KULTURA

Kino Urania – Osam novih predstava u rujnu i listopadu

Filmovi i predstave su se vratili u kinu Urania, pogledajte što su nam sve pripremili za novi filmski tjedan u kinematografima Osijek!

Objavljeno 07.09.2022
Darija Kovačić

U rujnu i listopadu u kinu Urania ćete moći pogledati čak 8 predstava.

Krenimo redom: nakon dugo vremena Osijek će biti domaćin Velikom gala baletnom spektaklu UŽIVO – u izvedbi ansambla Konstantina Kostykova u četvrtak 15.9. u 20 h (ulaznica 150 kn). Seks, muško ženski odnosi, crkva, politika – sve su to teme koje Marko Dejanović prolazi u svome stand up showu Prosti Faktori, koji je na rasporedu u četvrtak 22.9. s početkom u 19 h (ulaznica 60 kn). Tjedan poslije ćete moći birati između komedije o ženi koja traži „onog pravog“ te muškarcima koji se ne bi ženili Ako sam žena, nisam konj (utorak 27.9. u 20 h – ulaznica 80 kn) i nove komedije svima poznatog i omiljenog Neshe Bridgesa Muško-ženski svijet (nedjelja 2.10. u 19 h – ulaznica 70 kn u pretprodaji). U četvrtak 6.10. u 20 h ponovno možete pogledati komediju Kako i zašto ubiti muža? (ulaznica 80 kn) za koju se u travnju tražila karta više, u petak 28.10. u 20 h imate priliku pogledati komični mjuzikl Vesele djevojke (ulaznica 150 kn), dok je nedjelja 30.10. u 19 h rezervirana za stand up Made in Bosnia (ulaznica 70 kn u pretprodaji). Tu će se negdje ubaciti i Vlatko Štampar sa svojim novim stand up nastupom, a više detalja objavit ćemo u idućim najavama.

Ulaznice za sve predstave je potrebno unaprijed rezervirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)
➡ inbox poruka na Facebooku ili Instagramu kina Urania

Kino Urania nastavlja i s projekcijama povodom Mjeseca židovske kulture u suradnji sa Židovskom općinom Osijek, a osim upoznavanja Izraela putem VR sadržaja na Oculus Quest naočalama, u subotu 10.9. u 19:30 h ne propustite besplatno pogledati dramu Zaposlena žena o mladoj majci Orni koja pokušava uskladiti posao i majčinstvo te držati profesionalnu distancu na poslu i ne dobiti otkaz. U iduću subotu (17.9.) je na rasporedu glazbena romantična komedija Orkestar u gostima, a kompletan program Mjeseca židovske kulture možete pronaći na LINKU.

U novom filmskom tjednu premijerno na program stižu 3 nova naslova.

Ja sam Zlatan filmska je priča o Zlatanu Ibrahimoviću: kao sin imigranata s Balkana, nogomet je Zlatanu predstavljao svojevrsno oslobođenje tijekom kojeg je pokazao svu veličinu svog nevjerojatnog talenta, koji ga je kasnije katapultirao u jednog od najvećih nogometnih igrača 21. stoljeća.

Kung fu Zohra francuska je akcijska drama koja govori o Zohri, koja se ne usudi rastati od muža nasilnika zbog straha da će je to zauvijek odvojiti od kćeri. Počinje učiti kung fu te korak po korak radi na svom oslobođenju.

U Kino klubu s početkom u 20 h moći ćete pogledati prequel kultnog američkog horora Siroče: Prvo ubojstvo koji će nam pružiti uvid u mračnu povijest Leene Klammer “Esther”.

Ne propustite pogledati ni crtiće Vatreno srce i DC Liga Super-ljubimaca te nagrađivani domaći feel good film Ljeto kada sam naučila letjeti. Na programu su i dalje triler Djevojka iz močvare i francuska komedija Test.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod njih najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku i umirovljeničku iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 25 kn/3,32 €), uz grupne popuste (cijena ulaznice 20 kn/2,65 € za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 200 kn/ 26,54 €). Detaljni cjenik ulaznica možete pročitati na LINKU.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Imamo nova sjajna imena programu ovogodišnjeg izdanja festivala koji će se pod pokroviteljstvom Grada Osijeka održati od 15. do 17. kolovoza na popularnoj lokaciji-Katakombe u Osijeku

[NAJAVA] Pannonian Rock Festival

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek