KULTURA

Kemija u kuhinji u doba Strossmayera

Začinite si petak 13. neobičnom degustacijom hrane i pića

Objavljeno 12.09.2019
Ivona Amidžić

Europskoj je noći istraživača cilj približiti znanost javnosti te mnogim aktivnostima progovoriti o važnosti znanosti za društvenu zajednicu, o važnosti znanstveno-istraživačkoga rada te o europskim i nacionalnim politikama u znanosti.

Projekt “Europska noć istraživača” uključuje i predaktivnost koju organizira PTF Osijek 13. rujna 2019. u dvorištu Fakulteta pod šatorom od 19 do 21 sat, a tiče se teme „Kemija u kuhinji u doba Strossmayera“ (povratak u 1884. godinu).

U aktivnost je uključena prezentacija hrane i pića iz doba Strossmayera uz adekvatan ambijent.

foto: facebook (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Festival lijepih misli održati će se u nedjelju, 21.12.2025. u Centru za cjeloživotne programe IGOR u Marindvoru 21, pored Požege

Natječaj za fotografiju na temu „Lijepe misli“

Organizatori su Austrijski kulturni forum Zagreb u suradnji s Austrijskom čitaonicom Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i Odsjekom za njemački jezik i književnost Filozofskog fakulteta

15. dani austrijske kulture u Osijeku

Dugogodišnji prijatelji i glumački partneri po prvi puta ulaze u producentske vode, a publiku će osvojiti premijerom predstave „Ljudina“ 27. studenoga u kazalištu Knap

Katarina Baban i Matko Knešaurek otvorili vlastito kazalište – Nexstage teatar stiže na kazališnu scenu!