KULTURA

Kinematografi – Besplatne projekcije za osjetljive skupine i 3 komične predstave!

Kako i zašto ubiti muža, ako sam žena, nisam konj, brak, dijete i povremeni seks, neki su od naslova komedija koje možete u narednom filmskom tjednu pogledati u kinu Urania!

Objavljeno 06.04.2022
Darija Kovačić

U ponedjeljak 11. travnja u Osijeku se održava program obilježavanja Svjetskog dana Parkinsonove bolesti, koji organiziraju članovi Udruge Buđenje, djelatnici Klinike za neurologiju KBC Osijek i učenici Medicinske škole Osijek. Dio programa će se odviti i u kinu Urania: s početkom u 19:00 h besplatno gledamo film Buđenja, s Robert De Nirom i Robin Williamsom u glavnim ulogama.

Nedavno su svojim programima Veliki za velike! i Imamo pravo, dajte nam priliku!, potaknuli sugrađane na promišljanje o osjetljivim skupinama, rušenju predrasuda i poticanju dijaloga o tome što mi možemo učiniti za njih te kako postati onima koji ih ne odbacuju tj. onima „koji čine razliku“. Nadovezujući se na Svjetski dan svjesnosti o autizmu, Resonance Cinema u utorak 12. travnja s početkom u 17:30 h organizira besplatnu senzornu projekciju sinkroniziranog crtića Asterix: Tajna čarobnog napitka.

A svoju Solidarnost s Ukrajinom pokazali su prošli subotu kada je dvorana bila puna djece koja su gledala crtić na ukrajinskom jeziku. Program ponavljamo u nedjelju 10.4. u 17:00 kada će besplatno prikazati crtić  Divlji Spirit – priča o temperamentnoj mladoj djevojci koja otkrije srodnu dušu u divljem konju imena Spirit.

Ovaj tjedan na rasporedu su i 3 predstave: hit komediju „Kako i zašto ubiti muža“ možete pogledati u četvrtak 7.4. u 19 h, jedan od najpopularnijih srpskih stand up komičara Nesha Bridges dolazi u petak 8.4. u 19:30 h u kino Urania sa svojom novom stand up predstavom The Best of, dok se popularni comedy dvojac Kruševac geto ponovno vraća u kinu Urania u srijedu 13.4. u 20 h sa svojom komedijom „Kraljica Snežana Prva“.

U novom filmskom tjednu premijerno na program stižu 3 filma.

Na ulicama Los Angelesa u samo jednom danu tri života će se zauvijek promijeniti. Riječ je o najvećoj pljački banke u povijesti grada i mogućim plijenom od 32 milijuna dolara.  Kako je došlo do toga saznajte u novom filmu Michael Baya Hitna pomoć.

Na programu Kino kluba, uz Reviju suvremenog frankofonog filma i srpsku sportsku dramu Zlatni dečko, premijerno možete pogledati i 2 nova naslova.

Cedric dobiva ponudu da glumi superjunaka Badmana. Međutim, doživi prometnu nesreću i dobiva amneziju, a kada se osvijesti misli da je on zaista Badman i da ima misiju koju treba ispuniti.

Ukoliko vas više zanima putovanje Amerikom, ne propustite pogledati dramu Idemo, Idemo. Kada ga sestra zamoli da pazi na njezinog sina, radijski novinar kreće na putovanje kroz zemlju sa svojim energičnim nećakom kako bi mu pokazao život daleko od Los Angelesa.

Ne propustite pogledati ni sinkronizirani Disney i Pixar hit Crvena panda, titlovanu avanturu Sonic: Super jež 2, novi Marvelov hit o antijunaku Morbiusu i feel good emotivnu priču Ljepota različitosti.

Ne zaboravite i na ostale predstave i stand up nastupe u kinu Urania, a u ponudi je i jedan koncert.

Komedija za jake žene i hrabre muškarce o ženi koja traži ljubav „Ako sam žena, nisam konj“ stiže u kino Urania u srijedu 20. travnja s početkom u 19 h, po cijeni ulaznice od 80 kn. Priča je to o zaljubljivoj i pomalo naivnoj djevojci od trenutka gubljenja nevinosti do zrelog doba. Suštinski, to je priča svake žene koja nastoji pronaći “onog pravog”, a u monodrami glumi  poznata stand up komičarka i glumica Ana Poznanović.

Postoji vjerovanje da je Bosna i Hercegovina domovina sevdaha, no to ne znači da su oni tužni ljudi nego upravo suprotno, veseli i sretni koji tu neku tugu nose u sebi duboko skrivenu da ih podsjeća kako je život zapravo lijep. E upravo ta kombinacija melankolije i veselja bio je glavni drive Elmi Burnić i Admiru Ćulumareviću iz Filmmusicorkestra da donesu publici neke od najljepših sevdalinki koje su se pojavile na filmskom platnu u jednom lijepom i zanimljivom aranžerskom ruhu – ne propustite koncert „Sevdah na filmu… i okolo njega…u srijedu 27. travnja s početkom u 20 h (ulaznica 70 kn).

Brak, dijete i povremeni seks” je predstava u kojoj Marko Dejanović kroz šalu priča o svojim iskustvima stupanja u brak, ostvarivanjem u očinskoj ulozi i zapažanjima koje je imao o sebi, o svijetu oko sebe te kako se ona mijenjaju s ovim prijelomnim životnim događajima, a moći ćete ga pogledati u četvrtak 28. travnja s početkom u 20 h (ulaznica 60 kn).

Udaj se muški“ je hit komedija koja će nas nasmijati do suza, a na rasporedu je u četvrtak 12. svibnja s početkom u 19 h (ulaznica 80 kn). Dođite i pogledajte kako to izgleda kada zaručnica hoće glamurozno vjenčanje, a sve mora bit organizirano u 10 dana. Ova komedijska priča, bez psovki i vulgarnosti, politike i estrade, prepuna je spletki i sitnih laži, začinjena originalnom glazbom, smiješna ali i gorka priča o našem mentalitetu.

Zlatan Zuhrić Zuhra i Tin Sedlar u četvrtak 5.5. s početkom u 19:30 h po prvi puta dolaze u Osijek sa svojom komedijom „Ocat i sin“, po cijeni ulaznice od 70 kn. U ovoj predstavi vidi se generacijski jaz oca i sina: dok otac predstavlja stariju generaciju i teži sigurnijim metodama, sin je tipičan primjer modernog dečka koji voli sve što vole mladi.

Ulaznice je potrebno unaprijed rezervirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)
➡ inbox poruka u Kino Urania & Kinematografi Osijek.

Napominjemo da se svi programi provode uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija: svi prostori se redovno dezinficiraju, smanjen je kapacitet dostupnih sjedala u dvorani, svaki gledatelj bi trebao dezinficirati ruke, a maske su obavezne u svim prostorijama kina. Sukladno najnovijim preporukama, dozvoljena je konzumacija hrane i pića za vrijeme projekcije.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i NK Osijekiskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 25 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 20 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 200 kn). Detaljni cjenik ulaznica možete pročitati na LINKU.

Program Kina Urania 7.4.-13.4.2022 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Imamo nova sjajna imena programu ovogodišnjeg izdanja festivala koji će se pod pokroviteljstvom Grada Osijeka održati od 15. do 17. kolovoza na popularnoj lokaciji-Katakombe u Osijeku

[NAJAVA] Pannonian Rock Festival

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek