KULTURA

Kino tjedan u kinu Urania, filmovi, predstave, rođendani…

Glasaj za prestižnu europsku filmsku nagradu LUX Audience Award, pogledaj dva nova filmska naslova i još puno toga u kinu Urania!

Objavljeno 01.02.2024
Darija Kovačić

Pjesma Nedelja jedan je od najvećih hitova Džeja Ramadanovskog, ali i jedna od najtužnijih balada koje je otpjevao. Kultni beogradski pjevač romskog porijekla, bio je jedan od omiljenih pjevača narodne glazbe u regiji poznat po svojim pjesmama „Zar ja da ti brišem suze“, „Ugasila si me“, „Sunce ljubavi“, „Slavija“… Film je nazvan prema još jednom njegovom hitu, u kojem se oprašta od svoje obitelji. Puno godina kasnije, u 57. godini života, Džej Ramadanovski preminuo je upravo na nedjeljni dan, gotovo proročki. Redatelj Nemanja Ćeranić ovim se filmom htio odmaknuti od rutinskih navika biografskih glazbenih filmova i posvetiti ovo djelo temama koje su i samog Džeja najviše okupirale – ulica i Dorćol, kafana i prijatelji, ljubav i obitelj te motiv Roma koji pronalaze svoje mjestom pod suncem – od kojih je i dolazila inspiracija za njegovu glazbu. Nakon premijerne zatvorene projekcije uz pozivnice u petak, film je na svakodnevnim projekcijama iduća 2 tjedna.

Prošli tjedan su objavljenje nominacije za ovogodišnju nagradu Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti, što znači da već tradicionalno započinje And the Oscar Goes To filmski ciklus. Svjetska senzacija Yorgosa Lanthimosa Uboga stvorenja (Poor Things) je poslije „Oppenheimera“ ovogodišnji rekorder s ukupno 11 nominacija za Oscara s osvojena 2 Zlatna Globusa, a pobjednik festivala u Cannesu, dobitnik glavne nagrade Europske filmske akademije i dobitnik 2 Zlatna Globusa Anatomija pada je nominiran u čak 5 kategorija. Kao dio Holokaust to Remember programa, uz nastavak „ČudaGolubica: Čudesna priča, od četvrtka kreće prikazivanje još jednog budućeg Oscarovca (5 nominacija): Zona interesa. Dobitnik velike nagrade žirija na festivalu u Cannesu, 3 nominacije za nagradu Zlatni globus, 6 nominacija za nagradu Europske filmske Akademije i 9 nominacija za britansku nagradu BAFTA! Moderno remek-djelo sedme umjetnosti Jonathana Glazera jedan je potpuno unikatan i poprilično originalan prikaz zla koje je ljudski um sposoban počiniti isključivo za vlastito dobro.

U novom filmskom tjednu uz Nedelju i Zonu interesa premijerno na program kina Urania stižu još 2 nova naslova.

Vrhunska glumačka postava čeka vas u akcijskom trileru Matthewa Vaughna Argylle: Misteriozni špijun. U društvu Aidena, špijuna alergičnog na mačke, Elly (noseći mačka Alfieja u ruksaku) juri po cijelom svijetu kako bi ostala korak ispred ubojica, dok granica između stvarnog i izmišljenog svijeta počinje blijediti.

Sergio Juarez („Coda“) novi je učitelj siromašne škole u meksičkom gradu pored granice. Frustriran općom apatijom, Sergio se okreće radikalnim metodama kako bi zadobio interes učenika i pomogao im shvatiti svoj potencijal. Zasnovan na stvarnoj priči, Radikalno je dirljiva, zarazno optimistična priča o nadi i prilikama koja je na Sundanceu ovjenčana nagradom publike.

Ne propustite pogledati ni sinkronizirane pseće avanture Lassie 2: Nova Pustolovina i Vau Vau zvijezda 2.

Glasaj za prestižnu europsku filmsku nagradu LUX Audience Award i osvoji putovanje u Europski parlament na dodjelu nagrade. Glasati  možeš putem LINKA.

Iskaži svoju ljubav prema europskom filmu – GLEDAJ i OCIJENI filmove te OSVOJI nagradu:

  1. 20,000 VRSTA PČELA (Estibaliz Urresola Solaguren)
  2. PALO LIŠĆE (Aki Kaurismäki)
  3. ON THE ADAMANT (Nicolas Philibert)
  4. SMOKE SAUNA SISTERHOOD (Anna Hints)
  5. THE TEACHERS’ LOUNGE (Ilker Çatak)

Ovaj program zajedničkim snagama promiču Europski parlament, LUX nagrada publike, Kreativna Europa – MEDIA program, Europska komisija, Europska filmska akademija i Europa Cinemas.

Nastavljamo i s VR Game Room-om, gdje možete istražiti VR svijet pomoću naših Occulus Quest naočala te isprobati neke od najpopularnijih VR igrica.

Nabavite na vrijeme i karte za predstave!

Što se događa u i među ljudima nakon godina tišine? Jesu li vremenom stvorene spone dovoljne da bi održale odnos čiji su temelji dobrano poljuljani? Ecija Ojdanić i Frano Mašković u humornoj duodrami majstorice kratke proze Tanje Mravak na kazališne daske kina Urania donose neodoljivu kemiju i vješto izvedene komične trenutke iz svakodnevice obiteljskog života: priču o braku dvoje ljudi čiji se odnos nađe na prekretnici nakon što djeca napuste obiteljski dom. U četvrtak, 8. veljače s početkom u 19:00 h, u kinu Urania ugošćujemo Kazalište Moruzgva s novom neodoljivom predstavomNišta im neće bit’“.

Komedija „Tražim muža održat će se u ponedjeljak 12.2. s početkom u 19:00 h. Izvanredna predstava gdje ista glumica Jelica Brestovac glumi sedam žena, odnosno sedam različitih osoba. Kroz ovu urnebesnu komediju dobit ćemo odgovor na ta pitanja, prepoznati sebe u nekim situacijama, nasmijati se samima sebi te shvatiti da jedni bez drugih ne možemo.

Komičari SplickeScene nastavljaju sa gostovanjima u Osijeku, a prvo od tri samostalna gostovanja u narednim mjesecima pripalo je Anti Traviziju koji u Kinu Urania u četvrtak 22.2. u 19:00 h izvodi svoj prvi solo show „Nit’ ora nit’ kopa“.

Nakon 7 sezona, predstava „Stara Škola Kreka – Iz Tame u Svjetlo“ i dalje puni kazališne dvorane. Hrvatska glazbena i TV zvijezda Marin Ivanović – Stole ne namjerava stati te priprema veliku proljetnu turneju u kojoj se nalazi i Osijek po drugi put i to u utorak 27.2. od 19:00 h u kinu Urania. „Moja priča nije gluma jer ja nisam glumac i ne želim im parirati, ali itekako mogu vjerodostojno prenijeti poruku, koja je iskrena i dolazi iz dubine mojega srca.“

ULAZNICE su u prodaji na blagajni kina Urania:

ponedjeljak do srijeda u vremenu od 12:00- 21:00 sati, četvrtak i petak od 16:30 do 21:00 sati, a vikendom od od 10:30-12:00 sati i od 16:30-21:00 sati.

Za ostale informacije ih možete kontaktirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)
➡ inbox poruka na Facebooku ili Instagramu kina Urania.

Proslavite rođendan u Uraniji ili isprobajte njihove nove VR naočale i provjerite zašto svi kažu da su kod njih najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku i umirovljeničku iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama, uz grupne popuste i poklon vouchere. Detaljni cjenik ulaznica možete pročitati na LINKU.

Program Kina Urania 1.2.-7.2.2024 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Imamo nova sjajna imena programu ovogodišnjeg izdanja festivala koji će se pod pokroviteljstvom Grada Osijeka održati od 15. do 17. kolovoza na popularnoj lokaciji-Katakombe u Osijeku

[NAJAVA] Pannonian Rock Festival

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek