SPORT

Katia Šegavčić brončana na 23. prvenstvu Balkana u Beogradu

KK Hrvatski Sokol se s dva predstavnika natjecao na Prvenstvu

  Objavljeno 30.04.2018
  Nikolina Ćosić

  23. Prvenstvo Balkana za kategoriju djece od 9 do 13 godina u disciplinama  KATA  i KUMITE  održalo se od 27. do 29.4 u Beogradu, a među natjecateljima iz deset zemalja našla su se i dva osječka imena. Sukladno pravilima Balkanske Karate Federacije uvjet za  nastup na ovogodišnjem  Prvenstvu Balkana, ostvarili su Katia Šegavčić za kategoriju jedanaestgodišnjakinja i Fran Seligman za kategoriju desetgodišnjaka u disciplini kata pojedinačno. Na ovogodišnjem Prvenstvu nastupilo je 10 balkanskih država i to Turska, Rumunjska, Bugarska, Albanija, Hrvatska, Slovenija, BiH, Crna Gora, Makedonija i Srbija.

   Katia Šegavčić (prvakinja Balkana za školsku  kategoriju u 2017.) i najuspješnija Hrvatska  reprezentativka u  svojoj kategoriji  imala  je zahtjevnu konkurenciju između 26 natjecateljki, no Katia je svojim izvedbama pokazala kako spada u najviši vrh Balkanskog karatea jer je i pored domaćinske sudačke pristranosti dvojbenom odlukom sudaca izgubila u trećem kolu od lošije protivnice iz Srbije. To je stručan komentar i analiza i drugih trenera i gledatelja koji su promatrali borbu. Protivnica ju povlači u repasaž i u borbi za brončano odličje dominirala je u sva 3 odrađena repasaža sa katama EMPI, UNSU i GANKAKU pobijedivši sve svoje protivnice rezultatima 5:0. Katia osvaja 3 mjesto i brončanu medalju za Hrvatsku.

  Mladi nadareni Fran Seligman je svoj prvi nastup na Prvenstvu Balkana odradio vrlo dobro, ali nedovoljno za sudačke kriterije, te je konačan rezlutat bio 4:1 za suparnika koji u nadolazećem kolu gubi meč te Fran ostaje  uskraćen za ulazak u repasaž i borbu za 3. mjesto.

  Aleksandar Šegavčić je naglasio kako je važno znati da Hrvatski Karate Savez nije uložio niti jednu kunu za odlazak mladih kataša na ovogodišnje Prvenstvo Balkana, po ćemu se razlikujemo od ostalih Balkanskih zemalja koje vidljivo ulažu na kvantitativnoj i kvalitativnoj razini. Trener mladih karataša KK Hrvatski Sokol, Zvonko Biondić, ponosan je na uspjeh Katie Šegavčić i na prvi nastup Frana Seligmana, s nadom da će oni koji skrbe o športu u našem gradu pokazati veću potrebu i pozornost na dosadašnje postignute rezultate i nadolazeće međunarodne rezultate mladih karataša.

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Preporuke za njega su dobre, krasi ga snaga i izdržljivost i sada je na stručnom stožeru da ga postupno pripremi za uvođenje u konkurenciju za najbolju momčad

  U redove osječkog prvoligaša stigao je mladi veznjak Roger Tamba M’Pinda

  Borna Barišić je debitirao za momčad Stevena Gerrarda i asistirao već u prvoj utakmici za pobjedu Rangersa ...

  Barišić asistent u debiju za Rangers

  Europsko srebro najveća je medalja u karijeri Roberta Seligmana, nakon osvojene bronce na Euru u Lausanni 2008. godine

  Robert Seligman: Tko čeka taj i dočeka