KULTURA

Kino Urania – Dupla doza smijeha na dalmatinski način

U novom filmskom tjednu premijerno na program stiže 5 novih naslova, a najbolji splitski stand-up komičari se vraćaju u Osijek nakon 3 godine i to u duplom izdanju!

Objavljeno 12.04.2023
Darija Kovačić

Najbolji splitski stand-up komičari se vraćaju u Osijek nakon 3 godine i to u duplom izdanju. Oni su SplickaScena: Ivica Lazaneo, Josip Škiljo, Tomislav Primorac i Ante Travizi.  Show Smijeh u teška vremena u terminu u 19 h je rasprodan, a zbog velikog interesa održat će se i DODATNA IZVEDBA istog showa u četvrtak 13.4.2023. u 21 h. Ostalo je još nešto mjesta, požuriti kupiti svoje karte na vrijeme!

U novom filmskom tjednu premijerno na program stiže 5 novih naslova.

U ovom filmu Renfield je stoljećima služio grofu krvopiji (Nicolas Cage), no dosadilo mu je biti Drakulin potrčko. Tako da sluga grofa Drakule pronalazi novi život u modernom New Orleansu nakon što se zaljubi u Rebeccu Quincy, živahnu, ali vječno agresivnu prometnu policajku.

U Kino klub dolaze čak 4 nagrađivana i hvaljena filma.

Film Sveti pauk odabran kao švedski kandidat za nagradu Oscar, nagrađen je kao najbolji danski film godine i nominiran za tri nagrade Europske filmske akademije. Novinarka Rahimi istražuje slučaj serijskog ubojice koji vjeruje da čini Božje djelo čisteći ulice od grešnika ubijanjem seksualnih radnica, no priliku za pravdu postaje sve teže ostvariti jer ubojicu lokalno stanovništvo počinje doživljavati kao junaka.

Jedna od najvećih španjolskih glumica svih vremena i dobitnica prestižne nagrade Oscar, Penelope Cruz još jednom briljira na velikom platnu u filmu Na rubu, priči o obitelji, ljubavi i solidarnosti. Film istražuje utjecaj stresa gospodarske situacije na osobne, međuljudske odnose te kako nam prijateljstvo i solidarnost može pomoći da prebrodimo najteže životne trenutke.

Kao i svakog ljeta, mala Salomé praznike provodi kod na selu, koja ju uči tajnama vještičarenja. Kada baka iznenada umre započinje ludilo. Dok odrasli tonu u kaos i svađu oko sprovoda, Salomé zaposjeda duh ljutite bake koja svoje razočaranje ponašanjem odraslih članova obitelji pokazuje širenjem vlastitog kaosa. Alma Viva je šarmantni film o odrastanju, vradžbinama i tugovanju jedne disfunkcionalne obitelji.

Ljepota i krvoproliće je nagrađivani film nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg dokumentarnog filma, koji govori o karijeri i djelovanju međunarodno poznate i cijenjene fotografkinje, umjetnice i aktivistkinje Nan Goldin, a važan dio filma čini i prikaz njene aktivističke borbe protiv obitelji Sackler, osnivača i vlasnika tvrtke Purdue Pharma, zbog odgovornosti za opijatsku krizu u SAD-u.

Ne propustite pogledati ni dječje filmove Super Mario Braća Film, Dnevnik Pauline P i Ups 2!: Avantura se nastavlja, akcijsku SF avanturu Dungeons & Dragons: Čast lopova, nastavak velikog akcijskog spektakla John Wick 4, dramu o jednom od najutjecajnijih sportskih brendova Air i horor Papin egzorcist.

Nastavljamo i s VR Game Room-om, gdje možete istražiti VR svijet pomoću naših Occulus Quest naočala te isprobati neke od najpopularnijih VR igrica.

Konačno nam na pozornicu kina Urania stiže najgledanija crnogorska komedija svih vremena. Na spomen riječi „Đekna“ odmah pomislimo na nenadmašnu i najuspješniju crnogorsku kultnu TV seriju „Đekna još je živa, a do ka’će ne znamo“. Prisjetimo se kultnih scena poput pisanja pisma i učenja njemačkog jezika, koje se rado i sa smiješkom još uvijek prepričavaju: kino Urania – četvrtak 20.4. u 19 h.

Peđa Bajović i njegov „Muškarac (o parenju i razmnožavanju)“ konačno stižu u Osijek: četvrtak 27.4. u 19 h. Stand-Up predavanje o neupitnoj nadmoći ženskog roda, protkano instrukcijama za muškarce – kako sve to preživjeti te usput i uživati. Peđa Bajović je muškarac, iako ponekad i on sâm posumnja u to, ali biologija to ipak potvrđuje – barem u onom tehničkom smislu. Oženjen, dvostruko razmnožen, vlasnik starog auta i stambenog kredita… Jedno sasvim normalno i moderno muško?

ULAZNICE su u prodaji na blagajni kina Urania: ponedjeljak do srijeda u vremenu od 12:00- 21:00 sati, četvrtak i petak od 16:30 do 21:00 sati, a vikendom od od 10:30-12:00 sati i od 16:30-21:00 sati. Za ostale informacije nas možete kontaktirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)
➡ inbox poruka na Facebooku ili Instagramu kina Urania.

 

Program Kina Urania 13.4.-19.4.2023 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black