KULTURA

Kino Urania: 2 nove predstave

Ne propustite večer dalmatinskog i crnogorskog humora koji će vas zasigurno oduševiti.

Objavljeno 13.03.2023
Darija Kovačić

U kinu Urania su dvije nove predstave koje ne smijete propustiti!

ČETVRTAK, 13. TRAVNJA 2023. U 19:00
“Smijeh u teška vremena” – stand up by SplickaScena
Facebook Event: www.facebook.com/events/2269761913206589

Najbolji splitski stand-up komičari se vraćaju u Osijek nakon 3 godine!

Ovom prilikom stižemo sa našim novim stand-up show-om “Smijeh u teška vremena”, a za vas će nastupati Ivica Lazaneo, Josip Škiljo, Tomislav Primorac i Ante Travizi, komičarska četvorka SplickeScene koja je ovaj show u proteklih dvije godine izvela diljem Hrvatske. Sam show sastavljen je od njihovih najnovijih iskustava, osvrta i anegdota kojima ovo čudno vrijeme i okolnosti oslikavaju humorističnim kistom i donose prijeko potrebno opuštanje, a prilika za novo druženje i 90 minuta smijeha na večeri dalmatinskog humora dolazi u četvrtak 13. travnja u 19h u kinu Urania.

———————————————–

INFORMACIJE O ULAZNICAMA
Cijena ulaznice: 10 EUR/75,35 kn u pretprodaji / 12 EUR/90,41 kn na dan predstave

ULAZNICE su u prodaji na blagajni kina Urania radnim danima u vremenu od 12:00- 21:30 sati, a vikendom od 10:30-12:00 sati i od 16:30-21:30 sati. Za ostale informacije nas možete kontaktirati:
031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9-17 sati)
031 205 507 – Blagajna kina (od 12:00- 21:30)
[email protected]
inbox poruka na Page Kino Urania & Kinematografi Osijek
———————————————–

Za vas nastupaju:

Ivica Lazaneo je trenutno najbolji brački komičar. Trenutno je i jedini brački komičar. Uz hrvatski jezik fluentan je i u engleskom i bračkom. Nikor ga nebi kapi njanci bokun da parlo po bročki, tako da nastupa na hrvatskom. Ima dva metra i ne, ne igra košarku. Kao dijete je upao u bačvu sa čarobnim napitkom zbog čega sada ima problema sa alkoholom. Svjestan je činjenice da ima blesavo ime, ali ne mrzi ga. Mrzi svoje roditelje jer su mu ga oni dali. Standupom se bavi samo zbog jedne stvari: novca, žena i slave. Smatra da će sve ostali doći samo od sebe. Prodajem maslinovo ulje.

Josip Škiljo je četrdesetogodišnji “mladić” te član posljednje generacije Titovih pionira. Tita se to baš i nije dojmilo, jer je bio mrtav. Nakon završenog filozofskog fakulteta i uzalud stečene titule profesora hrvatskog i engleskog jezika, radi na raznim poslovima van struke. 2015. godine nakon stand up radionice i open mic-a polako skuplja nastupe i iskustvo u zagrebačkom Studiju smijeha, a godinu dana kasnije postaje rezident komičar. Ima iznimnu sposobnost preživljavanja, jer toliko je toga izvalio i ostao živ. Kako je kronično neispavan, često zaspe za stolom ili za šankom u sred razgovora. Ljubitelj je adrenalina, pa zato vozi biciklu po Splitskim ulicama. Životni cilj mu nije ostvariti američki, već dalmatinski san – ne radit ništa!

Tomislav Primorac je mitološko biće kojega se svi purgeri boje – poludalmatinac, poluhercegovac. Rođen je u Mostaru, ima 33 godine i ne voli ništa što vole mladi. Bavi se glazbom, komedijom i crtanjem stripova, a u slobodno vrijeme je fizičar. Životni san mu je da zbog svojih doprinosa čovječanstvu u povijesti ostane zapamćen poput Nikole Tesle. Ne toliko iz filantropskih pobuda, nego čisto zato da bi se Dalmatinci i Hercegovci svađali čiji je.
Poprilično je skeptičan. Najmanje vjeruje ljudima koji ga pokušavaju uvjerit s argumentom “viruj ti meni”, a najdraži lik iz Biblije mu je Toma Nevjerni.
Komičarski zanat peče već 8 godina i nasmijavao je širok spektar ljudi, od mladih studenata preko agresivno nametljivih muškaraca srednje dobi do bakica. I bakice su, mora priznat, definitivno jedna od najboljih publika. Na životnoj je misiji da pronađe smiješnu ljepotu u onome preko čega letimice prelazimo u svakodnevnici.

Ante Travizi je dvadeset i jedanaestogodišnjak rodom iz Splita. Na prvu možda simpatičan i zabavan, no nakon par tjedana ljudi shvate da je dosadni manijak. Pije espresso i kratkih je živaca. Ima “blagi” poremećaj pažnje. Njegova majka tvrdi da je bio planiran tokon rata. On nije naivan. Trenutno pokušava završiti faks, a ne ide mu jer mu je život van faksa postao zabavan. Možda izgubi i pravo školovanja zbog stand upa. Hrana mu je najdraža tema razgovora. Ako dođe do svjetskog rata, preći će na stranu koja će imati kebab jer kebab sadrži kruh, meso i umake što su zapravo esencije života.

 

OSIJEK – KINO URANIA / ČETVRTAK, 20.04.2023. u 19:00
KULTNA CRNOGORSKA KOMEDIJA

„ĐEKNA JOŠ JE ŽIVA, A DO KA’ ĆE NE ZNAMO“
Facebook Event: www.facebook.com/events/203267185625527 

Konačno nam na pozornicu kina Urania stiže najgledanija crnogorska komedija svih vremena. 

Na spomen riječi „Đekna“ odmah pomislimo na nenadmašnu TV seriju, najuspješniji TV proizvod u povijesti crnogorske produkcije koji je dobio kultni status. Prisjetimo se kultnih scena poput pisanja pisma i učenja njemačkog jezika, koje se rado i sa smiješkom još uvijek prepričavaju.

Anegdota iz tog vremena govori kako je u Splitu otac ženio sina pa prekinuo svadbu riječima: „Stanite, 20:00 je sati. Moramo gledati Đeknu!“.

———————————————– 

INFORMACIJE O ULAZNICAMA

Cijena ulaznice: pretprodaja 12,00 eura (90,41 kn)/na dan predstave 13,50 eura (101,72 kn)

ULAZNICE su u prodaji na blagajni kina Urania od petka 10.3. radnim danima u vremenu od 12:00- 21:30 sati, a vikendom od 10:30-12:00 sati i od 16:30-21:30 sati. Za ostale informacije nas možete kontaktirati:

031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9-17 sati)

031 205 507 – Blagajna kina (od 12:00- 21:30)

[email protected]

inbox poruka na Page Kino Urania & Kinematografi Osijek

———————————————–

Radnja je smještena u crnogorsko selo i prati život jedne obitelji koja najjednostavnije situacije rješava na najteži mogući način. Glava kuće je djed, pametan seljak odgojen tradicionalno. Uz njega su u predstavi sin Radosav i nevjesta Ljeposava. Komično je to što na upravo taj svojevrsni „tradicionalan“ način pokušavaju riješiti moderne životne situacije, a zapravo samo stvaraju još veću zbrku.

U predstavi glume glumci s preko 30 godina glumačkog iskustva u najgledanijim crnogorskim komedijama: Peđa Suškavčević, Ana Šimunđa – Selski i Dragiša Simović.

Ova je urnebesna komedija, uz posebnu scenografiju i s vrhunskim glumcima, pravo komično osvježenje u kojem ćete zasigurno uživati.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U ovom kino tjednu donosimo kombinaciju koncerta i predstave, besplatnih autorskih i nagrađivanih naslova, predavanja o Napoleonovim zlatnicima i medalji iz fundusa MSO, premijere izvrsnog povijesnog naslova Jeanne du Barry i dječjih programa

Europsko kino za europsku publiku bez naknade

Ovaj filmski tjedan u vaše omiljeno kino Urania donosi vrlo bogat program: kombinaciju koncerta i predstave, besplatnih autorskih i nagrađivanih Više…

Prema nekima državni inovator i vojni genije, a prema drugima kontroverzni tiranin i beskrupulozni diktator, no nitko ne može poreći utjecaj koji je Napoleon imao na modernu povijest Europe

Ratnik, car, general, genij, buntovnik, tiranin

„Riječ “nemoguće” postoji samo u rječnicima budala!“ – poznati je citat jedne od najvažnijih povijesnih ličnosti svih vremena. Ovoga četvrtka Više…

Ovo je participativno-opservacijski dokumentarac o hrvatsko-romskom paru, Tei i Mirsadu, njihovoj kćerki Fridi i pokušaju zajedničkog života, razapetog između pritisaka obitelji i kompromisa na koje su oboje spremni pristati

Snajka – premijera filma uz razgovor s redateljicom Tea Vidović Dalipi

Premijerna projekcija filma Snajka: Dnevnik očekivanja i razgovor s redateljicom Teom Vidović Dalipi održat će se u kinu Urania u Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ovoga puta u klubu Oxygene 16.12. nastupit će još jedno posebno odabrano gostovanje i sljedeći headliner ovog seriala  – Bokee iz Beograda.

Nova State of Mind epizoda u klubu Oxygene

Očekuju vas tematske radionice, stručna vodstva, koncertna večer te prigodna tematska izložba Muzejski božićni salon

Adventski program u Muzeju Slavonije

Osječki postav u Državnom arhivu u Osijeku povodom Dana grada Osijeka otvoriti će zajedničku izložbu Mađarskog nacionalnog arhiva – Županijskog arhiva u Pečuhu i Državnog arhiva u Osijeku 

Pečuh i Osijek – gradovi prijatelji 50 godina zajednička izložba o prijateljstvu koje traje