SPORT

KK Vrijednosnice Osijek i Antonio Jordano, potpisali ugovor na tri godine

Vrijednosnice Osijek dobivaju još nekoliko igrača?

    Objavljeno 12.07.2019
    Ivona Amidžić

    KK Vrijednosnice Osijek i mladi Reprezentativac Hrvatske Antonio Jordano, potpisali su ugovor na tri godine. Antonio je iz Rijeke, rođen je 25. veljače 1999. godine, visok je 188 cm i igra na poziciji beka.

    Košarkom se počeo baviti u rodnoj Rijeci u ”KK Torpedo” (koji kasnije postaje ”KK Kvarner 2010”), u kojem je igra do svoje 15. godine. Sa svojim dobrim igrama u mlađim kategorijama postaje zanimljiv vodstvu ”KK Cedevita”, gdje prelazi 2014. godine.

    2015. godine je izabran je među 40 najvećih talenata iz regije za ”Jordan Brand Classic” kampu u Zagrebu, na kojem se dobrim igrama izborio među 10 najboljih za nastup na Jordan BC kamp u New York-u (SAD). U Cedeviti je igrao za kadetsku i juniorsku ekipu, te za ”KK Mladost” A2 ligu, dok je za seniorsku ekipu tadašnjeg prvaka Hrvatske odigrao tri susreta.

    Kao igrač Cedevite igrao je zadnju sezonu na posudbi za KK Zabok. Igrao je Antonio za gotovo sve mlađe dobne selekcije Reprezentacije Hrvatske, 2017. godine u Talinu (Estonija), igrao na Europskom prvenstvu U18, gdje su postali prvaci B divizije. 2018. godine na Europskom prvenstvu u Chemnitz-u u Njemačkoj igrao je za U19 selekciju, gdje su naši Reprezentativci u finalu izgubili od Izraela i postali viceprvaci Europe.

    Trenutno je sa U20 selekcijom Hrvatske na jakom turniru u Tel Aviv-u (Izrael), gdje za nekoliko dana počinje Europsko prvenstvo U20.

    “Znam da dolazim u sredinu u kojoj se puno radi i može napredovati, veselim se zajedničkoj suradnji i nadam što boljim rezultatima”, komentira Antonio Jordano.

    “Potpisali smo darovitog mladog igrača, koji bi se odlično trebao uklopiti u naš mladi tim i sustav rada trenera Domagoja Kujundžića. Blizu smo potpisa još nekoliko talentiranih igrača, kojima bi Vrijednosnice Osijek trebale biti odskočna stepenica u košarkaškom razvoju i karijeri”, rekao je Renato Martinko.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    U natjecanju sudjeluje 30 osnovnih škola iz cijele Hrvatske, koje su podijeljene u divizije i konferencije, a svaka škola nosit će ime i dresove jednog NBA tima

    Junior NBA league u Osijeku

    U Osijeku će se za vikend 20. i 21. siječnja 2024 u NŠD Gradski vrt (velika dvorana) održati natjecanje Junior Više…

    Pokazalo se kako ovaj novi olimpijski sport ima puno poklonika i simpatizera i u gradu na Dravi jer su montažne tribine bile ispunjene i zaista opet možemo reći kako Osječani vole ulični „basket“

    Zagrepčani najbolji na osječkom PRO 3×3

    Mnoštvo je uzbuđenja bilo tijekom dvodnevnog natjecanja u sklopu košarkaškog PRO 3×3, održanog na Trgu Ante Starčevića u Osijeku i Više…

    Igrat će se tijekom petka i subote, 23. i 24. lipnja, na Trgu Ante Starčevića, a svakako je privlačan i bogati nagradni fond

    Dvodnevni košarkaški spektakl u Osijeku!

    PRO 3X3 Tour vraća se u Osijek! Hrvatska je turneja ovog popularnog košarkaškog natjecanja krenula još 20. svibnja, a jedna Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”