GOSPODARSTVO

Kontrola leta traži ljude – plaća od 24.000 kuna

Kako se navodi u oglasu, traže se entuzijastični, samouvjereni timski igrači, rođeni od 1991. godine i mlađi

  Objavljeno 26.09.2019
  Ivona Amidžić

  Hrvatska kontrola zračne plovidbe (HKZP) objavila je natječaj u kojem traži do 12 kandidata za oblasne radarske kontrolore i do 10 kandidata za toranjske kontrolore.

  Kako se navodi u oglasu, traže se entuzijastični, samouvjereni timski igrači, rođeni od 1991. godine i mlađi, piše portal Putoholičari. A oni koji žele postati kontrolori letenja moraju osim toga imati i četverogodišnju srednju stručnu sprema, aktivno znanje hrvatskog i engleskog jezika, državljanstvo Republike Hrvatske ili druge članice EU te imati zdravstvena sposobnost kategorije 3 zrakoplovnog osoblja.

  Prednost pak imaju oni sa sveučilišnim preddiplomskim studijem iz područja zračnog prometa ili sveučilišnim preddiplomskim studijem tehničke struke te oni koji su završili gimnaziju ili srednju školu tehničke struke.

  Kandidati će biti testirani, a s odabranim kandidatima sklopit će se ugovor o radu na određeno vrijeme do stjecanja dozvole kontrolora zračnog prometa-studenta, uz suspenzivni uvjet uspješno završenog osposobljavanja i stjecanja dozvole kontrolora zračnog prometa-studenta s propisanim ovlaštenjem/posebnom ovlasti. Prije sklapanja navedenih ugovora HKZP će za odabrane kandidate zatražiti provjeru za kretanje u štićenoj zoni.

  Promet u hrvatskom zračnom prostoru je iz godine sve veći, kao uostalom i u cijelom svijetu. Tako dnevno hrvatski zračni prostor preleti i do 3000 zrakoplova. Stoga je potražnja za kontrolorima leta ogromna. To je vrlo stresno zanimanje, ali i dobro plaćeno. Plaća je od 24.000 kuna, a može narasti i preko 40.000 kuna neto., piše Večernji list.

  Više informacija za prijavu potraži –> OVDJE

  (Putoholičari)

  foto: pixabay (ilustracija)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  U otvorenju konferencije sudjelovao je i zamjenik gradonačelnika Boris Piližota koji je istaknuo kako živimo u vremenu ubrzanog razvoja tehnologija i softvera, ali i kako iza takvog napretka zapravo stoji čovjek.

  Čovjek – najvažniji resurs današnjice

  Osijek je s nestrpljenjem dočekao dan kada je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota s ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem službeno otvorio novoizgrađena reciklažna dvorišta u Gornjem gradu i Retfali

  Otvorena reciklažna dvorišta u Gornjem gradu i Retfali

  Ranije ovog mjeseca SAD je dao zeleno svjetlo za nametanje carina na robu iz EU-a

  Trump razmatra nametanje dodatnih carina Europskoj uniji, ali ne želi biti “preokrutan”