KULTURA

Kemija u kuhinji u doba Strossmayera

Začinite si petak 13. neobičnom degustacijom hrane i pića

Objavljeno 12.09.2019
Ivona Amidžić

Europskoj je noći istraživača cilj približiti znanost javnosti te mnogim aktivnostima progovoriti o važnosti znanosti za društvenu zajednicu, o važnosti znanstveno-istraživačkoga rada te o europskim i nacionalnim politikama u znanosti.

Projekt “Europska noć istraživača” uključuje i predaktivnost koju organizira PTF Osijek 13. rujna 2019. u dvorištu Fakulteta pod šatorom od 19 do 21 sat, a tiče se teme „Kemija u kuhinji u doba Strossmayera“ (povratak u 1884. godinu).

U aktivnost je uključena prezentacija hrane i pića iz doba Strossmayera uz adekvatan ambijent.

foto: facebook (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ovotjedni filmski naslovi, gotovo neprimjetno, isprepliću kao niti jednog starog goblena: ljubav i gubitak, odrastanje i otkrivanje, nježnost i hrabrost

Kino Urania – Tri velika filma o ljubavi, hrabrosti i tragovima koji ostaju obiteljskim adventskim programom

"Komedija je ovo za jake žene i hrabre muškarce. Ova vas monodrama nasmijava do suza postavljajući pitanje koje svaka žena barem jednom postavi: 'Jesam li normalna?'

Hit-komedija “Ako sam žena, nisam konj” stiže u Čepin

Film prati mladu djevojku u poslijeratnom, siromašnom okruženju dok se, trudna i posve sama, bori pronaći način za preživljavanje

Djevojka s iglom – besplatna projekcija u kinu Urania