KULTURA

Kino Urania: Annette, Licorice Pizza i novi Vrisak

Od ovoga četvrtka premijerno na program stižu neki novi naslovi...

Objavljeno 12.01.2022
Ivona Amidžić

Od ovoga četvrtka premijerno na program stiže glazbena drama redatelja Leosa Caraxa Annette koja je otvorila prošlogodišnji filmski festival u Cannesu. Radi se o nadrealnom mjuziklu s Adamom Driverom i Marion Cotillard u glavnim ulogama: film prati provokativnog stand-up komičara i njegovu suprugu, sopranisticu svjetske slave. Njihov glamurozni, nepredvidljivi život preokrenut će se u potpunosti dolaskom njihove kćeri Annette na svijet.

Licorice Pizza je ljubavna priča iz djetinjstva redatelja Paula Thomasa Andersona, a inspiracija za film bili su mu klasici iz žanra filmova o sazrijevanju, poput Američki grafit iz 1973. i Zlatno doba u Ridgemontu iz 1982.

I kultni horor Vrisak koji smo obožavali u 90-tima vraća se na filmska platna, a uz brojnu mladu ekipu, svoje će uloge u petom nastavku reprizirati Neve Campbell, Courteney Cox i David Arquette.

Ne propustite pogledati ni sinkronizirane crtiće Pčelica Maja 3: Zlatno jaje i Pjevajte s nama 2, biografski film o najpoznatijem simbolu Pariza i njenom graditelju Eiffel, istinitu priču o obiteljskom carstvu najpoznatije talijanske modne kuće Dinastija Gucci, nove avanture čovjeka-pauka Spider-Man: Put bez povratka i novi film poznatog španjolskog redatelja Pedra Almodovara Paralelne majke, dok su na programu Kino kluba portret Tome Zdravkovića i komedija o najboljim ćevapima u Sarajevu Deset u pola.

“Svi se programi provode uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija: svi prostori se redovno dezinficiraju, smanjen je kapacitet dostupnih sjedala u dvorani, svaki gledatelj bi trebao dezinficirati ruke, a maske su obavezne u svim prostorijama kina. Sukladno najnovijim preporukama, dozvoljena je konzumacija hrane i pića za vrijeme projekcije”, napominju iz kina Urania.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Vrijeme je za prvi ovogodišnji event iz programa „Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds."

Resonance Cinema: Novi tjedan u kinu Urania i besplatna projekcija

Vrijeme je za prvi ovogodišnji event iz programa „Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds.”! U petak 21. siječnja s Više…

Na Badnjak, u petak 24. prosinca kino Urania neće raditi, a projekcije se taj dan neće održavati

Božićni tjedan u kinu Urania

Pred nama je najljepše doba u godini ispunjeno smijehom, radošću i toplinom, a uz obitelj i prijatelje te finu hranu, Više…

U sklopu 9. maratona kratkometražnih filmova kroz dva dana u kinu Urania bit će prikazana čak 23 naslova

Deveti Maraton kratkometražnog filma u kinu Urania

Povodom najkraćeg dana u godini, u suradnji s HAVC-om, Kino mrežom i ostalim nezavisnim kinima diljem Hrvatske kino Urania pripremilo je Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

„Zaboravite na trenutak na stvarnost i sve probleme. Zamislite kako bi bilo lijepo vratiti se u djetinjstvo - u svijet bezbrižnosti, mašte i igranja…"

Neki stari klinci – interaktivna izložba igračaka u Osijeku

Nakon projekcije filma uključujemo se u online razgovor na engleskom jeziku s redateljima, snimateljem i glavnim glumcem

„Half a Million Eyes“ – premijera i panel rasprava u kinu Urania

Vrijeme je za prvi ovogodišnji event iz programa „Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds."

Resonance Cinema: Novi tjedan u kinu Urania i besplatna projekcija