SPORT

Karlo Salaj juniorski prvak Hrvatske osam medalja na dvoranskom PH za juniore

Motkaši Osijeka su čudo. Karlo Salaj, Rocco Martinović i Stjepan Tarcal redovno su vrh države u atletici a svojim rezultatima pokazuju da su spremi i za Europska natjecanja

  Objavljeno 31.01.2023
  Matija Ivanković

  U subotu, 28. siječnja 2023. godine, grad Zagreb je bio domaćin Dvoranskog prvenstva Hrvatske za juniore/ke. Članovi atletskog kluba „Slavonija-Žito“ u Osijek su se vratili s osam novih državnih medalja.

  Titula prvaka države pripala je Karlu Salaju, motkašu iz uspješne atletske obitelji. Naime, njegov je brat blizanac Franko perspektivni sprinter, osvajač više državnih odličja, dok mu je najstariji brat Atila ujedno – trener. A upravo ga je trener pripremio za „zlatni“ skok na visini 4,40m.

  I ne samo njega: motkaši su zaslužni za cijeli set medalja jer je Rocco Martinović osvojio srebro (4,20m) i postao viceprvakom države, dok je Stjepanu Tarcalu zasluženo pripala brončana medalja (3,70m).

  Mia Wild, čujno ime u svijetu atletike, bogatoj je kolekciji pridodala još jednu državnu medalju: 60m pretrčala je za 7,53 i tako došla do titule viceprvakinje države.

  Broncama su, s iznimkom Lorene Faktor, dominirale tehničke discipline. Ona je, naime, u utrci na 60m s preponama, do medalje došla protrčavši ciljnom ravninom za 8,90.

  Do preostalih se brončanih medalja „došlo“ skokovima pa je tako Bernard Bručić u dalj skočio 6,22m, Leonarda Patača i dalje briljira u troskoku (11,47m), David Kurtek postavlja novi osobni rekord u skoku u vis (1,90m), a tu je i već spomenuti motkaš Tarcal.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Najviše su nam bodova donijeli motkaši. Iza pobjednika Darija Prekla iz Agrama (5,03), redom su ostali: Ivan Paravac (4,43), Ivan Horvat (4,43), Rocco Martinović (4,03) i Karlo Salaj (4,03).

  [Atletika] Osječanima 4. mjesto u seniorskom Kupu Hrvatske

  Atletski klub Slavonija Žito zauzeo je 4. mjesto u ukupnom poretku natjecanja seniorskog Kupa Hrvatske, održanog u Zagrebu. Dečki su Više…

  Naši su predstavnici osvojili tri zlatne, 4 srebrne i 2 brončane medalje na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i mlađe seniorke

  Kurtek, Paravac i Faktor mlađeseniorski prvaci Hrvatske

  Proteklog vikenda (16. i 17. rujna 2023. godine) u Zagrebu je održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i mlađe Više…

  Odličan uspjeh juniora AK Slavonija - Žito na prvenstvu Hrvatske u Zagrebu. Rocco Marttinović skočio 4,60!

  AK “Slavonija-Žito” – Tri pehara na Kupu i ekipnom prvenstvu Hrvatske

  Juniori AK Slavonija Žito osvojili su drugo mjesto na Kupu Hrvatske, održanom na stadionu Mladosti u Zagrebu, dok su naše juniorke zauzele četvrtu Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Očekuje se dolazak 600 biciklista s područja cijele Hrvatske. Ove godine Febire se održava u sklopu manifestacije HeadOnEast.

  6. FEBIRE – 18. Festival biciklističke rekreacije Hrvatske [PROGRAM/RUTE]

  Finalnim natjecanjima završilo je još jedno Europsko prvenstvo u streljaštvu u Osijeku, tko su pobjednici i kako je to izgledalo, pogledajte u našem prilogu

  [FOTO] Uzbudljivim finalima završeno Europsko prvenstvo u streljaštvu na Pampasu!

  Najviše su nam bodova donijeli motkaši. Iza pobjednika Darija Prekla iz Agrama (5,03), redom su ostali: Ivan Paravac (4,43), Ivan Horvat (4,43), Rocco Martinović (4,03) i Karlo Salaj (4,03).

  [Atletika] Osječanima 4. mjesto u seniorskom Kupu Hrvatske