KULTURA

Kino Urania – Premijera serije Tetak i Dani GČ Jug 2 uz 2 nova naslova

Riječ je o humorističnoj seriji nastaloj pod okriljem nezavisne produkcije s osječkom adresom - Produkcija 187. S Domagojem Mrkonjićem u naslovnoj ulozi egoističnog odgajatelja u privatnom vrtiću koji ne voli djecu

Objavljeno 29.05.2024
Darija Kovačić

U subotu 1.6. u 19:00 h u kinu Urania održat će se osječka premijera pilot epizode igrane serije „Tetak“. Riječ je o humorističnoj seriji nastaloj pod okriljem nezavisne produkcije s osječkom adresom – Produkcija 187. S Domagojem Mrkonjićem u naslovnoj ulozi egoističnog odgajatelja u privatnom vrtiću koji ne voli djecu, „Tetak“ dobiva svoje zaštitno lice, a kreativni tim upotpunjavaju novosadski redatelj Dušan Mamula i osječki scenarist Matej Sudarić. Ovo je komedija o velikom djetetu koje je zaduženo za brigu o maloj djeci, a ono što ju odvaja od ostalog domaćeg sadržaja je specifičan humor koji ne staje na „simpatičnim šalama“. Tetak Leo sa svojim ponašanjem i komentarima ide do kraja što ga redovito smješta u bizarne, nezgodne i za gledatelja izrazito zabavne situacije. Pilot epizoda se snimala na području Osijeka i Šećerane u kolovozu i rujnu 2023. te je uspješno završena uz podršku lokalnih samouprava. Dojmove nakon premijere razmijenit ćemo na druženju uz DJ Flegmu. Cijena ulaznice je 5 eura, a sadržaj nije primjeren za osobe mlađe od 16 godina.

Od četvrtka 30.5. do nedjelje 2.6. u Osijeku se održava proslava Dana Gradske četvrti Jug 2. Kao i svake godine, očekuje nas bogat program kroz 4 dana i brojne aktivnosti za sve uzraste, od onih najmlađih do najstarijih, a posebno nas veseli Kino na otvorenom gdje ćemo u nedjelju 2.6. s početkom u 20:00 h gledati sinkronizirani crtić Pustolovine Bubamare i Crnog Mačka Film.

U četvrtak 30. svibnja na Dan državnosti i Tijelovo kino Urania neće raditi, a projekcije se taj dan neće održavati. Cijeli tim Kinematografa Osijek Vam želi sretne praznike. Vidimo se u petak 31.5. prema redovnom popodnevnom rasporedu.

U novom filmskom tjednu na program kina Urania stižu 2 nova naslova.

Na tragu njegova kultnog prvijenca Život i smrt porno bande, beskompromisna društvena satira Radnička klasa ide u pakao Mladena Đorđevića o koruptivnoj tranziciji vješto uključuje žanrovske elemente: horora, noira, akcijskog filma i crne komedije, čime nas približava žanru u kojem se odvija i stvarnost postjugoslavenskih društava.

Polarna odiseja je univerzalna priča o ljubavi i prijateljstvu, koja nadilazi geografske granice i ukazuje na strašne posljedice globalnog zatopljenja. Kina i Yuk je par polarnih lisica koje žive na ledenjaku i žele osnovati obitelj. No sve blaža temperatura i nedostatak hrane prisiljava Yuka u daleke pohode kako bi uzdržavao svoju Kinu i sebe.

Ne propustite pogledati ni sinkronizirane animacije Garfield, Kung Fu Panda 4 i Pustolovine Bubamare i Crnog Mačka Film, akcijski spektakl Furiosa: Pobješnjeli Max saga, titlovanu obiteljsku avanturu Imaginarni prijatelji, francusku komediju Teška godina, novo remek-djelo velikog Wima Wendersa Savršeni dani te glazbenu biografiju Priscille Presley.

Program Kina Urania 30.5.-5.6.2024 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Povodom Međunarodnog Dana rijeke Drave Javna ustanova za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije u suradnji s Foto klubom Osijek raspisuje foto natječaj „Živjeti s Dravom“

Foto natječaj “Živjeti s Dravom” – prijavite svoje fotografije do 15.09.2024.

Ne propustite pogledati novu sinkroniziranu avanturu Kao pas i mačka, filmsku adaptaciju bestselera Colleen Hoover Priča završava s nama i Marvelov hit ovoga ljeta Deadpool i Wolverine, dok su na programu Kino kluba nagrađivani festivalci Joan Baez: Ja sam glasna i Kako se poseksati

Najava prvih predstava i predavanje Maxa Igana u kinu Urania

Street Art Festival je prvi osječki event na kojem će se oslikavati veliki Graffiti Murali na pročeljima zgrada, te održavati besplatne DJ, Graffiti i plesne radionice

[NAJAVA] Street art festival 2024.