KULTURA

Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz

Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

Objavljeno 20.03.2024
Matija Ivanković

Kazalište Planet art se u goste vraća sa tri nova naslova: Ljubavna pisma (četvrtak 4.4. u 19:00 h), Posljednja Freudova seansa (utorak 16.4. u 19:00 h) i Ritina škola (četvrtak 9.5. u 19:00 h), a Kazalište Moruzgva i Ecija Ojdanić će u utorak 23.4. u 20:00 h premijerno izvesti svoj cabaret Vla Vla Vlajland. Sandra Silađev će ponovno izvesti svoj Dejt 5. i 9. travnja u 19:00 h, a budući da su oba termina rasprodana u rekordnom roku, na čekanju smo za dva dodatna termina. Kruševac geto stiže s nastavkom priče o Sneži i Slobi Tašta ne prašta (utorak 7.5. u 19:00 h), a ponovno ste tražili i Anu Poznanović i njen hit Ako sam žena, nisam konj (petak 12.4. u 19:00 h). U ponedjeljak 6.5. s početkom u 19:00 h premijerno ćemo ugostiti hit predstavu Jandranke Elezović Prvi muževi bacaju se u vodu.

Vrijeme je i za 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Urania u četvrtak 28.3 s početkom u 19:00 h. Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca, a za sudjelovanje su potrebne prijave mailom na adresu: [email protected]. Sudjelovati je moguće i pojedinačno i u timu, ulaz je slobodan, a cjelokupni program je sufinanciran sredstvima Europske Unije.

Premijerno na film kina Urania stižu 3 nova naslova.

U akcijskom trileru Posljednji strelac glavnu ulogu ima neponovljivi Nenad Jezdić u ulozi inspektora Kuruzovića. Priča prati njegovu dramatičnu borbu s prošlošću nakon gubitka voljene žene, a sve se komplicira povratkom njegovog dugogodišnjeg neprijatelja Atanasija.

Adrenalinska avantura Izazov života prati Michaela Whitea (Mark Wahlberg), čiji je jedini cilj postati svjetski prvak u avanturističkom utrkivanju. Tijekom jedne utrke, tim susreće lutalicu psa Arthura koji postaje neizostavan član tima. 

Valdova priča je inspirirana sjećanjima na djetinjstvo nekadašnjeg nogometaša Real Madrida Valda Lopeza. Kada u želji za zaradom biskup odluči španjolski internat za djecu bez obitelji pretvoriti u privatnu školu, stroge redovnice otkrivaju buntovnu stranu i s dječacima osnivaju nogometnu momčad kako bi osvojili srca zajednice i zadržali svoj idilični dom i jedino utočište.

Nastavljaju se i s projekcije u sklopu filmskog ciklusa (O)ženi i Revije suvremenog frankofonog filma. U sklopu Frankofonije, na program stiže film premijerno prikazan na festivalu u Cannesu. Sjajna sudska drama Slučaj Goldman istinit je prikaz procesa protiv radikalnog ljevičara Pierrea Goldmana za čiji portret je glumac Arieh Wolthalter osvojio niz priznanja uključujući i prestižnu francusku nagradu Cesar za najbolju mušku ulogu. Nova je i topla obiteljska avantura Moj mačak Ru govori o mladoj djevojčici Clemence i njezinom prugastom mačku Ru odlaze iz Pariza provesti školske praznike na selo. Kada dođe vrijeme da se Clemence vrati kući u Pariz, Ru će morati odlučiti želi li se vratiti s njom ili ostati sa svojim novim prijateljima…

Ne propustite pogledati ni sinkroniziranu animaciju Kung Fu Panda 4, regionalni hit Jorgovani, And the Oscar Goes To naslove Dječak i čaplja i The Holdovers i drugi nastavak SF spektakla Denis Villeneuvea Dina: drugi dio.

Glasaj za prestižnu europsku filmsku nagradu LUX Audience Award i osvoji putovanje u Europski parlament na dodjelu nagrade. Glasati  možeš putem LINKA.

Iskaži svoju ljubav prema europskom filmu – GLEDAJ i OCIJENI filmove te OSVOJI nagradu:

  1. 20,000 VRSTA PČELA (Estibaliz Urresola Solaguren)
  2. PALO LIŠĆE (Aki Kaurismäki)
  3. ON THE ADAMANT (Nicolas Philibert)
  4. SMOKE SAUNA SISTERHOOD (Anna Hints)
  5. THE TEACHERS’ LOUNGE (Ilker Çatak)

Ovaj program zajedničkim snagama promiču Europski parlament, LUX nagrada publike, Kreativna Europa – MEDIA program, Europska komisija, Europska filmska akademija i Europa Cinemas.

Nastavlja se i s VR Game Room-om, gdje možete istražiti VR svijet pomoću Occulus Quest naočala te isprobati neke od najpopularnijih VR igrica.

Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

U ponedjeljak 25.3. u 20:00 h u idemo na „Roditeljski sastanak“ – četvrti one man show Tina Sedlara. Najbolje da pustimo samog Tina da najavi svoj event: „Dragi ljudi iz Osijeka i okolice, prvi put solo dolazim kod vas i to sa svojim najnovijim stand-up showom, a istovremeno najživotnijim i naiksrenijim. Namijenjen je za sve generacije, pa se nadam da se vidimo u velikom broju. Dan je ponedjeljak – pa da nam tjedan započne smijehom.“ U slučaju nemogućnosti dolaska, napišite ispričnicu, inače se dobije neopravdani.

Svi znate za Ivana Šarića, no zasigurno niste znali da se on stand up komedijom bavi od 2006. godine. Njegov stil mješavina je opservacijskog i apstraktnog humora primjenjiva na širokoj paleti tema, od muško-ženskih odnosa, života u Dalmaciji i regionalnih tema, pa sve do sarkastičnog pogleda na sebe. Šarić nam po prvi put dolazi u kino Urania sa svojim stand up show-om „Best of 1984-2023“ u 2 termina: ponedjeljak 8.4. te u ponedjeljak 15.4. u 19:00 h.

Predstava „BAJBOK“  (četvrtak 18.4. u 19:00 h u kinu Urania),više komična nego tragična, smještena je u Švedsku. Dvije žene (Tatjana Kecman i Ana Lečić) s naših prostora u iznajmljenom stanu slave Novu godinu 2020 g. One se razlikuju po svemu osim po porijeklu. Zarobljene, ne samo zbog karantene već i zbog svojih pogrešnih uvjerenja i fantazija o boljoj budućnosti, sadašnjost prolazi mimo njih. Njihova koegzistencija za vrijeme covid pandemije bi možda bila tužna, da se tu nije našla boca skupocjenog stranog pića…

ULAZNICE su u prodaji na blagajni kina Urania:

ponedjeljak do srijeda u vremenu od 12:00- 21:00 sati,
četvrtak i petak od 16:30 do 21:00 sati,
a vikendom od od 10:30-12:00 sati i od 16:30-21:00 sati.

Za ostale informacije možete kontaktirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)
➡ inbox poruka na Facebooku ili Instagramu kina Urania.

Program Kina Urania 21.3.-27.3.2024 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

"Šumska kraljica" je prva opera za djecu na svijetu skladana da je u cijelosti izvode djeca!

Dječja opera Šumska kraljica ponovno u Osijeku