KULTURA

Kino Urania – “Aftersun je jedan od najboljih filmova godine”

Debitantica Charlotte Wells snimila je intimni autobiografski film o sjećanjima na svoga oca: neka sjećanja su stvarna, a neka zamišljena, no svejedno djeluju proživljeno...

Objavljeno 08.02.2023
Darija Kovačić

U naslovu je izjava filmskog kritičara Marka Njegića, s kojim dijelimo oduševljenje filmom Poslije sunca. Preko 60 raznih nagrada i priznanja do danas je osvojilo ovo mini remek-djelo, od kojih je i nominacija za Oscara za najboljeg glumca Paula Mescala. er. „Boravi na tankoj granici između činjenice i fikcije, zabilježenog i zapamćenog, onoga što se zapravo i možda dogodilo, s kadrovima koji prenose osjećaj listanja fotografija iz starih obiteljskih albuma kad ste bili djeca.“ Sjajan kao drama o odrastanju, još bolji kao film o odnosu tate i kćerke, film je prepun nezaboravnih scena, a možete ga pogledati u našem Kino klubu.

U novom filmskom tjednu premijerno možete pogledati još 2 filma.

Sinkronizirana obiteljska pustolovina Nikica u potrazi za blagom govori o dječaku Nikici, koji uz pomoć svojih prijatelja kreće u potragu za tajnim blagom koje bi ga moglo spasiti od čega se najviše grozi – preseljenja u drugi grad.

Kako spasiti mrtvog prijatelja nagrađivani je dokumentarac Marusje Siroječovskaje, anti-valentinovska ljubavna priča o ovisnicima, u kojoj pratimo strastvenu ljubav dvoje tinejdžera koja se s godinama pretvara u tužni dokument o propasti generacije uništene beznađem, depresijom i totalitarističkim okruženjem.

Ne propustite pogledati ni sinkronizirane crtiće Cvrčak i mravica i Neustrašiva njuška, nove avanture Asterixa i Obelixa Srednje kraljevstvo, inspirativnu avanturu Dječak i tigar, crnu komediju Duhovi otoka, komičnu dramu Čovjek zvan Otto (Tom Hanks), biografsku dramu Todda Fielda Tar, dok na programu Kino kluba ostaju predvodnik po broju nominacija za ovogodišnjeg Oscara Sve u isto vrijeme i domaća drama Arsena Oremovića Glava velike ribe.

Nastavljamo i s VR Game Room-om, gdje možete istražiti VR svijet pomoću Occulus Quest naočala te isprobati neke od najpopularnijih VR igrica.

Omiljena Ana Poznanović nam ponovno dolazi sa novom komedijom „Muškarci i druge životinje“ u kojoj će nastaviti pričati o svemu što bi (prema riječima njene bake) žena trebala prešutjeti ako se planira udavati. Predstava je na rasporedu u četvrtak 16.2. u 19:00 h, a humanitarnog je karaktera: prihod od ulaznica će Urania donirati Udruzi Pobjede za pse iz Azila u Nemetinu.

Dobro ili zlo? Materijalno ili duhovno? Kakvi smo kad smo sami? I kakvi smo pred drugima. Show o lažnim insta-fasadama, iskrivljenim vrijednostima, tajnama, iskrenosti, sramu i ljubomori. I zašto je toliko prokleto teško ne buljiti u nudista? Odgovore na ta i još brojna pitanja saznajte od Vlatka Štampara u utorak 21.2. u 19:00 hBolja polovica.

U ponedjeljak 27.2. u 19:00 h u kino Urania se vraća Neša Bridžis s novim materijalom „The Best Of vol. 2“. Tijekom svoje 30-ogodišnje karijere vrlo je teško izdvojiti najbolje u samo 90 minuta, ovoga puta Neša Bridžis pripremio je za vas novu kompilaciju svojih najboljih skečeva iz svojih 7 predstava.

ULAZNICE su u prodaji na blagajni kina Urania radnim danima u vremenu od 12:00- 21:30 sati, a vikendom od 10:30-12:00 sati i od 16:30-21:30 sati. Za ostale informacije možete kontaktirati kino Urania:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)
➡ inbox poruka na Facebooku ili Instagramu kina Urania.

 

Program Kina Urania 9.2.-15.2.2023 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Imamo nova sjajna imena programu ovogodišnjeg izdanja festivala koji će se pod pokroviteljstvom Grada Osijeka održati od 15. do 17. kolovoza na popularnoj lokaciji-Katakombe u Osijeku

[NAJAVA] Pannonian Rock Festival

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek