SPORT

Katia Šegavčić uvjerljivo osigurala odlazak na Europsko prvenstvo na Cipru

Radi nedostataka financijskih sredstava, upitno je hoće li Katia najuspješnija mlada natjecateljica u povijesti karate sporta u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji nastupiti na Europskom prvenstvu u karateu!

    Objavljeno 21.01.2023
    Matija Ivanković

    Katia Šegavčić iz Karate kluba Hrvatski sokol kao članica nacionalne kadetske selekcije Hrvatske nakon nastupa na Prvenstvu svijeta u listopadu 2022. u Turskoj, nastupila je na tri bodovna turnira: Kup Osijeka, Kup Slovenije u Trbovlju i Grand Prix Croatia u Samoboru, kako bi si svojim rezultatima osigurala nastup u kategoriji kadetkinja na Prvenstvu Europe početkom veljače 2023. u gradu Larnaca na Cipru.

    Nastupima na navedenim turnirima Katia je skupila ukupno visokih 46 bodova, osvojivši u Osijeku i Trbovlju prva mjesta i peto mjesto u Samoboru na najzahtjevnijem turniru Grand Prix Croatia koji se održava u terminu 19.-21.01.2023. i na kojem sudjeluje 1472 natjecatelja iz 24 zemlje svijeta.

    U Samoboru u iznimno jakoj konkurenciji od 26 natjecateljica Katia je prošla tri kola s najvišim ocjenama u svojoj skupini, ali nažalost u četvrtom kolu zbog ozljede ramena, nije se uspjela plasirati među prva tri mjesta. Unatoč tome, peto mjesto na koje se Katia plasirala, odličan je uspjeh zbog iznimno kvalitetne konkurencije. Nadamo se da prisutna ozljeda ramena neće stvarati probleme Katiji na Europskom prvenstvu na Cipru.

    Katia je s osvojenih 46 bodova uvjerljivo osigurala odlazak na Prvenstvo Europe u odnosu na drugoplasiranu natjecateljicu iz Zagreba koja ima samo 27 bodova. Time je Katia potvrdila svoju kvalitetu i svrstala se visoko na rang listi karate uspješnica.

    Ostalo je svega 12 dana do odlaska na Cipar, ali postoji bojazan da Katia neće moći otputovati. Zbog nedostatka novčanih sredstava koja su potrebna za navedeno putovanje, a klub i roditelji nažalost nisu u mogućnosti osigurati ista, upitno je hoće li Katia najuspješnija mlada natjecateljica u povijesti karate sporta u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji nastupiti na Europskom prvenstvu u karateu.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Natjecatelji Essekera su u nedjelju 24. 3. 2024. sudjelovali na natjecanju u Banja Luci koje je ujedno bilo i zadnje kontrolno natjecanje pred nastupajuća Prvenstva i Kup Hrvatske.

    Tri medalje za Karate klub Esseker u Banja Luci

    Natjecatelji Essekera su u nedjelju 24. 3. 2024. sudjelovali na natjecanju u Banja Luci koje je ujedno bilo i zadnje Više…

    Na natjecanju je nastupilo 765 natjecatelja iz 97 klubova i 7 država, a natjecatelji i natjecateljice Karate akademije su ostvarili odlične rezultate

    6. medalja za članove Karate Akademija Osijek u Rijeci !!

    U subotu 23.3.2024. članovi Karate Akademija Osijek nastupili su na međunarodnom karate natjecanju TAD CUP Rijeka te ostvarili odlične rezultate. Više…

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Rijeka je u subotu 23.3.24. bila organizator memorijalnog turnira, prvi puta s novčanom nagradom za kataše/ice u kata disciplini. U kategoriji juniorki Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!