Arhiva

KBC Osijek ima najsuvremeniji uređaj za magnetsku rezonanciju

  Objavljeno 14.01.2016
  OsijekNews redakcija

  Na Zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju osječkog Kliničkog bolničkog centra ministar zdravlja Siniša Varga pustio je u rad novi uređaj za magnetsku rezonanciju. Uređaj je vrijedan nešto manje od 10 milijuna kuna i najsuvremeniji je u hrvatskom javnome zdravstvenom sustavu.

  Novi će uređaj zdravstvenom osoblju omogućiti bržu i bolju dijagnostiku i učinkovitije liječenje, a pacijenitima kraće liste čekanja. Nakon edukacije osoblja, na raspolaganju će korisnicima biti za otprilike mjesec dana.

  Varga je napomenuo da je uz pomoć postupka javne nabave uređaj nabavljen za nešto manje od 10 milijuna kuna, što je znatno manje od cijena na europskom tržištu.

  Osim toga, Odjel za oftalmologiju osječkog KBC-a dobio je novu lasersku opremu za liječenje retinopatije, vrijednu približno četiri milijuna kuna. Ona će omogućiti da se pacijenti s poteškoćama s mrežnicom oka više ne šalju u Zagreb ili druge centre, već cjelovitu zdravstvenu uslugu mogu dobiti u Osijeku.

  Sanacijski upravitelj osječkog KBC-a Sven Kurbel podsjetio je kako je KBC dugo radio samo s jednim uređajem za magnetsku rezonanciju, što je jedan od razloga dugih lista čekanja. One bi se sada trebale smanjiti u roku dva mjeseca. Samo prošle godine na Zavodu je obavljeno više od 8000 dijagnostičkih pregleda magnetskom rezonancijom.

  Kurbel je najavio kako se idući mjesec očekuje otvorenje neurološke poliklinike, koja je izgrađena donacijom američke vojske, dok je novu opremu s dva milijuna kuna osiguralo Ministarstvo zdravlja. Tijekom godine očekuje se i adaptacija prostora Klinike za psihijatriju.

  Radio Osijek

  VEZANE VIJESTI

  U KBC Osijek zabranjeno korištenje privatnih TV prijemnika

  Iako je Osječanin Srećko Peranović prvi došao na poslovnu ideju iznajmljivanja TV prijemnika pacijentima u osječkoj bolnici još 2011. godine, Više…

  Osječka bolnica 2016. završila s minusom od 72,8 milijuna kuna

  KBC Osijek treći je klinički bolnički centar u Hrvatskoj prema manjku u poslovanju za 2016. godinu. Podatci su to analize Više…

  Prodaje se Vila Batory

  Nova je uprava Kliničkog bolničkog centra Osijek donijela odluku kako će prodati bivšu ortopedsku bolnicu, točnije Vilu Batory, na uglu Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Goran Bare i Majke jučer održali 4. koncert ovogodišnjeg OLJM-a

  [FOTO] Goran Bare poručio:”Ugledajte se na one iz politike i mislite samo na sebe!”

  "Solidarnost je temelj" provodi se u svrhu smanjenja broja napuštenih životinja

  Azil Osijek osigurao mogućnost besplatne sterilizacije pasa

  Galerija fotografija s prvog finalnog dana DOBRO World Cup-a

  FOTO: Lete, lete, lete…gimnastičari