KULTURA

Kino – Rendez-vous s francuskim filmovima i projekcije za Dan sjećanja

Rendez-vous u kinu Urania s deset odličnih naslova + 5 odličnih filmova i omiljenim predstavama u živo, provjerite raspored za slijedećih sedam dana!

Objavljeno 16.11.2022
Darija Kovačić

Ovogodišnji filmski rendez-vous u kino Urania donosi deset naslova u sklopu revije CoolTour Francuska, a projekcije kreću od 17. studenog. Kao i prijašnjih godina, ovogodišnji program posvećen je francuskoj kinematografiji na veseo i eklektičan način te obuhvaća različite filmske forme, estetike i žanrove, s ciljem okupljanja široke i raznolike publike. Gledatelji će tako, imati prilike u Kino klubu pogledati filmski klasik Z te dokumentarni film Ghost Song. Tu su još i dva igrana naslova iz 2021. godine – Uslast i Baš me briga, a njih prikazuju u suradnji s HAVC-om.

Osim navedena 4 naslova, u Kino klubu će gledatelji moći pogledati još 5 probranih filmova. Ne propustite pogledati 2 komedije iz 2022. godine: Zauvijek zajedno i Rođeni lažljivac. Od 1. prosinca prikazuje se i kriminalistički triler korejsko-francuske koprodukcije redatelja Denisa Dercourta iz 2021. godine Nestajanje, dok 8. prosinca u Kino klub stiže romantična drama s Monicom Bellucci u jednoj od glavnih uloga Seks fantazije. Program je nastao u partnerstvu Kinematografa Osijek, Francuske Alijanse Osijek, Francuskog instituta u Hrvatskoj, Hrvatskog audiovizualnog centra i Kina Tuškanac. Filmove možete pogledati uz redovne cijene ulaznica, a raspored projekcija će biti objavljen u narednim redovnim tjednim programima. Povodom Međunarodnog dana profesora francuskog jezika koji se obilježava 24. studenog i okuplja profesore francuskog diljem svijeta, Francuska alijansa Osijek organizira projekciju filma i prigodan domjenak za profesore stranih jezika. U petak 25.11. u 20:00 h pridružite se na projekciji filma Uslast i na prigodnom domjenku za sve profesore stranih jezika koji će se održati u Kino klubu kina Urania.

Dana 18. studenog obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Dan je to kada se s pijetetom i dostojanstvom sjećamo ubijenih civila i branitelja u Vukovaru i Škabrnji, kao simbolima stradanja u Domovinskom ratu. Tim povodom u kinu Urania će se prikazati dvije hrvatske ratne drame koje tematiziraju razaranja tijekom Domovinskog rata te život branitelja nakon što su ratna razaranja okončana – Dan sjećanja. Tijekom pada Vukovara u jedan od autobusa ukrcani su zarobljeni branitelji i ranjenici, a čija se sudbina ni nakon 30 godina ne zna – Šesti autobus (petak 18.11. u 20:00, ponedjeljak 21.11. u 17:30, utorak 22.11. u 21:15). Adam (petak 18.11. u 18:00, ponedjeljak 21.11. u 21:15, utorak 22.11. u 19:15) je anti ratni film koji progovara o problemu nasilja nad djecom i šalje snažnu univerzalnu poruku protiv, te potrebe za zaštitom najranjivijih osobito u mnogim svjetskim sukobima što je aktualno danas i čemu nažalost svjedočimo svakodnevno. „I reći ću vam samo još jednu stvar. Zapamtite Vukovar.“ Bila bi nam čast kada biste pogledali ova važna filmska ostvarenja, kažu u kinu Urania.

U četvrtak 17.11. u 19:00 h vođeni redateljem Mariom Kovačem, glumci Goran Grgić, Boris Svrtan, Filip Detelić u alternaciji s Andrejom Dojkićem i Amar Bukvić u alternaciji sa Živkom Anočićem ne samo da će dati odgovor ženama, nego će kroz brojne duhovite primjere iz svakodnevnog života progovoriti o svojim frustracijama izazvanim ženskim ponašanjem prema njima. Igrajući Muškarce.hr (ulaznica 100 kn) temeljene na brojnim stereotipima, glumci će hrabro pokazati licemjerje u svakodnevnom i sveopćem propagiranju brisanja razlika između muškaraca i žena.

VAŽNA OBAVIJEST

Predstava Hotel 88 koja se trebala održati u kinu Urania 22.11.2022. u 20 h je odlukom producenta OTKAZANA. Povrat ulaznica možete izvršiti na blagajni kina Urania od 18.11. do 30.11. u vremenu od 17-21 h. Kinematografi Osijek se ispričavaju zbog novonastale situacije

U novome filmskom tjednu uz Šesti autobus i Adam premijerno možete pogledati 2 nova naslova.

Novinarke New York Timesa Megan Twohey i Jodi Kantor su zaslužne za razotkrivanje seksualnih skandala dotad moćnog holivudskog producenta Harveya Weinsteina, a film Ona je rekla govori upravo o tome i zasnovan na istoimenom bestseleru New York Timesa. Film je dio našeg #SheLeads programa.

Trokut tuge razuzdana je satira o klasnim ulogama i neukusu ekstremnog bogatstva koja je redatelju Rubenu Östlundu donijela već drugu Zlatnu palmu u Cannesu.

Ne propustite pogledati ni crtić Lola i velika tajna, obiteljski sinkronizirani film Kapa, hrvatski kandidat za Oscara Sigurno mjesto, nastavak Marvelovog hita Black Panther: Wakanda zauvijek te sportsku dramu Ekstremni uspon i nagrađivanu španjolsku komediju Majstori od zanata u Kino klubu.

Ne propustite ni preostale 2 predstave prije Božića u kinu Urania.

Zbog brzo rasprodanog prethodnog termina u četvrtak 24.11. u 19 h vraća se osječkoj publici omiljena Ana Poznanović sa svojom hit komedijom Ako sam žena, nisam konj (ulaznica 80 kn) o ženi koja traži ljubav.

Ponovno u kino stiže i Neša Bridžis sa svojom novom komedijom Život (ulaznica 80 kn u pretprodaji) – nedjelja 11.12. u 19 h.

Ulaznice za sve predstave je potrebno unaprijed rezervirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)

➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)

➡ inbox poruka na Facebooku ili Instagramu kina Urania.

 

Program kina Urania 17.11.-23.11.2022 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Imamo nova sjajna imena programu ovogodišnjeg izdanja festivala koji će se pod pokroviteljstvom Grada Osijeka održati od 15. do 17. kolovoza na popularnoj lokaciji-Katakombe u Osijeku

[NAJAVA] Pannonian Rock Festival

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek