CRNA KRONIKA

Kaznena djela u zadnjih 24 sata na području OBŽ

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirana su četiri kaznena djela od kojih izdvajamo: jedno kazneno djelo omogućavanje trošenja droga i jedno kazneno djelo oštećenje tuđe stvari

    Objavljeno 11.07.2020
    Petar Tauković

    Izvješće PU OBŽ

    OMOGUĆAVANJE TROŠENJA DROGA

    U četvrtak 9. srpnja, oko 22 sata, u Opatijskoj ulici, u Osijeku policijski službenici uočili su dvije mlađe muške osobe provjerili im identitet i pregledali. Tom prilikom kod 26-godišnjeg hrvatskog državljanina pronađena je i oduzeta PVC vrećica s marihuanom težine oko 3,6 grama.

    Kriminalističkim istraživanjem policijski službenici utvrdili su da je 26-godišnjak, ustupio na konzumiranje ručno izrađenu cigaretu tzv.“Joint“ 24-godišnjem hrvatskom državljaninu.

    Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Omogućavanje trošenja droga“ protiv počinitelja podnosimo kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

    OŠTETIO STOL I KLUPU

    U noći s 19. na 20. lipnja u Belišću, na Obali Matije Ljubeka nepoznati je počinitelj oštetio stol i klupu. Na javnoj površini nastala je materijalna šteta veća od 21 000 kuna.

    Tragamo za nepoznatim počiniteljem.

    POŽAR U KUHINJI ZA DOSTAVU HRANE

    Jučer, 10. srpnja, oko 18,40 sati, u Osijeku, došlo je do požara u kuhinji objekta za pripremu hrane.

    Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo na način da se prilikom prženja hrane  zapalilo ulje, kojom prilikom plamen se proširio na napu i ostale gorive kuhinjske elemente.

    Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka.

    Tvrtki je nastala materijalna šteta oko 20 000 kuna, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

    Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće o događaju.

    ZAPALIO OTPAD

    Jučer, 10. srpnja, oko 10 sati, u Našičkom Novom Selu, izbio je požar u dvorištu obiteljske kuće.

    Vlasnik kuće 67-godišnji hrvatski državljanin odložio je pepel i žar na bio-otpad, koji se zapalio. Vatra se proširila na pod šupe koji je bio posipan suhom slamom i sijenom.

    Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društava Šaptinovci.

    Zbog izazivanja požara 67-godišnjaku uručeno je izvješće o počinjenom prekršaju iz Zakona o zaštiti od požara.

     

    PROMETNE NESREĆE NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U četiri prometne nesreće osam osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede dok je u preostale četiri prometne nesreće nastala materijalna šteta.

    Šest prometnih nesreća dogodilo se na području Osijeka i dvije na području Našica.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Nepoznati počinitelj je 5. ožujka stupio u kontakt s 55-godišnjakom, kojeg je lažnim prikazivanjem činjenica oko ulaganja doveo u zabludu Više…

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra koji osniva nepostojeća ''Nacionalna udruga za gluhe i tjelesno potlačene ljude i siromašnu djecu''

    Prijevare na kućnom pragu – savjeti građanima

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra Više…

    Šteta koju je izazvao provalama, krađom i paležom se procjenjuje na više od 40 000 eura

    Otkriven višestruki provalnik, koji je pokušao zapaliti kuću u Belom Manastiru

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir utvrđena je osnovana sumnja da je 35-godišnjak počinio kazneno djelo „Teška Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Poradi zarade u trgovanju s dionicama nepoznatoj osobi je u više navrata putem Interneta uplatio gotovo 10.000 eura i na taj način je umjesto zarade novac izgubio.

    Sedamdesetjednogodišnjak prevaren za gotovo 10.000 eura

    Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

    U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila