KULTURA

Komedija nesporazuma „Sirena i Viktorija“

Nova sezona kazališnih predstava u kinu Urania

Objavljeno 29.08.2019
Ivona Amidžić

Nova sezona kazališnih predstava u kinu Urania počinje 23. rujna 2019. u 20 sati, komedijom nesporazuma „Sirena i Viktorija“, u režiji publici vrlo poznatog, Radoslava Milenkovića.

Radoslav Milenković, po vokaciji glumac starog kova, nepresušne energije, moćnoga talenta i nesvakidašnjeg sluha za tanane valere i vibracije u građenju uloge, na sceni će se naći s Milenom Pavlović Čučilović (u ulozi Viktorije) i Tatjanom Kecman  (izvrsna u roli Sirene).

Kratak sadržaj:

Novopečena bogatašica (Milena Pavlović), naizgled pobjednica tranzicijskog maratona, za svoju profesoricu engleskog (Tatjana Kecman), inače tipičnu žrtvu društvene tranzicije, naručuje Pastuha koji za novac “ispunjava sve seksualne fantazije“.

Greškom nazove pogrešan broj i umjesto seksualnog predatora u stan im stiže – vremešni astronom (Radoslav Milenković), koji urušavanje idealistički ustrojstva svijeta, preživljava radeći po kućama kao stilista-kinolog.

Niz komičnih nesporazuma odigrava se između troje junaka Galinove komedije, koja nas, smijehom razoružane, suočava sa vjerovatno najvažnijim htijenjem ljudske vrste: da volimo i da budemo voljeni.

O autoru:

Aleksandar Galin, (uz Ljudmilu Petruševsku i Ljudmilu Razumovsku) rodonačelnik je i najznačajnija figura onog dramskog tijeka suvremene ruske drame koji se bavi promjenom svijeta i sudbinom čovjeka, u situaciji ne samo materijalne bijede, nego možda i važnije i bolnije – moralnog sloma čiji smo nemoćni svjedoci u procesu tranzicije, a koji nikako da prođe.

U tom je smislu Galin naš suvremenik, a njegove su teme, likovi i situacije – našoj publici bliske i prepoznatljive.

Galin, međutim, ne promatra i ne razumijeva svijet s gorčinom i bijesom pa su njegovi komadi uvijek komedije. U temeljima tih komedija je njegova plemenitost, koja u svakodnevnom i trivijalnom otkriva ljudsku suštinu svih naših nedoumica i svih naših nemoći.

I komedija „Sirena i Viktorija“, raskošna je komedija i čista komedija urnebesne  zabune, prije svega.

Ulaznice po cijeni od 70 kn možete rezervirati putem:

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Šumska kraljica" je prva opera za djecu na svijetu skladana da je u cijelosti izvode djeca!

Dječja opera Šumska kraljica ponovno u Osijeku

„Šumska kraljica“ plemenita je priča iz narodne tradicije i ima sedam prizora. Likovi koji se pojavljuju u njoj su: djevojčica Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz

Kazalište Planet art se u goste vraća sa tri nova naslova: Ljubavna pisma (četvrtak 4.4. u 19:00 h), Posljednja Freudova Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black