KULTURA

Kino Urania – Poljski filmski ciklus i 2 predstave

Program festivala uključuje najbolje poljske produkcije posljednjih godina koje su osvojile priznanje ne samo među domaćom nego i stranom publikom

Objavljeno 07.12.2023
Matija Ivanković

U utorak 5.12. u 19:00 h kino Urania otvara 6. izdanje Visla festivala poljskog filma u Osijeku. Program festivala uključuje najbolje poljske produkcije posljednjih godina koje su osvojile priznanje ne samo među domaćom nego i stranom publikom. Veliko platno neće približiti gledateljima samo predivna filmska djela, nego i samu Poljsku – bogat krajolik zemlje i šarenilo njenih stanovnika. Na otvorenju nas očekuje besplatna projekcija komične drame Crna ovca, a nakon toga se film seli u Kino klub kina Urania gdje ćete moći besplatno pogledati iduće naslove: 25 godina nevinosti (petak 8.12. u 18:00 h), Krštenje (subota 9.12. u 18:00 h), Žena na krovu (nedjelja 10.12. u 18:00 h) i Opasni džentlmeni (ponedjeljak 11.12. u 18:00 h). Zajednički nazivnik lepeze filmova „Visle“ bit će istinite emocije, izražajni junaci i refleksije s kojima ćete ostati nakon projekcija, stoga ih nemojte propustiti.

Nakon rekordno rasprodanih 6 nastupa, u Uraniju se vraća Ana Poznanović sa svojom komedijom „Ako sam žena, nisam konj” – četvrtak 7.12.2023. u 19:00 h. Postoje li sretni krajevi u ljubavi ili nas je, kako kaže glavna junakinja, “zajebao Hollywood”? Pogledajte ovu monodramu koja će vas nasmijati do suza, ali i natjerati da se zamislite nad vječitim pitanjem svake žene – jesam li ja normalna.

Ritina škola Willyja Russella jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku s Vandom Winter i Markom Torjancem u glavnim ulogama. U ovoj dinamičnoj komediji punoj inteligentnog humora njih se dvoje suočavaju i s vlastitim životima, odlukama i pitanjima, a o nekim lekcijama i pitanjima iz Ritine škole gledatelji će sigurno razmišljati i nakon predstave. Predstavu možete pogledati u ponedjeljak 11.12. s početkom u 20 h u kinu Urania.

U novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urani stižu 4 nova filma.

Od Illumination Entertainment studija stiže animirana SINK avantura Patke selice. Upoznajte pačju obitelj Mallard koja kreće na obiteljsko putovanje, preko New Yorka, do tropske Jamajke. Dakako, njihovi dobro zamišljeni planovi brzo se izjalove te oni stječu nova iskustva, šire svoje vidike, upoznaju nove prijatelje i pritom uče jedno o drugome (i sebi samima) više nego što su uopće mogli zamisliti.

Temeljeno na izvanrednom liku iz priče Charlie i tvornica čokolade, dolazi opojna mješavina magije i glazbe, kaosa i emocija, sve ispričano neopisivo emotivno i s puno humora – Wonka. Filmski spektakl koji možete pogledati u SINK i TITL verziji predstavit će publici mladog Willyja Wonku (Timothée Chalamet), prepunog ideja i odlučnog promijeniti svijet jednim ukusnim zalogajem – dokazujući da najbolje stvari u životu počinju sa snom.

Temeljen na istinitom kriminalističkom romanu autorice Pauline Guene, Noć zločina surova je misterija koja je “istovremeno iznimno efektna i briljantno odglumljena, u kojoj procedure i načini razmišljanja pojedinaca otkrivaju oštećeno društvo” (Cineuropa), postavljajući teška pitanja onima koji provode zakon u svijetu u kojem dominiraju muškarci te o njihovoj sposobnosti nošenja s nasilnim zločinima koji se, gotovo rutinski, provode nad ženama.

Kad tradicija vlada, tajne cvjetaju – tako se ukratko može opisati Sveta obitelj, gdje pratimo priču obitelji koja svoje tajne vješto čuva služeći se religioznošću, tradicijom i imetkom.

Ne propustite pogledati ni sinkronizirani crtić Želja, epski spektakl Napoleon o usponu i padu cara Napoleona, povijesni triler Dragana Bjelogrlića Čuvari formule i biografsku romantičnu dramu Jeanne du Barry.

Glasaj za prestižnu europsku filmsku nagradu LUX Audience Award i osvoji putovanje u Europski parlament na dodjelu nagrade. Glasati  možeš putem LINKA.

Iskaži svoju ljubav prema europskom filmu – GLEDAJ i OCIJENI filmove te OSVOJI nagradu:

  1. 20,000 VRSTA PČELA (Estibaliz Urresola Solaguren)
  2. PALO LIŠĆE (Aki Kaurismäki)
  3. ON THE ADAMANT (Nicolas Philibert)
  4. SMOKE SAUNA SISTERHOOD (Anna Hints)
  5. THE TEACHERS’ LOUNGE (Ilker Çatak)

Ovaj program zajedničkim snagama promiču Europski parlament, LUX nagrada publike, Kreativna Europa – MEDIA program, Europska komisija, Europska filmska akademija i Europa Cinemas.

Nastavljaju i s VR Game Room-om, gdje možete istražiti VR svijet pomoću njihovih Occulus Quest naočala te isprobati neke od najpopularnijih VR igrica.

Prije nadolazećih blagdana preostaje nam samo još 1 stand up comedy show!

Nešto novo, nešto drugačije – Samo Aleks! Novi show Lajnapovca Aleksa Curaća Šarića, potpuno improviziran uz pomoć – publike. Četvrtak 14.12. s početkom u 19:00 h u kinu Urania Aleks planira održati svoju izvedbu potpuno improviziranog nastupa gdje kroz razna pitanja i komunikaciju s publikom gradi svaki puta drugačiji i jedinstven show uz neograničen izbor tema i obilje smijeha.

ULAZNICE su u prodaji na blagajni kina Urania: ponedjeljak do srijeda u vremenu od 12:00- 21:00 sati, četvrtak i petak od 16:30 do 21:00 sati, a vikendom od od 10:30-12:00 sati i od 16:30-21:00 sati. Za ostale informacije ih možete kontaktirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)
➡ inbox poruka na Facebooku ili Instagramu kina Urania.

Program Kina Urania 7.12.-13.12.2023 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Po drugi put, Hrvatski audiovizualni centar organizira manifestaciju Mjesec našeg filma, u sklopu kojeg će se hrvatski filmovi prikazivati u kinima diljem zemlje tijekom cijelog mjeseca

Kino Urania – Mjesec našeg filma – 70 godina filmskih festivala

Svibanj i ove godine ima filmski predznak. Po drugi put, Hrvatski audiovizualni centar organizira manifestaciju Mjesec našeg filma, u sklopu Više…

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Po drugi put, Hrvatski audiovizualni centar organizira manifestaciju Mjesec našeg filma, u sklopu kojeg će se hrvatski filmovi prikazivati u kinima diljem zemlje tijekom cijelog mjeseca

Kino Urania – Mjesec našeg filma – 70 godina filmskih festivala

Imamo nova sjajna imena programu ovogodišnjeg izdanja festivala koji će se pod pokroviteljstvom Grada Osijeka održati od 15. do 17. kolovoza na popularnoj lokaciji-Katakombe u Osijeku

[NAJAVA] Pannonian Rock Festival

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije