KULTURA

Koncertni ciklus grada: Večer ljubavnih arija u izvedbi Ladislava Vrgoča i Katarine Toplek

Vidimo se na koncertima u Osijeku, Đakovu ili Belom Manastiru :D Ulaz na koncerte je SLOBODAN!!

Objavljeno 10.02.2022
Ivona Amidžić

Koncertni ciklus grada nastavlja se u subotu, 12. veljače s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek.

Bit će to jedna ponešto posebnija subotnja Večer ljubavnih arija i pjesama iz popularnih opera u izvedbi prvaka Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku: tenora Ladislava Vrgoča i sopranistice Katarine Toplek u klavirskoj pratnji Konstantina Krasnitskog.

Koncertni ciklus grada ostvaren je uz potporu grada Osijeka i Osječko-baranjske županije pa će tako ovaj koncert prigodno biti izveden i u Đakovu (14.2. u 20.00 sati u Centru za kulturu Đakovo) te Belom Manastiru (16.2.u 19 sati u Dvorani za produkcije Umjetničke škole Beli Manastir) kao poklon Koncertnog ciklusa grada građanima Đakova i Belog Manastira, ali i svima onima koji si Valentinovo, vikend ili, jednostavno jedan dan u tjednu, žele pretvoriti u prigodu za uživanje u dobroj glazbi u vrhunskoj izvedbi.

Večer ljubavnih arija u Kulturnom centru Osijek održat će se u subotu, 12.veljače s početkom u 20 sati. Bit će to koncertna večer u kojoj će se nizati arije, operni dueti i pjesme iz svima nam dobro poznatih i omiljenih opera: Donizettijevog Eliksira ljubavi,  Verdijevih Traviate i Rigoletta, Zajčevog Nikole Šubića Zrinjskoga i drugih, u izvedbi prvaka osječkog opernog “neba”.

Ladislav Vrgoč operni je prvak Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, tenor (doslovno i metaforički) svjetskog glasa koji je svoje mjesto pod zvijezdama našao na našoj, domaćoj koncertnoj pozornici. Pridružit će mu se mlada sopranistica Katarina Toplek, čiji glas odnedavno krasi, i zasluženo nosi, glavne operne role našeg matičnog kazališta, ali i koji će se tek daleko čuti.

U klavirskoj pratnji opernih zvijezda svoj će pijanistički kvalitet još jednom pokazati Konstantin Krasnitski, pijanist i pedagog koji se nakon brojnih koncertnih nastupa diljem svijeta (Bjelorusija, Rusija, SAD, Turska, Austrija, Norveška, Danska,…), uvijek rado vraća u Osijek gdje kao pedagog djeluje na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu. Zajedno s Ladislavom Vrgočem i Katarinom Toplek, u ovakvom koncertnom repertoaru, pokazat će svu raskoš naše glazbene “vrste”.

Dan Valentinova za neke je značajan, a za neke uobičajeni dan, ali ljubavi u glazbi opjevanoj kroz duete Jelene i Juranića (Nikola Šubić Zrinski), Traviate i Alfreda (La Traviata), Adine i Nemorina (Eliksir ljubavi) ili svima dobro znanoj „Boccelijevoj“ Con te partiro, rijetko tko može odoljeti.

Vidimo se na koncertima u Osijeku, Đakovu ili Belom Manastiru. Ulaz na koncerte je SLOBODAN. Na ulazu na koncert u Kulturnom centru Osijek obvezno je predočenje važeće COVID potvrde te nošenje zaštitne maske.

Koncertni ciklus grada nastavlja se već 18. veljače u 20 sati u Kulturnom centru Osijek koncertom mlade hrvatske pijanističke zvijezde Mije Pečnik!

KONCERTNI CIKLUS GRADA: VEČER LJUBAVNIH ARIJA

12.02. OSIJEK
Kulturni centar Osijek / 20.00 sati

14.02. ĐAKOVO
Centar za kulturu Đakovo / 20.00 sati

16.02. BELI MANASTIR
Dvorana za produkcije Umjetničke škole Beli Manastir / 19.00 sati

Izvode:

  • KATARINA TOPLEK, sopran
  • LADISLAV VRGOČ, tenor
  • KONSTANTIN KRASNITSKY, klavir

foto: Kulturni centar Osijek (m)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Slovenski saksofonist Igor Lumpert svojim se sviranjem i komponiranjem probio u sam vrh globalne jazz scene, čemu je zacijelo doprinijelo i to što već više od dvadeset godina živi i djeluje u New Yorku.

[NAJAVA] Koncert Igor Lumpert Synchronicity

U organizaciji Analognog ureda u subotu, 9. ožujka, u Kulturnom centru Osijek, s početkom u 20 sati, nastupit će Igor Više…

Nakon uspješno odrađenog prvog izdanja, Pannonian Rock Festival će se od kolovoza 2024. godine održavati na novoj lokaciji - Katakombe u Osijeku.

[NAJAVA] Pannonian Rock festival – ulaznice u prodaji

“Prije svega želimo zahvaliti gradu Osijeku na ukazanom povjerenju i prepoznavanju potencijala Pannonian Rock Festivala”, izjavili su organizatori festivala. Osim Više…

Više od 500 različitih programa za bezbroj nezaboravnih doživljaja najbolja su pozivnica za doći na Špancirfest, koji počinje 18. kolovoza i traje sve do 27. kolovoza.

[FOTO] Najbolja zabava za kraj ljeta, Gdje? Na Špancirfestu!

Jeste li spremni za najbolju zabavu za kraj ljeta? Svi putevi, već tradicionalno, u drugom dijelu kolovoza vode u Varaždin, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova