ŽIVOT

Kliknite mišem i posadite drvo – Zaista, tako je lako!

Pretvarajući pdf format dokumenta u jpg pomozite globalnom pokretu "Posadimo milijardu stabala"

Objavljeno 18.09.2019
Ivona Amidžić

Koliko vam se puta dogodilo da vam za školu, fakultet, posao ili čak i osobne potrebe zatreba jpg format dokumenta, a vi imate jedino pdf. Događa se i obratno, imate word ili jpg dokument a treba vam pdf. Rijetki od nas imaju programe dizajnirane specifično za takvo pretvaranje formata dokumenata jedne u druge, a zašto i bi kad postoje besplatne online inačice za svaki od njih?

Jedna takva stranica, točnije pdf2jpg.net, pretvara pdf dokumente u jpg format, ali pri tome radi nešto posebno.

Naime, za svakih 50.000 pretvorenih dokumenata stranica posadi jedno stablo. “To je jako puno, sigurno im trebaju tjedni za samo jedno stabo”, pomislili ste. Istina je daleko od toga. Svakog dana pretvori se dokumenata dovoljno za nekoliko stabala.

U prosjeku zasadimo od 5 do 15 stabala mjesečno

Stranica stvara izvješća za svaki mjesec. U prvom mjesecu kako su krenuli s kampanjom zasadili su 118 stabala, u prosjeku to je 3.9 stabala dnevno. Svaki sljedeći mjesec je bilo sve više i više ostvarenih stabala. Tako se znalo događati da je u jednom danu pretvoreno više od 750.000 dokumenata što je dovoljno za sadnju 15 stabala!

Zapamtite ovu stranicu jer, ne samo što su poduzeli nešto u vezi s nedostatkom šuma, već su i brzi, jednostavni, kvalitetni, nude mogućnost skidanja dokumenata u više dijelova ili zip-u i BESPLATNI. Da, dobro ste pročitali, sudjelovati možete kompletno besplatno i pretvarati svoje dokumente koliko god puta želite. Postoji opcija gdje, ako želite, možete donirati, ali nije obavezna.

“Kampanja “Posadimo milijardu stabala” organizirana je od neprofitne organizacije za očuvanje okoliša The Nature Conservancy. Glavni cilj kampanje je obnavljanje šuma s ciljem sadnje milijarde stabala diljem planeta. Drveće nam pruža tolike blagodati u svakodnevnom životu: filtriraju čisti zrak, daju svježu pitku vodu, pomažu u suzbijanju klimatskih promjena i stvaraju domove za tisuće vrsta biljaka i životinja. Sadnja milijarde stabala može pomoći spasiti Zemlju od propasti uzrokovane krčenjem šuma. Čini se kao veliki broj, ali znamo da to možemo učiniti s vašom pomoći.”

Više informacija pročitajte na službenoj stranici kampanje.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša

Oružje koje je 65-godišnjak pronašao je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek

U vrtu pronašao puškomitraljez, automatsku pušku, streljivo…