KULTURA

Kemija u kuhinji u doba Strossmayera

Začinite si petak 13. neobičnom degustacijom hrane i pića

Objavljeno 12.09.2019
Ivona Amidžić

Europskoj je noći istraživača cilj približiti znanost javnosti te mnogim aktivnostima progovoriti o važnosti znanosti za društvenu zajednicu, o važnosti znanstveno-istraživačkoga rada te o europskim i nacionalnim politikama u znanosti.

Projekt “Europska noć istraživača” uključuje i predaktivnost koju organizira PTF Osijek 13. rujna 2019. u dvorištu Fakulteta pod šatorom od 19 do 21 sat, a tiče se teme „Kemija u kuhinji u doba Strossmayera“ (povratak u 1884. godinu).

U aktivnost je uključena prezentacija hrane i pića iz doba Strossmayera uz adekvatan ambijent.

foto: facebook (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Filozofski fakultet jedan je od utemeljitelja Dana, ali i domaćin znanstvenoga skupa, koji okuplja najuglednije mlade i iskusne hrvatske teatrologe, kazališne kritičare i povjesničare kazališta i književnosti te kazališne praktičare

Na Filozofskom fakultetu svečano otvoreni 36. Krležini dani u Osijeku

Mali će sudionici, uz čarobne zvukove violine koju će svirati Anica Miličević, uživati u čitanju odabranih slikovnica te sudjelovati u kreativnom zadatku osmišljenom posebno za ovu blagdansku prigodu

Adventska glazbena pričaonica za djecu – uz violinu, slikovnice i kreativno stvaranje

Nakon iznimnog i rasprodanog koncerta u Areni Zagreb, rock institucija Parni Valjak nastavlja svoju jubilarnu turneju „50” te najavljuje novi koncertni datum u dvorani Gradski vrt u Osijeku

Turneja “50” se nastavlja: Parni Valjak stiže u Osijek