KULTURA

Kino Urania – kino s najboljim aktivnostima za mlade u Europi

Nagrada „Najbolje aktivnosti za mladu publiku" najprestižnija je nagrada koja se uopće može dodijeliti jednom kinu za programe u području razvoja publike na najvišoj mogućoj europskoj razini!

Objavljeno 11.12.2018
Antonela Verković

Kino Urania dobitnik je najznačajnije godišnje nagrade koju dodjeljuje Europa Cinemas u kategoriji „Najbolje aktivnosti za mladu publiku/ Best Young Audience Activities”. Ovu prestižnu nagradu, kao jedino gradsko neovisno kino u privatnom vlasništvu, osvojili smo u utrci između čak 1121 kina u 677 gradova iz 44 države, koliko ih broji mreža neovisnih europskih kina Europa Cinemas, a čije su aktivnosti podržane u sklopu Creative Europe programa, potprograma MEDIA. Nagrada „Najbolje aktivnosti za mladu publiku” najprestižnija je nagrada koja se uopće može dodijeliti jednom kinu za programe u području razvoja publike na najvišoj mogućoj europskoj razini.

Uručenje ove prestižne nagrade održat će se uz besplatnu projekciju filma u utorak 18. prosinca 2018. u kinu Urania s početkom u 18 sati, a uručit će je Maria Magdalena Gierat, članica Izvršnog odbora Europa Cinemas. Koristimo priliku zahvaliti se svim našim gledateljima, koji su nas redovno pratili i posjećivali sve naše evente, davali pohvale ali i konstruktivne kritike i prijedloge te ostali uz nas kada je bilo najteže – vi ste najviše zaslužni za ovu nagradu.

Nakon uspješne Ljetne škole kulture održane već treću godinu za redom, projekt se vraća u još bogatijem božićnom izdanju. U suradnji s udrugom KultAktu subotu 15. prosinca s početkom u 10 h, održat će se dječja radionica Zimska škola kulture u prostoru Kino kluba kina Urania. Na radionicu se možete prijaviti putem POVEZNICE.

Novi filmski tjedan premijerno donosi animirani i sinkronizirani Novi svijet Spider-Mana, srpski popularni krimić Južni vjetar, epsku avanturu Peter Jacksona Smrtonosni strojevi, dugoočekivani DC Comics megahit Aquaman te francusku dramu Radionicau sklopu ciklusa FEST is the BEST. Na programu i dalje ostaju glazbeni spektakl Bohemian Rhapsody, sinkronizirani nastavak priče o Asterixu i Obelixu: Tajna čarobnog napitka i biografska drama Colette.

Svi smo se zapitali kakav to novi sinkronizirani i animirani Spider-Man dolazi u kina. Radi se o novom Spider-Man svijetu i potpuno drukčijoj priči koja će nas natjerati da preispitamo sve što smo do sada znali o najpoznatijem čovjek-pauku na svijetu. U priču nas uvodi tinejdžer iz Brooklyna – Miles Morales koji nam otkriva neograničene mogućnosti Spider-Man svijeta ali i da – nije sam.

Iz susjedne Srbije stiže novi krimić o kojem se već naveliko priča i hvali u svijetu filma – Južni vjetar. Film govori o životu Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, kojemu stvari počinju dobivati smisao. Napušta roditeljski dom i s dugogodišnjom djevojkom Sofijom useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car”, dobro „radi”. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija ne pravi probleme. Sve će se to promijeniti kada se Maraš slučajno zamjeri opasnom narko klanu.

Aquaman je još jedna fantastična i akcijom nabijena avantura studija Warner Bros, proizašla iz popularnog istoimenog stripa DC Comicsa. Radnja otkriva priču u kojoj mladi Arthur Curry (Jason Momoa) saznaje da je nasljednik trona podvodnog kraljevstva Atlantide u koje se mora vratiti i spasiti svoj narod. U filmu se pojavljuje nemali broj fantastičnih glumaca, poput Amber Heard,Willema Dafoea i Nicole Kidman.

Proslavljeni redatelj Gospodara Prstenova i Hobita Peter Jackson vraća se na velika platna ovog puta kao scenarist nove epske avanture Smrtonosni strojevi. Tisuće godina nakon što su kataklizmički događaji izbrisali civilizaciju kakvu danas poznajemo, čovječanstvo se prilagodilo novonastalim uvjetima i razvio se novi način života. Kako to izgleda, pogledajte u kinu Urania.

Na filmska su se vratili i Asterix i Obelix, dva najveća strip junaka i galska heroja, koji donose prepoznatljiv humor u kojem će uživati i klinci i odrasli. Tajna čarobnog napitka je nova sinkronizirana i animirana filmska adaptacija o pustolovinama nepobjedivih junaka koji pred veliko platno dovode cijelu obitelj.

„Oštrouman”, „zabavan”, „uzbudljiv” samo su neki od epiteta kojima je hvaljen biografski film Colette, s Keirom Knightley iDominicom Westom u glavnim ulogama. Knightley tumači ulogu poznate spisateljice Sidonie-Gabrielle Colette koja se nakon dugo godina izborila za autorska prava nad svojim književnim djelima. Riječ je o filmu sa snažnom porukom o jednakosti žena u društvu kojeg je New York Observer proglasio „najboljim povijesnim filmom u posljednjih desetak godina”.

Bohemian Rhapsody je epska priča o legendarnom bandu Queen i pjevačkoj legendi Freddieju Mercuryju – čovjeku koji je vjerovao u sebe i svoju glazbu, prkoseći svim stereotipima i kršeći sva pravila kako bi postao jedna od najvećih glazbenih ikona svih vremena. Priča je to o ljubavi, boli, prihvaćanju i da, sjajnoj glazbi.

Program kina Urania 13.12.-19.12.2018 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz

Kazalište Planet art se u goste vraća sa tri nova naslova: Ljubavna pisma (četvrtak 4.4. u 19:00 h), Posljednja Freudova Više…

Zahvatilo nas je Oscarovsko ludilo, a jedna novost u filmskom djelu programa je i hit koji je uzdrmao susjedstvo, pogledajte!

Kino – Oskarovci, Jorgovani i Rifovi revolucije

Zahvatilo nas je Oscarovsko ludilo! Uz pokoja iznenađenja i neke „sigurice“, nastup Ryana Goslinga i Slasha koji su zajedno otpjevali Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz

Poziv je otvoren za sve mlade (i sve koji se tako osjećaju) raspoložene za timski i kreativni rad koji se ne ustručavaju istaknuti svoje mišljenje i žele naučiti nešto novo

Pridruži se Klubu kazališne publike u Osijeku!