KULTURA

Kino Urania – “Za neke stvari vrijedi se boriti…”

Nekoliko odličnih filmova i hrpa vrhunskih predstava obilježiti će slijedeći kino tjedan u kinu Urania. Rezervirajte svoje ulaznice na vrijeme!

Objavljeno 01.11.2022
Darija Kovačić

Žena kralj je izvanredna priča o Agojie, ženskoj vojnoj jedinici ratnica koje su štitile afričko Kraljevstvo Dahomey početkom 19. st. vještinama i neustrašivošću kakve svijet nikada do tada nije vidio. Film prati emotivno epsko putovanje zapovjednice Nanisce (dobitnica nagrade Oscar Viola Davis) kako obučava sljedeću generaciju ratnica i priprema ih za bitku protiv neprijatelja koji je odlučio uništiti njihov način života. Akcijskoj drami inspiriranoj istinitim povijesnim događajima prognozira se nekoliko nominacija za Oscara, a neki su film prozvali “Gladijatorom našeg vremena”. Ne propustite ga pogledati kao dio programa Film Biography. 

Kino Urania nastavlja i s revijom CoolTour Španjolska filmova nagrađenih španjolskom nagradom Goya, pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u RH: Prvaci, Priča jednog Kineza, I kiša također, Život je lakši zatvorenih očiju i Tajna u njihovim očima.

U utorak 8.11. u 19:00 h na rasporedu je stand up comedy show BIS Comedy kolektiva u izvedbi Marka Dejanovića i Admira Šećkanovića Zovu Nas BOSANCI (ulaznica 60 kn). Riječ je o dvojici momaka koje svugdje, osim u Bosni i Hercegovini, identificiraju kao Bosance. Kako je to biti pravi Bosanac (živi van BiH), kako je to biti musliman komičar, etnički miješanac, izbjeglica, dotepenec, ali i kako je to biti Admir i Marko pričat će u ovom urnebesnom showu.

Osim Žene kralja, u novome filmskom tjednu premijerno možete pogledati još 2 nova naslova.

Sinkronizirani crtić Lola i velika tajna govori o hrabroj djevojci koja traga za istinom o nestalim roditeljima i misterijom vlastitih moći. Kada pronađe posebnu knjigu o povijesti svoga naroda, Lola kreće u avanturu kako bi pronašla karike koje nedostaju u njihovom obiteljskom naslijeđu.

Traumatičan događaj, iznenadan pokušaj suicida otvara procijep u svakodnevici tročlane obitelji. Njihov život mijenja se iz temelja, kao da su uvučeni u rat nevidljiv svima ostalima. Sigurno mjesto, višestruko nagrađivani debitantski film temeljen na osobnom iskustvu autora i redatelja Jurja Lerotića, hrvatski je kandidat za ovogodišnju nagradu Oscar, a prikazuje se kao dio programa Otkrij naš novi film.

Ne propustite pogledati ni crtić Put oko svijeta za 80 dana, novi  DC hit Black Adam, hrvatsku komediju Marginalci te komediju Nije loše biti čovjek i istinitu priču o boksaču Harryu Haftu Ring opstanka u Kino klubu.

U najavi imamo i nove predstave.

Muškarci su s Marsa, žene su s Venere jedna je od najdugovječnijih predstava koja je na zagrebačkom kazališnom repertoaru od 2013. godine. Nesvakidašnju formu dokumentarnog kazališta i stand up-a s puno energije i strasti, vrlo iskreno i dojmljivo izvodi Roman Šušković-Stipanović, a možete ga poslušati u četvrtak 10.11. u 19:00 h (ulaznica 80 kn).

U četvrtak 17.11. u 19:00 h vođeni redateljem Mariom Kovačem, glumci Goran Grgić, Boris Svrtan, Filip Detelić u alternaciji s Andrejom Dojkićem i Amar Bukvić u alternaciji sa Živkom Anočićem ne samo da će dati odgovor ženama, nego će kroz brojne duhovite primjere iz svakodnevnog života progovoriti o svojim frustracijama izazvanim ženskim ponašanjem prema njima. Igrajući Muškarce.hr (ulaznica 100 kn) temeljene na brojnim stereotipima, glumci će hrabro pokazati licemjerje u svakodnevnom i sveopćem propagiranju brisanja razlika između muškaraca i žena.

U hit predstavi Hotel 88 (ulaznica 100 kn) koju ćete moći pogledati u utorak 22.11. u 20 h, jednu od uloga tumači i Milan Marić koji se proslavio ulogom Tome Zdravkovića u filmu Toma. Tokom jedne jedine noći u Hotelu 88, životi 2 mlada para doživjet će strašne, ali i urnebesne promjene.

Zbog brzo rasprodanog prethodnog termina u četvrtak 24.11. u 19 h vraća se osječkoj publici omiljena Ana Poznanović sa svojom hit komedijom Ako sam žena, nisam konj (ulaznica 80 kn) o ženi koja traži ljubav.

Ponovno stiže i Neša Bridžis sa svojom novom komedijom Život (ulaznica 80 kn u pretprodaji) – nedjelja 11.12. u 19 h.

Ulaznice za sve predstave je potrebno unaprijed rezervirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)
➡ inbox poruka na Facebooku ili Instagramu kina Urania.

Program Kina Urania 3.11.-9.11.2022 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova