KULTURA

Kemija u kuhinji u doba Strossmayera

Začinite si petak 13. neobičnom degustacijom hrane i pića

Objavljeno 12.09.2019
Ivona Amidžić

Europskoj je noći istraživača cilj približiti znanost javnosti te mnogim aktivnostima progovoriti o važnosti znanosti za društvenu zajednicu, o važnosti znanstveno-istraživačkoga rada te o europskim i nacionalnim politikama u znanosti.

Projekt “Europska noć istraživača” uključuje i predaktivnost koju organizira PTF Osijek 13. rujna 2019. u dvorištu Fakulteta pod šatorom od 19 do 21 sat, a tiče se teme „Kemija u kuhinji u doba Strossmayera“ (povratak u 1884. godinu).

U aktivnost je uključena prezentacija hrane i pića iz doba Strossmayera uz adekvatan ambijent.

foto: facebook (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Osijek je već odavno i nadaleko poznat kao grad zborova, a sada dobiva i svoj prvi Osječki zborski maraton

Preko 300 zborskih pjevača u 10 koncertnih nastupa na 1. Osječkom zborskom maratonu!

Predavanje je otvoreno za javnost te će se održati u Maloj svečanoj dvorani (P39) Filozofskog fakulteta u Osijeku (Lorenza Jägera 9), a prenosit će se i na Youtube-kanalu

Najava predavanja – Umjetnost i društveno-političke okolnosti u Francuskoj u drugoj polovici 19. stoljeća

Festival "Zaiskri pričom" nije samo kulturna manifestacija – on je prostor susreta, učenja, zajedništva i stvaranja. U vremenu ubrzane komunikacije i digitalnih sadržaja, pripovijedanje nas vraća temeljnim vrijednostima – slušanju, empatiji i pažnji

Zaiskri pričom ponovo rasplamsao maštu u Josipovcu