KULTURA

Koncert jedinstvenog ansambla s ovih prostora – Acoustic project

Crossover klasične, jazz, pop, rock i folklorne glazbe...

Objavljeno 18.03.2022
Ivona Amidžić

Desetorica glazbenih virtuoza, eksplozija zvuka koju proizvodi spoj violine, viole, violončela i kontrabasa sa saksofonom, udaraljkama, klavirom, flautom i magičnom oboom, crossover klasične, jazz, pop, rock i folklorne glazbe… Ansambl Acoustic project stiže u Koncertni ciklus grada Osijeka, prenosi Radio Osijek.

„Snaga ovog ansambla leži u tehničkoj ‘ispoliranosti’ na svim razinama, od vješte instrumentacije do fantastične i uvjerljive izvedbe u kojoj se ogleda nezanemarivo veliko i dugogodišnje sviračko iskustvo članova ansambla, kao i njihov autentični užitak u muziciranju.“ (Silva Milostić, Glazba.hr)

U subotu, 19. ožujka s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek koncert će održati jedinstveni ansambl s ovih prostora – Acoustic project. Osnovan 2008. godine pod vodstvom skladatelja i kontrabasista Dubravka Palanovića, ansambl okuplja desetoricu profesionalnih glazbenika, vrhunskih glazbenih individualaca koji zajedno na pozornici stvaraju pravu eksploziju zvuka. Poznat po sintezi različitih stilova, široki glazbeni spektar od klasike, jazza, folklora, pa čak i rocka, ansamblu daje prepoznatljivi, jedinstveni pečat, kako u ideji i programu, tako i u izvedbi.

U Osijeku će predstaviti svoj novi album pod nazivom „Fourious Dance“, a skladbe s ovog albuma svojevrsna su fuzija klasične glazbe,jazz glazbe i hrvatske tradicijske glazbe. Zadržavajući svoj prepoznatljivi crossover pristup, publika će imati priliku čuti široku lepezu stilova:od klasike, (latin)jazza, filmske do folklorne glazbe s upečatljivim ritmovima rumbe i salse. Većinu od dvanaest skladbi na albumu napisao je Dubravko Palanović, dvije Srđan Berdović, a zajednička nit vodilja i inspiracija ovog albuma bila je folklorna glazba različitih hrvatskih geografskih regija.

Acoustic project čini deset glazbenika čija međusobna uigranost i izvođačka kemija na sceni plijene pažnju. Ansambl čine: Dani Bošnjak, flauta; Branko Mihanović, oboa; Nikola Fabijanić, saksofon; Mario Čopor, klavir; Stanislav Muškinja, bubnjevi i udaraljke; Marco Graziani, violina; Val Bakrač, violina; Aleksandar Jakopanec, viola; Petar Kovačić, violončelo; Dubravko Palanović, kontrabas.

Posve originalni glazbeni izraz u besprijekornoj izvedbi deset sjajnih muzičara, majstora svog instrumenta, gdje god nastupe, nikoga ne ostavi ravnodušnim.

Ansambl “ACOUSTIC PROJECT” :

  • Dani Bošnjak, flauta
  • Branko Mihanović, oboa
  • Nikola Fabijanić, saksofon
  • Mario Čopor, klavir
  • Stanislav Muškinja, udaraljke
  • Marco Graziani, violina
  • Val Bakrač, violina
  • Aleksandar Jakopanec, viola
  • Petar Kovačić, violončelo
  • Dubravko Palanović, kontrabas

foto: facebook (Acoustic project, Kulturni centar Osijek)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Tonino Baliardo jedan je od osnivača i vođa Gipsy Kingsa, ali prije svega virtuoz na gitari i svjetski priznat skladatelj. Skladao je i producirao najveće hitove grupe kao što su Bamboleo i Djobi Djoba, a bavi se i skladanjem filmske glazbe.  

Gypsy Kings ft. Tonino Baliardo ove godine u Lisinskom

Nakon što je prošlo ljeto proslavljeni gitarist Tonino Baliardo sa svojim bendom nastupio u Opatiji, Vrsaru i Splitu, odlučio je da Više…

Bilo da ste u vezi ili je samo simpatija u pitanju, usudite se pokazati svoju romantičnu stranu i započnite predivnu ljubavnu priču savršenim poklonom na Valentinovo

Portanova dariva: “Osvoji ulaznice za valentinovski koncert Petra Graše”

Sezonska sniženja su na samom vrhuncu! U većini trgovina započeo je drugi i treći krug sniženja, izlozi su puni oznaka Više…

Svaki put do sada smo imali sjajnu atmosferu, publika već zna da ćemo zajednički oživjeti neke zaboravljene emocije, kao i da ćemo napraviti nove” rekao je Željko Joksimović

Joksimović otkrio što ga veže za Osijek: Oživjet ćemo stare emocije!

“Jako se radujem ponovnom dolasku u Osijek. Činjenica da se nismo vidjeli četiri godine dodatno me motivira prilikom priprema za Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova