SPORT

Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama

KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Objavljeno 16.04.2024
    Matija Ivanković

    U Zagrebu je u subotu 13. 4. 2024. održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u katama.

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno.

    U pojedinačnim nastupima je samo Paula Šviglin kroz repasažne borbe ušla u borbu za medalju te na kraju zauzela 7, dok su Lara Gudelj i Lucija Lacković izgubile u drugom krugu i nisu dobile priliku za repasažne borbe.

    U ekipnim nastupima je ekipa juniorki (Dora Andrić, Lara Gudelj, Martina Skulić, Nikolina Horvatović)  osvojila 3. mjesto. Nakon poraza od prošlogodišnjih prvakinja su u repasažnoj borbi uspjele osvojiti broncu.

    U istoj dvorani je slijedeći dan održan KUP Hrvatske za mlađe uzraste u katama i borbama, što je ujedno i izborno natjecanje za nastup na Balkanskom prvenstvu. Natjecanje je krenula sa najmlađim natjecateljima u katama te su cicibanke Jana Čajkovac i Katarina Lovković osvojile treća mjesta pojedinačno.

    U istoj konkurenciji kata tim u sastavu Jana Čajkovac Nera Milošević i Karmen Tomičić su osvojile 2. mjesto. Nakon njih je ekipa učenica (Petra Galić, Livija Matijačić, Florijana Unković) u svom nastupu izborila 3. mjesto.

    Kata tim mlađih kadetkinja u sastavu Petra Pukljak, Paula Šviglin i Leona Valižić Ćorić) je osvojila 2. mjesto.

    U pojedinačnim nastupima mlađih kadetkinja finale su izborile dvije natjecateljice a u klupskom finalu je Paula Šviglin osvojila 1. mjesto i Petra Pukljak 2. mjesto. U borbama je Adrian Klarić zauzeo 1. mjesto u kategoriji učenika +40 kg.

    Peta mjesta su osvojili Franka Unković i Nikola Mađerec.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Na natjecanju sudjelovali su predstavnici sveučilista i veleučilišta iz cijele Hrvatske.

    Studentsko prvenstvo Hrvatske u Taekwondo-u

    U nedjelju 07.04.2024. u Zagrebu je održano Studentsko prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza i Hrvatskog akademskog sportskog saveza Više…

    Djevojke su bez obzira na debitantski nastup prikazale sigurnu izvedbu i najavile da se od njih može očekivati sve respektabilniji nastupi

    Srebro na Prvenstvu Hrvatske za seniore KK Esseker

    U Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske za seniore u katama i borbama i veterane u katama. Karate klub Esseker je Više…

    Natjecatelji Essekera su u nedjelju 24. 3. 2024. sudjelovali na natjecanju u Banja Luci koje je ujedno bilo i zadnje kontrolno natjecanje pred nastupajuća Prvenstva i Kup Hrvatske.

    Tri medalje za Karate klub Esseker u Banja Luci

    Natjecatelji Essekera su u nedjelju 24. 3. 2024. sudjelovali na natjecanju u Banja Luci koje je ujedno bilo i zadnje Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

    Taekwondo klub Osijek na Memorijalnom turniru Bljesak 1995.

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje