KULTURA

Kemija u kuhinji u doba Strossmayera

Začinite si petak 13. neobičnom degustacijom hrane i pića

Objavljeno 12.09.2019
Ivona Amidžić

Europskoj je noći istraživača cilj približiti znanost javnosti te mnogim aktivnostima progovoriti o važnosti znanosti za društvenu zajednicu, o važnosti znanstveno-istraživačkoga rada te o europskim i nacionalnim politikama u znanosti.

Projekt “Europska noć istraživača” uključuje i predaktivnost koju organizira PTF Osijek 13. rujna 2019. u dvorištu Fakulteta pod šatorom od 19 do 21 sat, a tiče se teme „Kemija u kuhinji u doba Strossmayera“ (povratak u 1884. godinu).

U aktivnost je uključena prezentacija hrane i pića iz doba Strossmayera uz adekvatan ambijent.

foto: facebook (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Povedi frenda, frendicu ili cijelu ekipu, ponesi dekicu i dobro raspoloženje! Nansenijada je događaj koji su pokrenuli mladi, primarno za druge mlade, ali dobrodošli su baš svi!

Nansenijada 2025. – film, glazbeni program i druženje

Za tri najuspješnija rada osigurane su vrijedne novčane nagrade – 2.000 eura za prvo, 1.500 eura za drugo i 1.000 eura za treće mjesto

ŠTO TRAJE POČELO JE U MAŠTI: Nagradni natječaj za umjetnike do 35 godina

Radionica će se održati u prostoru AV laba na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku (Trg Svetog Trojstva 3), a kroz šest dana intenzivnog rada polaznici će imati priliku usvojiti osnove režije, glume pred kamerom i komunikaciji među autorima IZA/ISPRED kamere

Besplatna filmska radionica “Glumac → Scena” u Osijeku – prijave do 19. lipnja 2025.