KULTURA

Kino Urania – Frankofonija, Dnevnik Pauline P, Ero s ovoga svijeta i Dan down sindroma [PROGRAM]

U novom filmskom tjednu osim Dnevnika Pauline P i međunarodnog dana Frnakogonije, premijerno možete pogledati i 2 nova naslova

Objavljeno 15.03.2023
Darija Kovačić

Osječani će prvi u Hrvatskoj imati priliku pogledati novi domaći obiteljski film Dnevnik Pauline P, nastao po istoimenoj najprodavanijoj dječjoj knjizi autorice Sanje Polak, ujedno i školskoj lektiri za 3. razred osnovne škole. Svečana premijera će se održati u petak 17.3. s početkom u 17 h, a na projekciji će nam se u kinu Urania pridružiti redatelj Neven Hitrec, autorica knjige Sanja Polak, producent Jure Bušić te nekoliko glumaca. Ovo je priča o Paulini P., snažnoj, emotivnoj i duhovitoj protagonistici ovoga filma i svojega života, gdje unutar školske godine pratimo njezine avanture u razredu i kod kuće te sve probleme koje ona uspješno savladava. Film se temelji na Paulininom dnevniku, a ona iz kritičke perspektive i uz komične situacije, govori o svojim problemima u prijateljstvu, ljubavi i obitelji. Sama radnja filma smještena je u stvarni svijet, s pokojim dodirom „čarolije“. Ulaznice po redovnim cijenama se kupuju na blagajni kina na dan projekcije od 16:00 h, a film će biti na redovnim projekcijama od 23.3.

Međunarodni dan Frankofonije obilježava se 20. ožujka, a posvećen je francuskom jeziku i multikulturalnoj zajednici koju čini preko 250 milijuna govornika u svijetu. Ovaj dan slavi se na svih pet kontinenata kroz različita događanja koja oslikavaju bogatstvo kultura, običaja i vrijednosti Frankofonije. U suradnji s Francuskom alijansom Osijek, Francuskim institutom u Hrvatskoj i ostalim parterima i Veleposlanstvima, od 16. ožujka u kinu Urania ćete moći pogledati izbor od 14 filmova iz različitih frankofonih zemalja među kojima su, osim Francuske, Rumunjska, Belgija i Švicarska, a koji slave francuski jezik i frankofonsku kulturu – Revija suvremenog frankofonog filma. U sklopu Revije možete pogledati iduće naslove: Prevara i farsa, Alibi.com 2, Ženski odgovor, Aline: Glas ljubavi, Saint OmerBlizu, Osam planina, Divlja Rumunjska, Tata premješta planine, Tuđa djeca, Pušenje uzrokuje kašalj, Linije i Noćni putnici. U nedjelju 2. travnja od 16:30 – 20 h u kino Urania donosimo i dašak francuske mode: kupite, prodajte i razmijenite odjeću, obuću i accessoire na našem modnom buvljaku, a inspirirajte se velikanom francuske mode uz projekciju filma Yves Saint-Laurent u Kino klubu s početkom u 20 h. Cijene ulaznica za sve naslove su redovne, a raspored projekcija možete pronaći u našim tjednim rasporedima.

Dovoljno je reći „Četiri sata čamim čekajući“ i svi ljubitelji Sarajevske Audicije znaju da je u pitanju Marinko Ćutuk koji nas je bezbroj puta nasmijao do suza. Autor i glumac Željko Ninčić sam za sebe kaže da je Ero s ovoga svijeta, pa je to i naslov njegove predstave koju možete pogledati u četvrtak 16.3. u 19 h. Marinku se u predstavi pridružuje i Veseli koji je poznat po svojoj čuvenoj uzrečici „Primi me“.

Dana 21. ožujka svi nosimo šarene čarape. A zašto? Zato što taj dan obilježavamo Svjetski dan osoba s Downovim sindromom. Tom prigodom ćemo u kinu imati pravu proslavu: na projekciji filma u 17:30 h Ljepota različitosti – feel good emotivne priče o prijateljstvu koje će vas ostaviti bez riječi i natjerati da preispitate vlastite odnose, će nam se pridružiti nogometaši NK Osijeka, koji su mjesec ožujak u svome kalendaru za 2023. godinu posvetili Udruzi za Down sindrom Osječko-Baranjske županije i grada Osijeka, čiji su članovi ujedno i ambasadori kina Urania. U programu će sudjelovati i studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku, koju su Udruzi odlučili pomoći novčanom donacijom i organizacijom pub kviza. Dođite i vi i podržite Udrugu i njene članove.

U novom filmskom tjednu premijerno možete pogledati i 2 nova naslova.

Nakon katastrofalne nesreće na nepoznatom planet, pilot Mills (Adam Driver) ubrzo otkriva da se zapravo nasukao na Zemlji… prije 65 milijuna godina.

Svi imamo superjunake u sebi, potrebno je samo malo magije. Shazam! Bijes bogova je cinični tinejdžer koji se trudi pronaći svoje mjesto u svijetu i koji se transformira u odrasli alter ego superheroja.

Ne propustite pogledati ni sinkronizirani film Marmaduke: Buntovnik na četiri noge, domaću komičnu dramu Punim plućima i dokumentarac Dora: Bijeg u glazbu o jednoj od najpoznatijih hrvatskih skladateljica.

Nastavljamo i s VR Game Room-om, gdje možete istražiti VR svijet pomoću naših Occulus Quest naočala te isprobati neke od najpopularnijih VR igrica.

Ne propustite pogledati ni stand up show Smijeh u teška vremena SplickeScene: za vas će nastupati Ivica Lazaneo, Josip Škiljo, Tomislav Primorac i Ante Travizi. Sam show sastavljen je od njihovih najnovijih iskustava, osvrta i anegdota kojima ovo čudno vrijeme i okolnosti oslikavaju humorističnim kistom i donose prijeko potrebno opuštanje, a prilika za novo druženje i 90 minuta smijeha na večeri dalmatinskog humora dolazi u četvrtak 13. travnja u 19h u kinu Urania.

Konačno nam na pozornicu kina Urania stiže najgledanija crnogorska komedija svih vremena. Na spomen riječi „Đekna“ odmah pomislimo na nenadmašnu i najuspješniju crnogorsku kultnu TV seriju „Đekna još je živa, a do ka’će ne znamo“. Prisjetimo se kultnih scena poput pisanja pisma i učenja njemačkog jezika, koje se rado i sa smiješkom još uvijek prepričavaju: kino Urania – četvrtak 20.4. u 19 h.

ULAZNICE su u prodaji na blagajni kina Urania: ponedjeljak do srijeda u vremenu od 12:00- 21:30 sati, četvrtak i petak od 16:30 do 21:30 sati, a vikendom od od 10:30-12:00 sati i od 16:30-21:30 sati. Za ostale informacije nas možete kontaktirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)
➡ inbox poruka na Facebooku ili Instagramu kina Urania.

Program Kina Urania 16.3.-22.3.2023 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova