KULTURA

Kemija u kuhinji u doba Strossmayera

Začinite si petak 13. neobičnom degustacijom hrane i pića

Objavljeno 12.09.2019
Ivona Amidžić

Europskoj je noći istraživača cilj približiti znanost javnosti te mnogim aktivnostima progovoriti o važnosti znanosti za društvenu zajednicu, o važnosti znanstveno-istraživačkoga rada te o europskim i nacionalnim politikama u znanosti.

Projekt “Europska noć istraživača” uključuje i predaktivnost koju organizira PTF Osijek 13. rujna 2019. u dvorištu Fakulteta pod šatorom od 19 do 21 sat, a tiče se teme „Kemija u kuhinji u doba Strossmayera“ (povratak u 1884. godinu).

U aktivnost je uključena prezentacija hrane i pića iz doba Strossmayera uz adekvatan ambijent.

foto: facebook (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Već više od pola stoljeća, Ernestinovo postaje dom naivne skulpture i iskrene umjetnosti – i to ne samo u duhovnom, nego i doslovnom smislu

52. Kolonija kipara naivaca Ernestinovo: kiparstvo, kultura i koncerti pod slavonskim nebom

Jedna je od to najvažnijih i najdugovječnijih manifestacija istočne Hrvatske, koja i ove godine donosi bogat i raznolik program, s više od 50 kulturnih događanja koji će na više od dvadeset lokacija u gradu spojiti vrhunske umjetnike, suvremene i klasične forme, ali i publiku svih generacija

Koncertom orkestra milanske Scale Cameristi della Scala i sopranistice Giulije Bolcato svečano otvoreno 25. Osječko ljeto kulture

Nakon rasprodanih koncerata u Sarajevu, Ljubljani i Zagrebu, legendarni bend u akustičnoj postavi stiže i u Osijek, gdje će nastupiti u Dvorani Franjo Krežma

Zabranjeno pušenje kao #NEUŠTEKANI u Kulturnom centru Osijek