KULTURA

Kino Urania opet u pogonu – “Ja sam opet u kinu, a gdje si ti?”

Nakon tri mjeseca kino Urania ponovno počinje s radom :D

Objavljeno 16.06.2020
Ivona Amidžić

Nakon tri mjeseca kino Urania ponovno počinje s radom. Budući da je novih filmova u otvaranju malo, probrali su najbolje i organizirali kvalitetne redateljske, tematske i CoolTour cikluse, kako bi nadoknadili propuštene nagrađivane festivalske naslove.

Kino se otvara Festivalom poljskih filmova „Visla”, projekcijom avanture Pustolovine Adele Blanc-Sec (uvod u ovogodišnju, zbog korone odgođenu Frankofoniju) uz izložbu stripova „Tardijeva dva Pariza” slavnog francuskog strip-crtača Jacquesa Tardija koja će biti postavljena do kraja srpnja u prostoru Francuske alijanse, Redateljskom revijom Fatih Akina (Zlatna rukavica), sinkroniziranom dječjom avanturom Pazi se čarobnjaka te na zahtjev gledatelja ponovljenim Kultura u parku projekcijama filmova Profesor i luđak i Potpuni stranci.

U  razdoblju 18. – 23. lipnja, ljubitelji poljske kinematografije svi će imati priliku sudjelovati na projekcijama filmova u kinu Urania u Osijeku, svaki dan s početkom u 19:30 h, uz cijenu ulaznice od 20 kn. Festival poljskih filmova „Visla” će otvoriti besplatna projekcija filma Skrivena igra Lukasza Kosmickog, a prije projekcija gledateljima će biti predstavljena multimedijska izložba “Poganska poezija” fotografa Marcina Nagrabe. U sklopu popratnih događanja, na Filozofskom fakultetu u Osijeku u listopadu će se prikazivati najbolji kratki filmovi studija Munk i Odsjeka za radio i televiziju Šleskog sveučilištu u Katowicama.

srijedu 24.6. s početkom u 17:30 i 20 h, na rasporedu je odgođena komedija Kakva ti je žena, takav ti je život Dragana Marinkovića- Mace. Na sebi svojstven način Maca priča priču o čovjeku koji se odmah nakon razvoda te izbacivanja iz kuće od strane supruge, zaputi u kavanu gdje počne preispitivati svoj život. Ova predstava će Vas natjerati da razmislite dobro o sebi i svijetu koji Vas okružuje.

NAPOMENA: ulaznice koje su kupljene za odgođeni termin u ožujku, vrijediti će za termin 24.6. u 20 h. Ukoliko netko želi vratiti kupljene karte uz povrat novca, moći će to ostvariti na blagajni kina od četvrtka 18.6. u radno vrijeme blagajne od 17 do 21 h , a zaključno s nedjeljom 21.6. Rezervacije mjesta primaju se za termin u 17:30 h, a karte se mogu rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-17 h), email-a: [email protected] i [email protected] ili Facebook profila Kino Urania & Kinematografi Osijek (Inbox).

I Fran se vraća u Osijek! U suradnji s Francuskom alijansom, Muzejom likovnih umjetnosti, i Osnovnom školom Franje Krežme i ove godine pozivaju na upis u program cjelodnevnog ljetnog boravka za djecu od 7 do 12 godina. Program Ljeto s Franom održavat će se od 29. lipnja do 31. srpnja, od ponedjeljka do petka. Program obuhvaća druženje i boravak na zraku, tjelesne aktivnosti, učenje francuskog, ručak i užinu te likovne, filmske, dramske i druge tematske radionice i izlete. U pratnji animatora, muzejskih pedagoga i profesora, djeca će se zabavljati i uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike. Datume, sadržaj i program aktivnosti pogledajte u LETKU, a za prijave i informacije o programu možete nas kontaktirati preko maila [email protected] i telefona 031 293 237 / 098 647 021 (OBRAZAC ZA PRIJAVU).

“Napominjemo da će se svi programi provoditi uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija – osigurana dezinfekcijska sredstva, propisani razmak među gledateljima i razmak između izvođača i publike. Hvala na razumijevanju”, naglašavaju iz kina Urania.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U sklopu projekta Resonance Cinema tijekom rujna i listopada Urania planira provesti i nekoliko različitih programa...

Bogat program u kinu Urania: Povratak u kino uz omiljene klasike

Pandemija je u kratkom vremenu promijenila filmsku industriju, a nedostatak novih filmova rezultirao je dramatičnim padom gledanosti i posjete kinima. Više…

Tako već u četvrtak, 3. rujna, s početkom u 21.00 sat, Echoes dolazi pokazati svoje umijeće

Žestoki treći tjedan Nove Rupe: Na pozornicu stižu osječki rock sastavi – PROGRAM

Treći tjedan Nove Rupe bit će žestok, jer nam na pozornicu stižu osječki rock sastavi. Tako u četvrtak (3. rujna) Više…

Nakon kraćeg odmora svom redovnom rasporedu vraća se i kino Urania!

Nakon pet mjeseci kinodvorane ponovno otvaraju svoja vrata

Nakon pet mjeseci kinodvorane otvaraju ponovno otvaraju svoja vrata uz dugoočekivane blockbustere poput Tenet, Scoob!, Novi mutanti, Wonder Woman 1984, Smrt na Nilu, Black Widow, James Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Pričao je o karijeri, životu, knjizi, nadimcima, a vrhunac gostovanja bilo je isprobavanje gastro pripravaka...

Ribafish gostovao na Slavonskom radiju

Pješice i biciklima otkrivat će se okolica Osijeka i ljepote Baranje, a spreman je i večernji glazbeni program

Sutra počinje deveti po redu Panona Fest 2020

On je prštav, razigran, poziva na ples, dobru glazbu i druženje na otvorenom :D

Eto i novog festivala – YES Feel Good Festival u Zagrebu