POLITIKA

Koalicija SDP i Možemo na slijedećim izborma za vijeća gradskih četvrti

Znate li da se upravo kroz rad i inicijativu vijećnika u gradskim četvrtima izravno utječe na rješavanje osnovnih komunalnih prioriteta koje možemo zapaziti čak i s vlastitog kućnog praga?

  Objavljeno 07.12.2022
  Matija Ivanković

  U povodu predstojećih izbora za vijeća gradskih četvrti, SDP i Možemo su poslali priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

  Drage Osječanke, dragi Osječani!

  Želja mnogih građanki i građana život je u uređenoj i funkcionalnoj državi, sigurnom i sadržajno bogatom gradu te čistoj i zelenoj ulici ili stambenom naselju. Promjene uvijek dolaze od nas samih i onoga što kroz izlazak na biralište odlučimo poboljšati i unaprijediti u našem najbližem životnom okruženju odabirom najboljih kandidata koji zastupaju naša uvjerenja, karakter i vrijednosti. Izbori za članove vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora Grada Osijeka izvrsna su prilika za početak upravo te promjene i stvaranja kvalitetnijih uvjeta života za našu djecu, roditelje, prijatelje, susjede i, na koncu, nas same.

  Znate li da se upravo kroz rad i inicijativu vijećnika u gradskim četvrtima izravno utječe na rješavanje osnovnih komunalnih prioriteta koje možemo zapaziti čak i s vlastitog kućnog praga?

  Mi u SDP-u i Možemo! želimo vidjeti otvoreni, progresivni, uređeni i urbani Osijek koji će biti prepoznatljiv kroz svaku ulicu i drvored, na svakom uredno održavanom javnom travnjaku i uređenom parkiralištu. Posebnostima svake gradske četvrti pristupamo individualno, pažljivo slušajući svoje susjede i temeljem prikupljenih informacija nastojimo precizno definirati i potaknuti sve one projekte koji su od značaja za kvalitetan razvoj našega grada. Smatramo da su jedino zadovoljni građani jamstvo stvarnog napretka jedne društvene zajednice, a pružanje potpore kroz politički rad članica i članova koalicije Možemo! i SDP-a jamči potpunu transparentnost, otvorenost i poštovanje koje svakodnevno dokazujemo svojim sugrađankama i sugrađanima.

  Dijelovi Osijeka još uvijek nemaju asfaltirane prometnice, u mnogim kvartovima stanovnici hodaju po derutnim pločnicima, najmlađi vape za urednim dječjim igralištima, a umirovljenici neuspješno apeliraju na vijećnike raznih političkih opcija koji trenutno imaju većinu u vijeću za poneko stablo, klupu ili koš. Smatramo da se takvi apeli moraju čuti, moraju biti uvaženi i to bez lažnih obećanja, gledanja osobnih interesa vijećnika i zanemarivanja osnovnih ljudskih potreba građanki i građana ponosnog, poviješću bogatog i modernog srednjoeuropskog grada.

  Ne zaboravite, u nedjelju vas se pita – želite li potaknuti napredak u vašoj ulici, parku ili kvartu. Iskoristite vaše građansko pravo jer je vaš glas važan! Upravo on pokreće promjenu koja određuje u kakvom društvu želimo živjeti!

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Proračun nije razvojni, Županija ulaže u beton, a zaboravlja na najosjetljivije skupine u društvu, na inflaciju i milijunski pad prihoda fiskalnog izravnanja, zaključuje SDP OBŽ

  SDP OBŽ – Proračun nije razvojni, Županija ulaže u beton, a zaboravlja na najosjetljivije skupine u društvu

  Prije nekoliko dana usvojen je proračun Osječko-baranjske županije koji, kao i prethodnih godina, u režiji vladajućih nosi opis „razvojni“. Istina Više…

  Na biračkom je popisu u Osijeku nikad manje ljudi - 88.129, a glasovalo je 10.976 ili 12.45 %. Za izbore za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora u Osijeku građani nisu pokazali veće zanimanje...

  Skroman odziv građana na izbore – HDZ pobjedio u većini gradskih četvrti i mjesnih odbora

  U Osijeku je HDZ osvojio većinu u svim gradskim četvrtima te u sedam od osam mjesnih odbora. Za izbore za Više…

  Pozivamo sve Osječanke i Osječanke da iskoriste svoje pravo glasa i u nedjelju na izborima za članove vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora se odluče za predanost, otvorenost, toleranciju i motiviranost kandidata koalicije Možemo! i SDP-a koji će svoj rad u vijećima iskoristiti u cilju razvoja našeg grada.

  Koalicija Možemo! i SDP pozivaju sve Osječanke i Osječanke da iskoriste svoje pravo glasa

  Drage sugrađanke i dragi sugrađani, naš grad, naš kvart i naša ulica može, hoće i želi bolje! Kvart je prirodno Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Iako više nisam na dužnosti ministrice, nadam se da imam pravo na zaštitu kao i svaki drugi građanin ove države jer ovo je bila tek prva izgovorena prijetnja, ali prijetnja koja se ostvaruje

  Tramišak: Zaprijetili su mi i sada se te prijetnje ostvaruju

  "Osječki gradonačelnik Ivan Radić samoinicijativno je svoj saborski mandat prepustio Goranu Ivanoviću Lacu, a sve kako bi se mogao još više posvetiti odgovornoj funkciji vođenja grada Osijeka"

  Osječki gradonačelnik Ivan Radić više nije saborski zastupnik

  Osječko-baranjski Županijski odbor HDZ-a danas se sastao u Osijeku, a glavna je tema sastanka bila aktualna smjena ministrice Nataše Tramišak

  Anušić: “Ne slažemo se sa smjenom ministrice Tramišak, ali nećemo rušiti HDZ!”