KULTURA

Kemija u kuhinji u doba Strossmayera

Začinite si petak 13. neobičnom degustacijom hrane i pića

Objavljeno 12.09.2019
Ivona Amidžić

Europskoj je noći istraživača cilj približiti znanost javnosti te mnogim aktivnostima progovoriti o važnosti znanosti za društvenu zajednicu, o važnosti znanstveno-istraživačkoga rada te o europskim i nacionalnim politikama u znanosti.

Projekt “Europska noć istraživača” uključuje i predaktivnost koju organizira PTF Osijek 13. rujna 2019. u dvorištu Fakulteta pod šatorom od 19 do 21 sat, a tiče se teme „Kemija u kuhinji u doba Strossmayera“ (povratak u 1884. godinu).

U aktivnost je uključena prezentacija hrane i pića iz doba Strossmayera uz adekvatan ambijent.

foto: facebook (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Njegovi nastupi, poznati po snažnoj emotivnoj snazi i jedinstvenom glasu, privlače publiku diljem Europe ali i šire,  potvrđujući njegov status jednog od najprepoznatljivijih izvođača suvremenog karasevdaha

Božo Vrećo stiže u Osijek 20. studenoga u dvorani Franjo Krežma

Društvo promiče crkvenu glazbenu baštinu preko mješovitog pjevačkog zbora izvođenjem koncerata, sudjelovanjem na liturgijskim slavljima, kulturnim manifestacijama, humanitarnim koncertima...

Pjevačko društvo svetoga Josipa Osijek prima nove pjevače

U svijetu u kojem se filmska industrija neprestano mijenja, jedno mjesto ostaje nepokolebljivo – kino Urania, koje već 113 godina odolijeva svim izazovima i nastavlja okupljati publiku u zajedničkom iskustvu svjetlosti i tame

🎬 113 godina kina Urania – filmovi neprekidno traju unatoč svemu