KULTURA

Kino Urania – “And the Oscar Goes To”

U kinu Urania kreće "And the Oscar Goes To" ciklus filmova. Osim toga očekuju vas i novi naslovi, stand up nastupi, VR game room, provjerite raspored za slijedeći filmski tjedan!

Objavljeno 01.02.2023
Darija Kovačić

Prošli tjedan su objavljene nominacije za ovogodišnju nagradu Američke akademije filmskih znanosti i umjetnosti – Oscar, a time u kinu Urania kreće „And the Oscar Goes To“ ciklus filmova. Neke od naslova su u Uraniji već prikazivali, a u kinu Urania ćete u narednim tjednima imati priliku pogledati još 8 nominiranih naslova.

Premijerno na program stiže crna komedija scenarista i redatelja filma „Tri plakata izvan grada” i „In BrugesMartina McDonagha u kojoj su zvijezde Colin Farrell i Brendan Gleeson Duhovi otoka, s osvojenih 9 nominacija. Drama o iskupljenju redatelja Darrena Aronofskog Kit pokupila je 3 nominacije, jedan od najhvaljenijih filmova godine Taroriginalna priča koju je redatelj Todd Field napisao za dvostruku dobitnicu Oscara Cate Blanchett – 6 nominacija, a Babylon koji prati uspone i padove više likova tijekom ere neobuzdane dekadencije u počecima Hollywooda osvojio je 4 nominacije za Oscara. Na program Kino kluba se vraća i ovogodišnji predvodnik po broju nominacija Sve u isto vrijeme – njih čak 11, a do danas je osvojio preko 260 različitih filmskih nagrada i priznanja. Ovaj film je istovremeno vizualni spektakl i dubokoumno djelo koje jednako privlači publiku koja filmove gleda iz čiste zabave, ali i one koja u filmovima traži i nešto više.

Neki od budućih Oscarovaca tek trebaju stići na program: od 9. veljače moći ćete pogledati Poslije sunca (1 nominacija), Carstvo svjetlosti (1 nominacija) prikazuju od 23. veljače, a očekujte i povratak Trokuta tuge (3 nominacije) s našim Osječaninom Zlatkom Burićem.

Kao dio programa Otkrij naš novi film, u petak 3. veljače u 19 h nas očekuje premijera domaće drame Arsena Oremovića Glava velike ribe, uz gostovanje redatelja i glumaca koji će održati razgovor o filmu nakon projekcije. Nastao prema istoimenom romanu Ognjena Sviličića, film je nagrađivana urbana socio-politička drama o tranziciji i poduzetništvu na balkanski način, koja surovu realnost postratne Hrvatske uvodi u neskladnu bračnu zajednicu. Nakon premijere, film se seli u Kino klub na redovne projekcije.

U novom filmskom tjednu premijerno možete pogledati još 3 filma.

Sinkronizirani crtić Neustrašiva njuška govori o naoko neuglednom psu Hanku koji želi postati pravi pravcati samuraj. Nisu mu problem ni nepoznata zemlja, ni daleki put, ni neobična hrana koja uopće ne liči na pseću, već njegov strah kako izaći na kraj sa jedinim stanovnicima te zemlje – mačkama.

Svi ljubitelji urnebesno zabavnih Gala, Asterixa i Obelixa, napokon dolaze na svoje u petom filmu franšize: Srednje kraljevstvo, u kojemu naša dva nerazdvojna heroja rado prihvaćaju pomoći kineskoj carici i tako počinje veliko putovanje i avantura na putu za Kinu.

Snimljen prema istoimenom humorističnom i dirljivom bestseleru New York Timesa, Čovjek zvan Otto priča priču o Ottu Andersonu (Tom Hanks), mrzovoljnom starcu čija je jedina radost kritiziranje njegovih susjeda, kojemu će neočekivano prijateljstvo svijet okrenuti naglavačke.

Ne propustite pogledati ni sinkronizirane filmove Lil, Lil, krokodil i Priča iz skrivenog grada: Neustrašiva Dina, inspirativnu avanturu Dječak i tigar dok na programu Kino kluba ostaje Vojvoda.

Nastavlja se tjedan i s VR Game Room-om, gdje možete istražiti VR svijet pomoću njihovih Occulus Quest naočala te isprobati neke od najpopularnijih VR igrica.

U ponedjeljak 27.2. u 19:00 h u kino Urania se vraća Neša Bridžis s novim materijalom „The Best Of vol. 2“. Tijekom svoje 30-ogodišnje karijere vrlo je teško izdvojiti najbolje u samo 90 minuta, ovoga puta Neša Bridžis pripremio je za vas novu kompilaciju svojih najboljih skečeva iz svojih 7 predstava.

Ggledateljima je omiljena i Ana Poznanović koja ponovno dolazi sa svojom novom komedijom – autobiografska ispovijest „Muškarci i druge životinje“ u kojoj će nastaviti pričati o svemu što bi (prema riječima njene bake) žena trebala prešutjeti ako se misli ikada udati. Predstava je humanitarnog karaktera: cjelokupan prihod od ulaznica biti će doniran Udruzi Pobjede za pse iz Azila u Nemetinu.

Ulaznice za sve predstave je potrebno unaprijed rezervirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)
➡ inbox poruka na Facebooku ili Instagramu kina Urania.

Proslavite rođendan u Uraniji ili isprobajte nove VR naočale i provjerite zašto svi kažu da su kod njih najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku i umirovljeničku iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama, uz grupne popuste i poklon vouchere. Detaljni cjenik ulaznica možete pročitati na LINKU.

Program Kina Urania 2.2.-8.2.2023 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova