KULTURA

Kino Urania – povratak u Devedesete

U novom filmskom tjednu premijerno na program stižu još 3 nova naslova, a Tematska stand-up comedy večer čeka samo vas, putnike u vremenu da se prisjetimo svih ludih stvari koje su obilježile - DEVEDESETE

    Objavljeno 07.06.2023
    Darija Kovačić

    Što su devedesete? LAJNAP komičarima (Vlatko, Aleks, Goc i Saša) su to godine djetinjstva i odrastanja. Dobro, svima osim Saši, Saša je u 90-ima već bio odrastao. „Period je to kojeg se rado sjećamo. Kako i ne bi? Slušali su se Bekstriči i Spajsice te hitovi cro dancea uz Sennu M, ET, Kasandru… Gledala se Esmeralda dok Beverly Hill nije bio na telki. Sjećanja sama naviru… kao i fore.“ Tematska stand-up comedy večer čeka samo vas, putnike u vremenu da se prisjetimo svih ludih stvari koje su obilježile – DEVEDESETEutorak 13.6. u 19:00 h. Ulaznice su u prodaji na blagajni kina.

    U novom filmskom tjednu premijerno na program stižu još 3 nova naslova.

    Nevjerojatni Maksim nova je animirana SINK avantura o Mauriceu, drskom, lukavom, uličnom mačoru, koji zajedno s prijateljima putuje selom varajući seljane insceniranom štakorskom kugom. Kada sretnu knjiškog moljca Malicia, njihova prevara ubrzo propadne, a avantura poprima novo naličje.

    Franšiza koja je oduševljavala gledatelje diljem svijeta iznova vodi u nezaboravnu pustolovinu, ovoga puta s radnjom u 90-im godinama i novom vrstom Transformera Maximalima, koji ulaze u postojeću bitku između Autobota i Decepticona. Ne propustite povratak akcijskom spektaklu –  Transformers: Uspon zvijeri.

    Tijekom posljednjih dana Drugog svjetskog rata usamljeni tragač zlata susreće naciste koji mu ukradu zlato, no ubrzo shvaćaju da nije riječ o običnom rudaru. Iako ne postoji doslovni prijevod finske riječi “Sisu”, ovaj bivši komandos će utjeloviti što ta riječ predstavlja: suludu hrabrost i odlučnost u suočavanju s naizgled nemogućim izazovom.

    Ne propustite pogledati ni igrani remake Disney studija Mala sirena u SINK i TITL verziji, novi japanski anime film Suzume, nastavak nagrađivane Spider-svijet sage Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet i nagrađivanu poljsku dramu Tovar, dok u Kino klubu ostaju japanska obiteljska melodrama Ljubavni život, rumunjska nagrađivana drama R.M.N. Stanje nacije i drama Pjera Žalice Praznik rada.

    Glasaj za prestižnu europsku filmsku nagradu LUX Audience Award i osvoji putovanje u Europski parlament na dodjelu nagrade. Glasati  možeš putem LINKA.

    Iskaži svoju ljubav prema europskom filmu – GLEDAJ i OCIJENI filmove te OSVOJI nagradu:

    1. Alcarràs (Carla Simón)
    2. Dani suše (Emin Alper)
    3. Blizu (Lukas Dhont)
    4. Trokut Tuge (Ruben Östlund)
    5. Will-o’-the-Wisp (João Pedro Rodrigues)

    Ovaj program zajedničkim snagama promiču Europski parlament, LUX nagrada publike, Kreativna Europa – MEDIA program, Europska komisija, Europska filmska akademija i Europa Cinemas.

    Draga djeco, dragi roditelji, Fran nam se vratio u grad i poziva vas da se što prije predbilježite i osigurate si mjesto u ljetnom programu. Ove godine ćemo opet učiti francuski na zabavan način, bit ćemo kreativni uz akademske umjetnike, snimat ćemo i gledati filmove, a ponajviše ćemo se zabavljati, igrati i uživati u ljetu. Detaljan program Ljeta s Franom 2023 pogledajte OVDJE, a prijaviti se možete pomoću Google obrasca: OVDJE. Veselimo se novim ljetnim avanturama!

    Program Kina Urania 8.6.-14.6.2023 by OsijekNews on Scribd

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

    Kino Urania – Back to Black

    U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

    Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

    Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

    Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

    Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

    Filmski kviz kao poklon za Uskrs

    Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

    [NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

    Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

    Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

    U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

    Kino Urania – Back to Black