KULTURA

‘Knjige za 5’ – 5 kuna i petica u indeksu!

Od srijede u Tvrđi velik broj prolaznika šeće s knjigama u ruci... Sajam smo posjetili i razgovarali i s dekanicom Akademije, a studenti, evo prilike da pustite skriptu i uzmete knjigu!

Objavljeno 08.11.2018
Antonela Verković

Svi su svjesni činjenice kako studenti danas koriste skripte koje su nerijetko prepisivane ‘sto’ puta i samim tim dolazi do krivih informacija koje uče. Dakako, skripte su većini i lakše od velikih, ponekad napornih knjiga, ali su i nedostupne.

Kako kaže i ‘hashtag’ na majicama studenata koji sudjeluju na sajmu – pusti skriptu, uzmi knjigu!

U Tvrđi je još i danas i sutra dostupan velik broj knjiga s Akademije za umjetnost i kulturu, izdanja koja su pripadnici Akademije dobili na poklon, godinama skupljali od raznih ljudi. Osim studenata, koji su u organiziranoj akciji prvobitna ciljana skupina, svatko od građana također može pronaći nešto za sebe od beletristike, do romana, zavičajnih zbirki, povijesti grada Osijeka – istaknuo nam je predavač s Akademije Hrvoje Mesić.

Akciju je organizirala sama Akademija zajedno s dekanicom Helenom Sablić-Tomić i profesorima. Na štandovima rade i pomažu studenti knjižničarstva, što je ujedno i izuzetno dobra praksa – nastavlja Mesić.

RIJEČI DEKANICE

Zanimljiv dio ‘Knjige za 5’ su i organizirana čitanja autora. Jučer je svoje djelo Emet čitala Ivana Šojat, što smo i zabilježili.

Danas su djela čitali Jasna Horvat i Anđelko Mrkonjić, a sutra će Akademija u 12 sati još ugostiti Josipa Cvenića, doajena osječke književne scene – rekla nam je dekanica Sablić-Tomić.

Čitanja autora održavaju se u predavaonici broj 9 u prostoru rektorata.

”Pripremili smo vrijedne i dobre naslove koji su nažalost zapostavljeni” – veli dekanica.

”Cilj je studentima, ali i građanima, približiti ono što Akademija radi, omogućiti im književna djela do kojih nije tako lako doći. Uz to, pomoću ovog projekta dio sredstava ide i za obnovu knjižnice Akademije. Sudjelovali su i profesori koji su izdvojili svoje knjige i darovali za sajam” – nastavlja Sablić-Tomić.

Također je istaknula i vrijednost zbornika koji su nažalost doista slabo vidljivi. To su radovi vrhunskih znanstvenika i stručnjaka, a nerijetko su i ispitna literatura studenata.

‘Fore’ imate još sutra od 10 do 13 sati – trk u Tvrđu! 🙂

knjige sajam

knjiga za 5

posuda sajam

FOTO: Osijek NEWS (Antonela Verković)

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Pozivamo sve ljubitelje starodobnih vozila da se pridruže na otvorenju sezone koja će se održati 6. travnja 2019.godine u Osječkoj Tvrđi

Otvorenje sezone i izložbe starodobnih vozila u Osijeku

Oldtimer klub Osijek osnovan je 2016. godine te okuplja 35 članova. Klub se bavi organiziranjem izložbi starodobnih vozila, promoviranjem i poticanjem Više…

Jeste li ih već imali prilike slušati uživo? Zaista su posebna energija! U petak u 20:00 sati dođite u Tvrđu i zagrijte se uz dobru glazbu i poneko kuhano vino :)

Božić u Tvrđi: Koncert grupe Red Roosters

Nije li petak dan koji je stvoren za koncert? Tvrđa – 20:00 sati, vidimo se! THE RED ROOSTERS The Red Više…

Subota je uvijek dan za provod, a posebice sad kad nam se bliži Božić... Dolazite? :)

Božić u Tvrđi: Luda zabava uz ‘DJ Pedja’

U subotu s početkom u 20:00 sati u Tvrđi će nastupiti DJ Pedja. Zvukovi zabavne glazbe, dobra hrana i piće Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Mladi osječki pjesnici organiziraju večer poezije u dobro poznatom noćnom klubu Cadillac

Večer poezije @ Cadillac