KULTURA

Kino Urania – Otkrij naš novi film!

Kino Urania ovaj tjedan priprema tri premijerna naslova, čak sedam predstava te projekt Otkrij naš film koji je nastao u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom...

Objavljeno 19.10.2022
Darija Kovačić

Kinematografi Osijek, kino Urania vas pozivaju da proputujete kroz raznovrsne filmske priče i pogledate domaća dugometražna ostvarenja koja su u proteklim mjesecima nagrađivana na festivalima diljem svijeta. Početkom mjeseca Hrvatski audiovizualni centar je u suradnji s domaćim kinima pokrenuo kampanju s ciljem povećanja vidljivosti domaćeg filma. Otkrij naš novi film želi ukazati na mnoštvo filmova koji u narednom periodu stižu u kina – čak sedam dugometražnih hrvatskih filmova ove će se jeseni predstaviti domaćoj publici, a još tri u prvim mjesecima 2023. godine. Impozantna je to brojka od deset dugometražnih ostvarenja koja dodatno potvrđuje aktualni trend uzleta domaće igrane produkcije. Tako će gledatelji kina Urania imati priliku pogledati arhaičan i brutalan svijet Illyricvma  – sličniji našem današnjem svijetu nego što bismo to voljeli priznati, višestruko nagrađivani debitantski film Jurja Lerotića i hrvatski kandidat za nagradu Oscar Sigurno mjesto, ratnu dramu o padu Vukovara Šesti autobus, svojevrsnu adaptaciju Ezopove basne i priče Darka Bakliže Cvrčak i mravica i druge. Otkrijte naš novi film! 

Kino Urania nastavlja i s revijom CoolTour Španjolska filmova nagrađenih španjolskom nagradom Goya, pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u RH: Prvaci, Priča jednog Kineza, I kiša također, Život je lakši zatvorenih očiju i Tajna u njihovim očima.

U novome filmskom tjednu premijerno na program stižu 3 naslova.

Uoči Noći vještica upoznajte malog vampira koji sanja o tome da ide u normalnu školu i druži se s drugom djecom, a upoznajte ga u novom sinkroniziranom crtiću Moj prijatelj je vampir.

DC i Warner Bros. predstavljaju novog antiheroja čiju će glavnu ulogu preuzeti legendarni The RockBlack Adam.

Film Ring opstanka istinita je priča o Harryu Haftu, boksaču koji pokušava preživjeti nezamislive strahote njemačkih koncentracijskih logora kako bi se ponovno ujedinio sa ženom koju voli, a možete ga pogledati u Urania Kino klubu.

Ne propustite pogledati ni crtić Otpisanci, romantičnu komediju o drugoj prilici za ljubav Karta za raj, Kraj popularne franšize s Michaelom Myersom Halloween, fascinantnu i bogato zamršenu priču s poznatim glumačkim imenima Amsterdam te domaću komediju Nije loše biti čovjek u Kino klubu.

U najavi imaju i nove predstave.

U petak 28.10. u 20 h imate priliku pogledati komični mjuzikl Vesele djevojke (ulaznica 150 kn), dok je nedjelja 30.10. u 19 h rezervirana za stand up Made in Bosnia (ulaznica 70 kn u pretprodaji).

Iduća je na rasporedu jedna od najdugovječnijih predstava koja je zagrebačkom kazališnom repertoaru od 2013. godine – Muškarci su s Marsa, žene su s Venere. Nesvakidašnju formu dokumentarnog kazališta i stand up-a s puno energije i strasti, vrlo iskreno i dojmljivo izvodi Roman Šušković-Stipanović, a možete ga poslušati u četvrtak 10.11. u 19:00 h (ulaznica 80 kn).

U četvrtak 17.11. u 19:00 h vođeni redateljem Mariom Kovačem, glumci Goran Grgić, Boris Svrtan, Filip Detelić u alternaciji s Andrejom Dojkićem i Amar Bukvić u alternaciji sa Živkom Anočićem ne samo da će dati odgovor ženama, nego će kroz brojne duhovite primjere iz svakodnevnog života progovoriti o svojim frustracijama izazvanim ženskim ponašanjem prema njima. Igrajući Muškarce.hr (ulaznica 100 kn) temeljene na brojnim stereotipima, glumci će hrabro pokazati licemjerje u svakodnevnom i sveopćem propagiranju brisanja razlika između muškaraca i žena.

U hit predstavi Hotel 88 (ulaznica 100 kn) koju ćete moći pogledati u utorak 22.11. u 20 h, jednu od uloga tumači i Milan Marić koji se proslavio ulogom Tome Zdravkovića u filmu Toma. Tokom jedne jedine noći u Hotelu 88, životi 2 mlada para doživjet će strašne, ali i urnebesne promjene.

Zbog brzo rasprodanog prethodnog termina u četvrtak 24.11. u 19 h vraća se osječkoj publici omiljena Ana Poznanović sa svojom hit komedijom Ako sam žena, nisam konj (ulaznica 80 kn) o ženi koja traži ljubav.

Ponovno stiže i Neša Bridžis sa svojom novom komedijom Život (ulaznica 80 kn u pretprodaji) – nedjelja 11.12. u 19 h.

Ulaznice za sve predstave je potrebno unaprijed rezervirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)
➡ inbox poruka na Facebooku ili Instagramu kina Urania.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod njih najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku i umirovljeničku iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 25 kn/3,32 €), uz grupne popuste (cijena ulaznice 20 kn/2,65 € za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 200 kn/ 26,54 €). Detaljni cjenik ulaznica možete pročitati na LINKU.

Program kina Urania 20.10.-26.10.2022 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz

Kazalište Planet art se u goste vraća sa tri nova naslova: Ljubavna pisma (četvrtak 4.4. u 19:00 h), Posljednja Freudova Više…

Zahvatilo nas je Oscarovsko ludilo, a jedna novost u filmskom djelu programa je i hit koji je uzdrmao susjedstvo, pogledajte!

Kino – Oskarovci, Jorgovani i Rifovi revolucije

Zahvatilo nas je Oscarovsko ludilo! Uz pokoja iznenađenja i neke „sigurice“, nastup Ryana Goslinga i Slasha koji su zajedno otpjevali Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz

Poziv je otvoren za sve mlade (i sve koji se tako osjećaju) raspoložene za timski i kreativni rad koji se ne ustručavaju istaknuti svoje mišljenje i žele naučiti nešto novo

Pridruži se Klubu kazališne publike u Osijeku!