Arhiva

KINO „Snovi obično umiru u raju“…

Osim Murine, u novom filmskom tjednu premijerno možete pogledati i nastavak velikog animiranog hit crtića Avanture obitelji Bigfoot gdje odlazimo s Adamovom neobičnom obitelji na još jednu nezaboravnu pustolovinu

  Objavljeno 25.08.2021
  Darija Kovačić

  …rečenica je koju u jednoj od scena filma Murina izgovori bogati američki poduzetnik Javier (Cliff Curtis), a koja je ujedno i tema prvog dugometražnog filma redateljica Antonete Alamat Kusijanović. Priča je to o šesnaestogodišnjakinji Juliji (Gracija Filipović), koja s majkom Nelom i ocem Antom (Leon Lučev) živi na neimenovanom jadranskom otoku, u kući tik iznad mora. Julija stalno s ocem odlazi u podvodni ribolov, gdje love teško uhvatljivu ribu murinu po podvodnim hridima i pećinama. Ono što nekome zvuči kao “raj na Zemlji” za junakinju je pakao: život joj otežava uskogrudna sredina, patrijarhat i izoliranost otočkog raja. More u Murini igra vrlo važnu ulogu, ne samo u smislu predivnih prizora hrvatskog Jadrana, nego i u smislu prostora u kojem se Julija najbolje snalazi. Ona je poput „ribe u vodi“, u moru je najhrabrija, najsnalažljivija, baš kao i riba uvijek pronalazi put i način, a ponekad čak i doslovno bijeg iz zatočeništva patrijarhalne obitelji. O kvaliteti filma govore i brojne osvojene nagrade, među kojima su najvažnije prestižna nagrada Filmskog festivala u Cannesu „Camera d’Or“ za najbolji debitantski film od ukupno 31 naslova u konkurenciji što je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog filma u inozemstvu te nagrada publike „Zlatna vrata Pule“ na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu. Je li ovo dovoljno razloga da film pogledati u kinu Urania?

  Osim Murine, u novom filmskom tjednu premijerno možete pogledati i nastavak velikog animiranog hit crtića Avanture obitelji Bigfoot gdje odlazimo s Adamovom neobičnom obitelji na još jednu nezaboravnu pustolovinu. Film se pridružuje ostalim animiranim i sinkroniziranim naslovima u sklopu Dječjeg filmskog maratona: Divlji Spirit, Psići u ophodnji (Paw Patrol) te u Kino klubu Mali vitez Trenk i Luis i društvo iz svemira.

  Novi su na programu i znanstveno – fantastični triler smješten u daleku budućnost Kolonija koji nas vodi u jedinstveni svijet u kojem se čovječanstvo nalazi između života i smrti i remake strašne urbane legende i kultnog horora iz 1992. o Candymanu.

  Ne propustite pogledati ni akcijsku komediju Free Guy (Ryan Reynolds) o usamljenom bankaru koji otkriva da je zapravo pozadinski lik (NPC – non playable character) u svjetskoj video igri Free City.

  Napominjemo da se svi programi provode uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija: svi prostori se redovno dezinficiraju, smanjen je kapacitet dostupnih sjedala u dvorani, svaki gledatelj bi trebao dezinficirati ruke, a maske su obavezne u svim prostorijama kina. Sukladno najnovijim preporukama, dozvoljena je konzumacija hrane i pića za vrijeme projekcije. Hvala na razumijevanju!

  Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su u Kinematografima Osijek najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i NK Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 25 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 20 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 200 kn). Detaljni cjenik ulaznica možete pročitati na LINKU.

  Program Kina Urania 26.8.-1.9.2021 by OsijekNews on Scribd

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Životni CABAres: Posljednjeg Jedija dočekujemo uz Klapsku pratnju

  Zijah Sokolović, novi Star Wars nastavak, klapa Cambi, izložba „105 godina kina Urania“, promocija kalendara Udruge Pobjede… u jednom tjednu Više…

  Filmovi o ljubavi, American Film Club, Željko Pervan… dolazite?

  Nije Večernja škola, ali ćemo naučiti kako preživjeti na ovom našem malom Komadiću Europe. Mix starih i novih fora, uz Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Novac vrijedi sve manje jer inflacija smanjuje realnu kupovnu moć novca. Stoga za isti iznos možemo kupiti sve manje robe u trgovini, a o cijenama goriva i drugih energenata da i ne govorimo...

  Troškovi života sve su veći, ali Osječani do gotovine dolaze na ovaj brz i jednostavan način!

  Veliki Božićni sajam u Čepinu na kojem nas očekuju mnoga iznenađenja i koncert Nine Badrić

  Spektakularni Božićni sajam u Čepinu + koncert Nine Badrić