izborno natjecanje za nastup na Balkanskom prvenstvu. Natjecanje je krenula sa najmlađim natjecateljima u katama te su cicibanke Jana Čajkovac i Katarina Lovković osvojile treća mjesta pojedinačno.

  U istoj konkurenciji kata tim u sastavu Jana Čajkovac Nera Milošević i Karmen Tomičić su osvojile 2. mjesto. Nakon njih je ekipa učenica (Petra Galić, Livija Matijačić, Florijana Unković) u svom nastupu izborila 3. mjesto.

  Kata tim mlađih kadetkinja u sastavu Petra Pukljak, Paula Šviglin i Leona Valižić Ćorić) je osvojila 2. mjesto.

  U pojedinačnim nastupima mlađih kadetkinja finale su izborile dvije natjecateljice a u klupskom finalu je Paula Šviglin osvojila 1. mjesto i Petra Pukljak 2. mjesto. U borbama je Adrian Klarić zauzeo 1. mjesto u kategoriji učenika +40 kg.

  Peta mjesta su osvojili Franka Unković i Nikola Mađerec.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Zavidne karate vještine prikazali su učenici svih uzrasta. Polagalo se gotovo za sve pojaseve od žutog do smeđeg pojasa. Umjetnost, snaga i odlučnost krasile su polaganje za viši stupanj karate zvanja.

  Karatisti iz osječkog kluba Kuna položili za više stupnjeve zvanja

  Pod ravnanjem predsjednika karate kluba Kuna Domagoja Šustera održano je polaganje za više stupnjeve karate zvanja. Ispitnu komisiju činili su Više…

  U Zagrebu je održano Podravka prvenstvo Hrvatske u štafetama. Predstavnici AK Slavonija-Žito na ovom su natjecanju osvojili dvije medalje!

  Atletika – Srebro i bronca na državnom u štafetama

  U Zagrebu je održano Podravka prvenstvo Hrvatske u štafetama. Predstavnici AK Slavonija-Žito na ovom su natjecanju osvojili dvije medalje – jednu Više…

  Na natjecanju sudjelovali su predstavnici sveučilista i veleučilišta iz cijele Hrvatske.

  Studentsko prvenstvo Hrvatske u Taekwondo-u

  U nedjelju 07.04.2024. u Zagrebu je održano Studentsko prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza i Hrvatskog akademskog sportskog saveza Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Izbornik nacionalne vrste Mladen Katalinić među one koji će predstavljati našu državu na tom natjecanju uvrstio je i troje članova AK Slavonija-Žito.

  Troje naših natjecatelja na Prvenstvu Balkana u atletici za seniore

  Hrvatski prvak i državni rekorder bacio je koplje na daljinu 24,09 metara što mu je i najbolji osobni rezultat

  Marin Županović šesti na svijetu s osobnim rekordom

  Riješena je prva prepreka u kvalifikacijama, no da bi potvrdili svoj premijerligaški status, Osječani moraju ovo ponoviti i u uzvratu

  [FOTO] Rukomet – Osječani svladali Sisak s uvjerljivih plus deset